ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOING OUTΤηλεόρασηΘηβαίος και Κεφάλα ανοίγουν το «Μουσικό κουτί»

Θηβαίος και Κεφάλα ανοίγουν το «Μουσικό κουτί»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν το «Μουσικό Κουτί» την Τετάρτη στις 22.00 στην ΕΡΤ World με τον μοναδικό τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο και την «εκρηκτική» ερμηνεύτρια Τζώρτζια Κεφαλά των ΜΠΛΕ.

Οι δύο καλλιτέχνες με την σπάνια και ιδιαίτερη χροιά στη φωνή, έρχονται στην πιο ανατρεπτική μουσική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης της Ελλάδας και μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια της ζωής τους και μιλούν για την φιλία που χρόνια τώρα τους ενώνει. Ο Χρήστος Θηβαίος μεταξύ άλλων αναφέρεται στους γονείς του που ήταν ηθοποιοί και τα παιδικά του χρόνια στα μπουλούκια: «Ο πατέρας μου ήταν τενόρος, είχε τελειώσει και τη Νομική αλλά τα παράτησε όλα γιατί ερωτεύτηκε τη μητέρα μου, η οποία ήταν είκοσι χρόνια μικρότερή του και την ακολούθησε στο μπουλούκι για να μην την χάσει. Η μητέρα μου μού έλεγε ότι από πέντε χρονών δύο τέχνες μάθαιναν στα μπουλούκια, να κάνουν ακροβατικά και να ράβουν κοστούμια». Αλλά και για την περίοδο που δούλεψε στον φούρνο τον γονιών του Πέτρου Φιλιππίδη: « Στην οδό Αγησιλάου στο Μεταξουργείο υπήρχε ένας φούρνος που τον είχε η Ευαγγελία Αλεξίου με την οποία η μητέρα μου ήταν φίλες. Στις 31 Δεκεμβρίου 1962 η Ευαγγελία Αλεξίου γέννησε ένα αγόρι, τον Πέτρο Φιλιππίδη και επτά μέρες αργότερα γεννήθηκα εγώ. Όταν ζήτησα κιθάρα ο πατέρας μου, μού είπε να πάω να δουλέψω και έτσι εγώ ζήτησα από τον Πέτρο να δουλέψω στο φούρνο τους. Για πέντε μήνες κουβάλαγα γιαούρτια και έφτιαχνα φρατζόλες» και φυσικά δεν ξεχνά ποτέ το δίλημμα που του έθεσε μια μέρα στο μάθημα της φιλοσοφίας Ουμπέρτο Έκο: «Μου λέει θα προτιμούσες να έχεις ανακαλύψει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή την πολυθρόνα. Φυσικά εγώ απάντησα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η πολυθρόνα θα υπάρχει για πάντα, μου απαντά!».

Η «ροκ μπαλαρίνα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Τζώρτζια ο Νίκος Πορτοκάλογλου, θυμάται πότε την ανακάλυψαν οι ΜΠΛΕ και πως η ίδια κατάφερε να δώσει στο συγκρότημα το δικό της χαρακτήρα, όταν αντικατέστησε την Θεοδοσία Τσάτσου: «Ήμουν πεπεισμένη ότι θα γινόταν κάτι καλό με τα παιδιά, είχα ένστικτο. Όλοι οι υπόλοιποι μού έλεγαν να το σκεφτώ λίγο καλύτερα. Ακόμα και στην εταιρεία όταν πήγα, στην πρώτη συνάντηση μού είπαν ότι πρέπει να μην καταλάβει κανείς ότι έφυγε η Θεοδοσία! Έκπληκτη απαντάω ότι εντάξει μπορώ να κάνω μαγικά αλλά όχι τόσα μεγάλα» και δεν ξεχνά να επισημάνει με χιούμορ ότι είναι «..μία ροκ μαμά που ζυμώνει καταπληκτικά και όλοι με φαντάζονται να χορεύω ακόμα και όταν πλένω πιάτα».

Στο Juke box οι αναμνήσεις γίνονται τραγούδια. «Ο παλιός στρατιώτης» αφιερώνεται από τον Χρήστο Θηβαίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «γιατί περάσαμε πολλά μαζί» όπως χαρακτηριστικά λέει και ερμηνεύει «Της αγάπης μαχαιριά» για την αγαπημένη του Μαρία. Η «Γκαρσόνα» θυμίζει στην Τζώρτζια τα καλοκαίρια που σέρβιρε στο σουβλατζίδικο του πατέρα της, και το «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ» το αφιερώνει στο εαυτό της «γιατί άργησα να μάθω αλλά έμαθα τη σημασία του στίχου, μέτρο δεν έχει η αγάπη». Η παρέα ενώνει τις φωνές της στο «Knockin’ on Heaven’s Door» του Bob Dylan, μία διασκευή από την μπάντα της εκπομπής αποκλειστικά για το Μουσικό Κουτί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS

Fried Rice