Θέλεις να αποφύγεις το ημι-μόνιμο βερνίκι νυχιών; Έτσι θα διατηρηθεί το manicure σου, χωρίς λάμπα!

Θέλεις να αποφύγεις το ημι-μόνιμο βερνίκι νυχιών; Έτσι θα διατηρηθεί το manicure σου, χωρίς λάμπα!

Θέλεις να αποφύγεις το ημι-μόνιμο βερνίκι νυχιών; Έτσι θα διατηρηθεί το manicure σου, χωρίς λάμπα!

Σίγουρα το ημι-μονιμο manicure είναι σωτήρια ανακάλυψη για πολλές από εμάς! Όμως η συνεχής χρήση του βλάπτει την επιφανειακή στιβάδα του νυχιού. Ίσως πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα πριν τις διακοπές και να χρησιμοποιήσεις ένα απλό βερνίκι νυχιών, παρατείνοντας τη διάρκεια του με τα παρακάτω tips:

Λίμα η μαγική!

Συνήθως το βερνίκι νυχιών μπορεί να ξεφτίσει στις άκρες. Αν κάποιο από τα νύχια σου σε προδώσει λίμαρε το σημείο που χάλασε ώστε να μην προχωρήσει η φθορά. Κάνεις δεν θα προσέξει αν το ένα σου νύχι είναι ένα χιλιοστό κοντύτερο και η λίμα θα σώσει την κατάσταση χωρίς να χαλάσει τελείως το manicure σου.

Buff up

Το buffer μπορεί να σώσει τη ζωή σου και να δώσει λάμψη στο θαμπό σου βερνίκι. Τα buffers συνήθως έχουν 2 όψεις μια για σχήμα και μια λάμψη. Χρησιμοποίησε τη πλευρά της λάμψης ακόμα και αν τα νύχια σου είναι βαμμένα. Δείξε προσοχή στις κινήσεις σου να μην είναι πολύ απότομες ώστε να μη χαράξεις το βερνίκι σου.

Η κάλυψη η σωστή

Κάθε δύο μέρες άπλωσε μια λεπτή στρώση top coat. Θα σταθεροποιήσει το χρώμα και θα εμποδίσει τις τυχόν φθορές που μπορούν να προκληθούν. Στην αγορά θα βρεις top coat που στεγνώνουν γρήγορα, δίνουν ματ όψη ή δημιουργούν το νέο trend cracked effect που σχηματίζει ρωγμές μέσα στο βερνίκι σου ή προσδίδουν μια περλέ mermaid λάμψη . Για να στεγνώσουν γρήγορα τα νύχια σου μπορείς, επίσης, αφού τα βάψεις μετά από 20 λεπτά να τα βυθίζεις σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα φύγουν και τυχόν «μουτζούρες» από τα πετσάκια.

Βάλε λάδι!

Πριν το ντους χρησιμοποίησε λάδι για τα νύχια και τα πετσάκια. Με αυτό τον τρόπο τα νύχια «θρέφονται» και έτσι δεν ξεφλουδίζει το βερνίκι σου. Επίσης η στρώση του λαδιού αποκρούει το νερό το οποίο διεισδύει ανάμεσα στις στρώσεις το βερνικιού και προκαλεί τις διάφορες ρωγμές στο χρώμα. Η σωστή ενυδάτωση στην επιδερμίδα γύρω από τα νύχια μπορεί να μεταθέσει το ραντεβού σου στη μανικιουρίστα ακόμα και ένα μήνα.

Τα ανθεκτικά βερνίκια

Πέρα από τα βερνίκια με σύσταση που διαρκεί μέχρι και ένα 12ήμερο. Καλό είναι να ξέρεις ότι τα μεταλλικά βερνίκια ή όσα περιέχουν γκλίτερ είναι πιο ανθεκτικά και η λάμψη τους μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ένα 10ημερο. Μια τάση που έχει ξεκινήσει 3 σεζόν τώρα και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα εύχρηστη είναι τα nail patches. Χρησιμοποιώντας τα δεν έχεις άγχος να μουτζουρωθείς ή να μην απλώσεις το βερνίκι σου σωστά, δεν χρειάζεται να περιμένεις να στεγνώσουν, ενώ μένουν αναλλοίωτα για πάνω από 10 μέρες.

Πηγή : fthis.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *