Θύμα bullying η Κύπρια με τα ενωμένα φρύδια: «Έχω δεχθεί απειλές για τη ζωή μου!»

Θύμα bullying η Κύπρια με τα ενωμένα φρύδια: «Έχω δεχθεί απειλές για τη ζωή μου!»

Θύμα bullying η Κύπρια με τα ενωμένα φρύδια: «Έχω δεχθεί απειλές για τη ζωή μου!»

Η Σοφία Χατζηπαντελή, μοντέλο και σπουδάστρια marketing στις ΗΠΑ, δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια στα στενά μυαλά του σήμερα, που αντιμετωπίζουν κοντόφθαλμα το διαφορετικό, το αντισυμβατικό.

Η Σοφία, με καταγωγή από Κύπρο και Βρετανία, προσπαθεί με τα ενωμένα φρύδια της, που είναι το σήμα κατατεθέν της, να πάει ενάντια στα σημερινά πρότυπα ομορφιάς, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο, αφού, όπως αποκαλύπτει έχει δεχθεί μέχρι και απειλές για τη ζωή της λόγω της εμφάνισής της.

Για όλα αυτά που ζει, μίλησε πρόσφατα στη Vogue. «Είμαι παιδί μεταναστών. Η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο αλλά έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή» είπε σε συνέντευξη της η 21χρονη που ξεκίνησε την καριέρα της στη μόδα όταν ήταν 15 ετών από τις σελίδες της Vogue.

Ο εκφοβισμός στο σχολείο ήταν κομμάτι της καθημερινότητας της καθώς η Χατζηπαντελή, έλεγε τη γνώμη της ανοιχτά, είχε καμπύλες και τα φρύδια της ήταν διαφορετικά από τους περισσότερους συμμαθητές της.

«Όποτε κάνω μια δουλειά ως μοντέλο τα φρύδια μου είναι ένα κομμάτι της ιστορίας, αυτό όμως δεν ισχύει έξω από τα studio» εξομολογήθηκε η Χατζηπαντελή που έχει συνηθίσει να την αποκαλούν “αηδιαστική”, “σιχαμένη” ή/και “τρομακτική”.

Βέβαια ο εκφοβισμός δεν είναι το μόνο που έχει εισπράξει η 23χρονη φοιτήτρια του marketing στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου, άντρες και γυναίκες με ενωμένα φρύδια, έχουν δει στο πρόσωπο της μια “ηρωίδα”.

«Ήμουν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Δέχθηκα απειλές κατά της ζωής μου επειδή αμφισβητώ ανοιχτά τα στερεότυπα, τα πρότυπα ομορφιάς που έχουμε μάθει να αποδεχόμαστε, επειδή αρνούμαι να βγάλω τα φρύδια μου» είπε.

«Παρενοχλούσαν τον αδελφό μου επειδή με υπερασπιζόταν. Έπρεπε να κάνω κάτι» πρόσθεσε σε συνέντευξη της η Χατζηπαντελή που κάνει τον δικό της ακτιβισμό κατά του ρατσισμού και του μίσους που καλλιεργείται online με το hashtag #unibrowmovement.

«Eίναι αξιοθρήνητο ότι κάποιες τρίχες μπορούν να εξοργίσουν τόσο πολύ τους ανθρώπους» συμπληρώνει.

«Αλήθεια, τι συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις για μια κοινωνία που εξοργίζεται από μια εικόνα, μια εμφάνιση, δύο φρύδια ενωμένα;» αναρωτιέται η Χατζηπαντελή, για πολλούς μια άλλη “Φρίντα Κάλο” του modeling. Την απάντηση καλούμαστε να τη δώσουμε όλoι μας.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *