Θοδωρής Θεοδωρόπουλος: Ρέζους ελληνικό!

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος: Ρέζους ελληνικό!

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος: Ρέζους ελληνικό!
Φωτογραφία: Ερρίκος Ανδρέου

Αν και στο παρελθόν, ως (πραγματικά) διεθνές μοντέλο, συνεργάστηκε με τον Mario Testino, τους «Dsquared», τη γαλλική και ινδική «Vogue», ενώ έκανε και μεγάλες καμπάνιες μόδας σε πολλές χώρες του κόσμου, σε τρεις ηπείρους, ο Θοδωρής έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα μέσα από το «Survivor». Για τους σωστούς, αλλά και για τους λάθος λόγους.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Μετάνιωσες που μπήκες στο «Survivor»;
Δεν μετάνιωσα ακριβώς, γιατί ήταν μία εμπειρία ζωής. Έμαθα πολλά, είδα και ξεπέρασα τα όρια του εαυτού μου και, όλο αυτό, με πήγε παρακάτω ως άνθρωπο. Αυτό το πράγμα το ζεις μόνο μία φορά και τέλος. Δεν είχα ξαναζήσει μέσα σε ακραίες συνθήκες. Σίγουρα δεν το μετάνιωσα, αλλά οι δυσκολίες ήταν πολλές, τι να σου πω…

Ισχύει ότι έχεις υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας με τον σταθμό κι έτσι δεν μπορείς να αποκαλύψεις πολλά στο κοινό;
Όλοι οι παίκτες έχουμε υπογράψει μια σύμβαση, στην οποία περιλαμβάνονται μέσα πολύ αυστηροί όροι. Ναι, η εχεμύθεια ήταν μέσα. Οπότε, κατά κάποιον τρόπο δεν μπορώ να πω πολλά. Ωστόσο, έχω δώσει τη σύμβαση αυτή στον δικηγόρο μου να τη μελετήσει και να εντοπίσει σημεία που η παραγωγή ενδεχομένως αθέτησε τις υποχρεώσεις της σε βάρος μου. Αφορά κυρίως ζητήματα που σχετίζονται με τη σωματική μου ακεραιότητα και δυσφήμισης στο πρόσωπό μου. Εξετάζω το ενδεχόμενο να κινηθώ νομικά αλλά δεν είμαι σε θέση να σας πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, αισθάνεσαι εκτεθειμένος απέναντι στον κόσμο, δεδομένου ότι δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε πράγματα που είδαμε, αλλά και σε αυτά που δεν είδαμε για εσένα;
Νιώθω εκτεθειμένος από το μοντάζ. Η τηλεόραση το κάνει αυτό και το ξέρω. Έβγαλαν ένα πρόσωπο που δεν είμαι εγώ. Η εικόνα μου στο παιχνίδι αλλοιώθηκε 100% – και αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ. Όταν βγήκα και επέστρεψα στην Ελλάδα, παρακολούθησα τα επεισόδια και λυπήθηκα για κάποια πράγματα που είδα. Έβγαλαν κάτι άλλο.

Επομένως, πιστεύεις ότι έγινε εσκεμμένα αυτό;
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε επί τούτου ή κατά λάθος. Αν και, σου ξαναλέω, ότι η εικόνα μου στο παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική προσωπικότητα του Θοδωρή! Αλλοιώθηκε απόλυτα. Δεν είμαι κάποιος τρελός που ξαφνικά απομονώθηκε από όλους. Αυτό δεν ίσχυε! Απλά, με κάποιους δεν είχα επαφές, όχι με όλους. Από κάποια επίσημα social media της παραγωγής και του καναλιού, ειπώθηκε ότι «έκλεβα καρύδες»… Διάφορα χαζά, που δεν ισχύουν και βαριέμαι και να ασχοληθώ. Ωστόσο, δημιουργήθηκε για μένα μία ψευδής πραγματικότητα. Έτσι γίνεται, για να ανέβουν τα νούμερα…

Ισχύει ότι εσύ πήρες την πρωτοβουλία να απομακρυνθείς από τον Νικόλα Αγόρου, που μέχρι πρότινος εντός του παιχνιδιού ήσασταν κολλητοί;
Με τον Νικόλα ήρθαμε κοντά, ταιριάξαμε, αλλά στην πορεία πήρα κάποιες αποστάσεις επειδή μου είπε ψέματα σε ένα θέμα και το κατάλαβα. Φυσικά κι εκεί η αλήθεια παραποιήθηκε, επειδή τα επεισόδια έδειξαν ότι ο Νικόλας πήρε αποστάσεις από εμένα. Τελοσπάντων. Είμαι άνθρωπος που εκτιμά την ειλικρίνεια. Και φάουλ να έχεις κάνει, αν μου το παραδεχτείς, μπορώ να το παραβλέψω. Αλλά μη μου λες ψέματα! Ο Νικόλας άλλαξε λίγο στην πορεία, αλλά ο καθένας έχει τη δική του στρατηγική. Εγώ δεν είχα! Δεν έχω να πω κάτι άλλο γι’ αυτό.

Επαγγελματικά σού έκανε καλό πιστεύεις η συμμετοχή σου στο «Survivor»;
Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά επαγγελματικά. Έχω προτάσεις για το μέλλον, έχω πολλά σχέδια και συζητάω.

Τηλεοπτικά εννοείς;
Ναι, και τηλεοπτικά μου έχουν προτείνει, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι δημόσια αυτή τη στιγμή. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής όμως, προέχει η υγεία μου και τρέχω από γιατρό σε γιατρό, διότι εκτός του ποδιού μου, έχω πρόβλημα σοβαρό και με τη μέση μου – κι αυτό μου δημιουργήθηκε εντός του παιχνιδιού. Να τελειώσω με αυτά και μετά θα δώσω βάρος σε κάποιες προτάσεις που μου έγιναν. Με ενδιαφέρει όμως η τηλεόραση.

Πιο πολύ από το modelling;
Κοίτα, το modelling μπήκε στη ζωή μου τυχαία. Είχα μία παλιά σχέση με μια κοπέλα κι εκείνη με ώθησε να το κάνω. Και ξεκίνησα μεγάλος, όχι μικρός. Μέχρι τότε δούλευα σε μία εταιρία.

Στην «Progressive» με τον Σάκη Ρουβά; Ισχύει ότι δουλέψατε μαζί;
Ναι, αλήθεια είναι. Ήμουν στο team του.

Πώς ήταν η συνεργασία σας;
Δεν θέλω να πω πολλά για τον Σάκη και τη συνεργασία μας, γιατί είναι κάτι που τελείωσε. Όμως μου φέρθηκε καλά, είναι άψογος επαγγελματίας, σωστός, ταλαντούχος και, πάνω απ’ όλα, καλός άνθρωπος. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε εκεί που έφτασε.

Και μετά τη συνεργασία με τον Ρουβά, ξέρω ότι μπήκες μέχρι και στη γαλλική «Vogue»…
Στη γαλλική «Vogue» δουλέψαμε μαζί με τον Mario Testino και έχω και προσωπική σχέση με τους «Dsquared». Έχω επίσης κάνει δουλειές και για την ινδική «Vogue», όσο ήμουν στην Ινδία. Τις περισσότερες δουλειές μου τις έκανα στο εξωτερικό.

Ξέφυγες ποτέ;
(γελά). Όχι, δεν ξέφυγα ποτέ, επειδή ξεκίνησα μεγάλος. Επομένως και πιο ώριμος. Καλό μου έκανε που άργησα να μπω στον χώρο, με ωφέλησε. Δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα.

Είχες πάντα το μέτρο στη ζωή σου;
Ανάλογα τι εννοείς. Εμείς οι δύο δεν έχουμε το ίδιο μέτρο. Αυτό που για μένα είναι ακραίο για σένα μπορεί να είναι νορμάλ. Ωστόσο, είμαι άνθρωπος των άκρων και προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες στη ζωή μου.

Στο παρελθόν παραδέχτηκες ότι είχες εμπειρίες από ναρκωτικά και καταχρήσεις. Ήταν απελευθερωτικό για σένα, το να το παραδεχτείς δημόσια;
Απελευθερωτικό δεν ήταν. Το είπα γιατί ήμουν ειλικρινής, δεν έχω κάτι να κρύψω. Το έκανα στο παρελθόν και τελείωσε. Στο παρελθόν δοκίμασα κάποια πράγματα, ακόμα και τις αντοχές μου, αλλά ήξερα πάντα πότε να βάλω όρια. Κακό κάνεις στον εαυτό σου, το δέχομαι. Αλλά εκεί είναι που πρέπει να εφαρμόσεις το μέτρο και να βάλεις το stop. Να μη σε πάρει η μπάλα. Κατά τ’ άλλα, ο καθένας κάνει αυτό που θέλει, αρκεί πάντα να έχει στο μυαλό του και τις συνέπειες…

Το φρένο το έβαλες όταν είδες κάποιο δικό σου να χάνει τη ζωή του από ναρκωτικά;
Ναι, έχασα ένα φίλο μου… Με γυρνάς χρόνια πίσω, ήμασταν μία παρέα κι ένας από αυτούς έχασε τελικά τη μάχη. Πολύ στενάχωρο, ειδικά τότε, γιατί το σοκ ήταν, θυμάμαι, μεγάλο. Οπότε, ναι, εκεί σοκάρεσαι και βάζεις φρένο. Με ταρακούνησε αυτό το γεγονός.

Δεδομένης της εμφάνισής σου, αλλά και της καριέρας σου ως μοντέλο, είχες πάντα τις γυναίκες που επιθυμούσες, Θοδωρή;
Ξεκάθαρα όχι! Όλοι οι άντρες έχουμε φάει απορρίψεις – και μάλιστα πολλές. Αν άλλοι σου πουν το αντίθετο, λένε ψέματα. Εγώ δεν έψαχνα ποτέ την ποσότητα, αλλά την ποιότητα. Δεν έχω γνωρίσει τόσες πολλές γυναίκες -ερωτικά εννοώ-, όπως μπορεί να φαντάζεται κάποιος. Εγώ ξέρω τι ψάχνω και τι θέλω από μία γυναίκα πια. Όμως και η δουλειά μου, δεν βοηθούσε πολύ. Τη μία ήμουν Ευρώπη, την άλλη Αμερική, την άλλη στην Ασία…

Και σήμερα έχεις σχέση με μία κοπέλα Ινδή, όπου εσύ πια είσαι στην Ελλάδα κι εκείνη στην Ινδία. Πώς τα κατάφερες;
(γελάμε) Με την Allia είμαστε δύο χρόνια μαζί, γνωριστήκαμε όσο ήμουν εγώ στην Ινδία και η σχέση μας έχει περάσει πολλά. Δοκιμάστηκε. Πότε ήμουν στην Ελλάδα, πότε στο εξωτερικό, κι εκείνη ήταν στην Ινδία, όμως τα καταφέραμε. Το πιο δύσκολο ήταν το διάστημα του «Survivor». Έλειψα τρεις μήνες και δεν μιλούσαμε καθόλου. Δεν υπήρχε επικοινωνία. Τα καταφέραμε και πάλι.

Μπορεί να υπάρξει μέλλον σε μία τέτοια σχέση;
Βέβαια, αρκεί να το θέλουν και οι δύο. Σε λίγο καιρό η Allia θα έρθει μόνιμα στην Ελλάδα και θα μείνουμε μαζί. Κάνει μεγάλη υπέρβαση, αλλά αυτό είναι μία απόφαση η οποία έχει ωριμάσει πια. Είναι ο άνθρωπος που θα ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί του.

Τι το ξεχωριστό έχει η Allia, που σε κάνει να σκέφτεσαι το «για πάντα μαζί»;
Είναι αυτό που έψαχνα πάντα. Κατά 99,9%, τουλάχιστον. Θέλω να κάνω οικογένεια, να γίνω πατέρας και πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αυτός που μου ταιριάζει. Έγινα 37 ετών, νιώθω ότι ωρίμασα, ξέρω τι θέλω πια. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου κάθε μέρα έβλεπα τους γονείς μου πάντα καλά και ερωτευμένους, λες και γνωρίστηκαν πριν μία εβδομάδα. Έμειναν μαζί, μέχρι να φύγει από τη ζωή ο πατέρας μου, 42 ολόκληρα χρόνια. Σαν μικρά παιδιά! Αυτό είναι ένα πρότυπο, ένα μοντέλο οικογένειας που το έχω βαθιά μέσα μου.

Σε προβλημάτισε καθόλου ότι η κοπέλα σου κατάγεται από άλλη χώρα, επομένως υπάρχουν διαφορές στην κουλτούρα, στη θρησκεία και τη γλώσσα;
Το μόνο «πρόβλημα» είναι η γλώσσα, αν κι εμείς μιλάμε στα αγγλικά. Η μητέρα μου, ας πούμε, που δεν μιλά καθόλου αγγλικά, έχει θέμα συνεννόησης. Όμως μπαίνω στη μέση και κάνω τον μεταφραστή (γελάμε). Έχουν, επίσης, βγει διάφορα applications και μας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή. Επίσης, εμείς οι Έλληνες, είμαστε πιο εκδηλωτικός λαός, πιο θερμοί άνθρωποι. Υπάρχουν, λοιπόν, διαφορές μεταξύ μας, αλλά όχι σημαντικές. Αν υπάρχει πραγματική αγάπη, υπάρχουν για όλα και οι λύσεις!

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 266

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *