Τι πήγε λάθος φέτος με το «Survivor»;

Τι πήγε λάθος φέτος με το «Survivor»;

Τι πήγε λάθος φέτος με το «Survivor»;

Άνευρο, άγευστο, άοσμο. Πώς το αμφιλεγόμενο reality επιβίωσης ξεφούσκωσε μέσα σε δύο και κάτι τηλεοπτικές σεζόν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

 

Διαφημίστηκε μέχρι αηδίας. Καλλιέργησε προσδοκίες κοσμογονίας. Υποσχέθηκε κόντρες, έριδες και φιλονικίες και μάλιστα βαμμένες στα εθνικά χρώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας. Διατράνωσε την κοσμογονία που θα έφερνε στο prime time της ελληνικής τηλεόρασης και άλλαξε εκ βάθρων το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού που αναγκάστηκε να μετατοπίσει εκπομπές-θεσμούς, όπως εκείνη του Σπύρου Παπαδόπουλου, για τα μάτια του ελληνοτουρκικού «Survivor». Ίσως, τελικά, η αναμονή που δημιουργήθηκε γύρω από την επανάληψη για τρίτη συνεχόμενη τηλεοπτική σεζόν του reality επιβίωσης να φταίει για την κατρακύλα που έχει πάρει στους πίνακες τηλεθέασης, την οποία ακόμα και οι ρωμαλέοι ως Άτλαντες παίκτες δεν καταφέρνουν να ανακόψουν με τα ανδραγαθήματά τους στις αμμουδιές του Αγίου Δομίνικου. Πώς το λέει ο θυμόσοφος λαός; Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι.

 

Προφανώς και τον ρόλο του παίζει το γεγονός ότι μέχρι την πρεμιέρα του φετινού «Survivor» άπαντες οι παίκτες ήταν άγνωστοι στο πανελλήνιο – και έτσι παραμένουν. Η επιλογή για την ελληνική ομάδα αθλητών, αλλά όχι τόσο φωτογενών ώστε να έχουν δώσει έστω μια πρώτη χειραψία με τη δημοσιότητα, και γυμναστών που δεν έχουν κάτι περισσότερο να προσφέρουν από πλάνα με τους κοφτερούς κοιλιακούς τους -οι οποίοι παρεμπιπτόντως ελέω πείνας φθίνουν- δεν βοήθησε από την πλευρά της το ελληνοτουρκικό «πείραμα». Το casting απέτυχε παταγωδώς. Όπως, άλλωστε, συνέβη και πέρσι. Διότι, εάν η Queen Dina δεν είχε προσγειωθεί έναν χρόνο πριν στις παραλίες της Καραϊβικής ως ο από μηχανής θεός, πιθανότατα δεν θα υπήρχε τρίτο -και φαρμακερό όπως εξελίσσεται- «Survivor».

 

Τον ίδιο ρόλο καλείται τώρα να παίξει η Κατερίνα Δαλάκα, η μόνη ίσως παίκτρια που θυμόμαστε από το περσινό reality ως οιονεί θηλυκό αντίστοιχο του Γιώργου Αγγελόπουλου-Ντάνου. Αλλά και πάλι, οι δηλώσεις της πριν την αναχώρησή της πως κατ’ ουσίαν για τα λεφτά τα κάνει όλα, περισσότερο αποδομούν a priori το τηλεοπτικό προϊόν παρά το επικουρούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος δήλωσε δημοσία ότι αρνήθηκε πρόταση συνοδευόμενη από δυσθεώρητο οικονομικό αντίκρισμα, για να ταξιδέψει για δεύτερη φορά στη ζωή του στον Δομίνικο. Σαν το σύμπαν να συνωμοτεί για να απομυθοποιήσει ένα ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενο reality, που πριν από δύο χρόνια κατάφερε να σπάσει ταμεία και να γεννήσει νέους τηλεοπτικούς ήρωες. Η μόνη που δεν έχει επιστρατευθεί ακόμα είναι η Χριστίνα Μπόμπα, σύζυγος του παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος με τη σειρά του μοιάζει αμήχανος να υπερασπιστεί τους θριάμβους του – ίσως γιατί ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει στη φετινή κατραπακιά. Εντάξει, ας μην είμαστε άδικοι. Το φετινό «Survivor» βλέπεται. Αλλά, με την τηλεόραση κλειστή.

 

 

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *