Θελεστίνα ή ένας απαγορευμένος έρωτας

Θελεστίνα ή ένας απαγορευμένος έρωτας

Θελεστίνα ή ένας απαγορευμένος έρωτας

Την τολμηρή, ερωτική αναγεννησιακή κωμωδία του Φερνάντο ντε Ρόχας “Θελεστίνα ή ένας απαγορευμένος έρωτας” παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο η Άνω Θρώσκω παραγωγές σε μια πρωτοποριακή θεατρική διασκευή ενός λογοτεχνικού κειμένου – ταμπού στη θεατρική σκηνή, με δώδεκα ηθοποιούς μεταξύ των οποίων γνωστοί Κύπριοι και Ελλαδίτες πρωταγωνιστές.

Με ανατρεπτικό χιούμορ και πολύ σασπένς μια διαφορετική ιστορία διαδραματίζεται στο σουρεαλιστικό σκηνικό μιας μικρής κοινωνίας κάπου σε μια άλλη εποχή μα και τόσο κοντά στο σήμερα!. Η ευφυής και πανούργα προξενήτρα Θελεστίνα, προσφέρει ελπίδες στους δύσκολους έρωτες και χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις όπως μόνο εκείνη γνωρίζει εκμεταλλευόμενη τη δεισιδαιμονία και τις προλήψεις. Η καταξιωμένη Έλενα Παπαδοπούλου μεταμορφώνεται σε δαιμόνια Θελεστίνα, την παράφορη ηρωίδα του Φ. ντε Ρόχας, μια πολυμήχανη ιέρεια του σαρκικού έρωτα, ακαταπόνητη και παμπόνηρη προαγωγό, γίνεται μια «Σαρκική θεά, εφάμιλλη του Δον Ζουάν, αλλά και της Μήδειας», σε ένα πρωτοποριακό ουμανιστικό έργο του 15oυ αιώνα, που καταπλήσσει και ενθουσιάζει ακόμη και σήμερα.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ένας Ευγενής ιππότης ο Καλλίστο ερωτεύεται με την πρώτη ματιά μια πλούσια μεσοαστή την Μελιβέα χωρίς όμως τη δική της ανταπόκριση. Από την αρνητική της στάση πέφτει σε κατάθλιψη.
Οι υπηρέτες του που βλέπουν το αφεντικό τους να είναι σε άθλια κατάσταση, βρίσκουν μια «μάγισσα- μαστροπό», την ξακουστή Θελεστίνα, και τον προτρέπουν να ζητήσει τη βοήθειά της. Η Θελεστίνα του υπόσχεται ότι θα κάνει την όμορφη Μελιβέα να μην έχει μάτια και μυαλό για κανέναν άλλο, και φυσικά με τα μαγικά της και τα κόλπα της το καταφέρνει.
Ρόλος θηριώδης, η Θελεστίνα έχει παιχτεί στο εξωτερικό από ηθοποιούς- ιερά τέρατα: Μαρία Καζαρές, Ζαν Μορό, Νούρια Εσπέρ.

Μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων ο συγγραφέας ταλαιπωρεί τους ήρωες του ,σχοινοβατώντας ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, ενώ στην εξέλιξη του έργου μας αφήνει έκπληκτους με τις πολλές ανατροπές που συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, δείχνοντας και τονίζοντας το απροσδόκητο της ζωής και του έρωτα, της βασικότερης πηγής ζωής.

Πρωταγωνιστούν: Έλενα Παπαδοπούλου, Αστέρης Πελτέκης, Κρίστη Παπαδόπουλου, Δέσποινα Χρυσάνθου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Νίκος Βαρέλλας, Εύα Μιχαηλίδου, Γιώργος Χριστοδούλου, Κωνσταντίνα Μενοίκου, Ελεάνα Χαραλάμπους

Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης
Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής
Κοστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου
Επιμέλεια Φωτισμών:Γιώργος Λάζογλου
Μουσική Επιμέλεια:Ελένη Λομβάρδου
Κίνηση:Εύα Παπαγεωργόπουλου
Από την Άνω Θρώσκω Productions

Φιλανθρωπική δραστηριότητα
Όπως σε κάθε παραγωγή έτσι και φέτος η Άνω Θρώσκω θα διαθέσει μέρος των εσόδων για φιλανθρωπικό σκοπό. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια της Avant premiere καθώς και μέρος από τα έσοδα από την πώληση προγραμμάτων θα προσφερθούν στο Ίδρυμα «Θεοτόκος» που φιλοξενεί παιδιά με σύνδρομο Down καθώς και παιδιά με ειδικές ικανότητες και στο αντίστοιχο ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Λουκά για δημιουργία της κοινότητας ΠΑΝΣΟΦ .

Πρεμιέρα:14 Φεβρουαρίου στις 20:30
Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30 μέχρι τις 19 Μαρτίου
Χώρος:Θέατρο Πάνθεον
Για πληροφορίες και κρατήσεις 70005151
Web: www.soldoutticketbox.com
Προπώληση εισιτηρίων στα περίπτερα soeasy

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *