Τι σχέση έχουν οι Led Zeppelin και η Miley Cyrus με την ασφαλή οδήγηση;

Τι σχέση έχουν οι Led Zeppelin και η Miley Cyrus με την ασφαλή οδήγηση;

Τι σχέση έχουν οι Led Zeppelin και η Miley Cyrus με την ασφαλή οδήγηση;

Μια από τις «παραδόσεις» σε κάθε road trip που σέβεται τον εαυτό του είναι η επιλογή της κατάλληλης μουσικής που θα γεμίσουν τις πολλές ώρες στους δρόμους. Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα, υπάρχουν ορισμένα είδη μουσικής που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, καθώς φαίνεται πως καθιστούν την οδήγηση πιο επικίνδυνη.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα του South China University of Technology βρήκε πως τραγούδια με ένα τέμπο από 120bpm και πάνω αυξάνει τις πιθανότητες να οδηγήσει κανείς πιο γρήγορα και να κάνει πιο ριψοκίνδυνους ελιγμούς. Για τις ανάγκες τις έρευνας, οι συμμετέχοντες οδηγήσαν σε έναν εξομοιωμένο αυτοκινητόδρομο είτε χωρίς μουσική, είτε ακούγοντας συγκεκριμένα τραγούδια.

Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες άλλαξαν λωρίδα 70 φορές στα 20 λεπτά της διαδρομής,όταν όμως άκουγαν rock μουσική, ο αριθμός αυτός διπλασιαζόταν. Η έρευνα έδειξε επίσης πως η μέση ταχύτητα αυξήθηκε κατά 8 χιλιόμετρα την ώρα πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το «American Idiot» των Green Day ήταν το πιο «επικίνδυνο» τραγούδι, ενώ αντίθετα το «Stairway To Heaven» των Led Zeppelin είχε τις λιγότερες επιπτώσεις στην οδική συμπεριφορά των συμμετεχόντων.

Τα πιο «επικίνδυνα» τραγούδια είναι τα εξής:

Green Day – «American Idiot»
Miley Cyrus – «Party In The USA»
The Killers – «Mr Brightside»
The Chainsmokers – «Don’t Let Me Down»
Bruce Springsteen – «Born To Run»

Αντίστοιχα τα λιγότερα «επικίνδυνα» τραγούδια είναι τα εξής:

Led Zeppelin – «Stairway To Heaven»
Red Hot Chili Peppers – «Under The Bridge»
Drake – «God’s Plan»
Toto – «Africa»
Khalid – «Location»
Ο κεντρικός ερευνητής Qiang Zeng εκτίμησε πως τα αποτελέσματα θα φανούν χρήσιμα στην ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών εκπαίδευσης οδηγών, ώστε να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που επιφέρει η «αθώα» πρακτική ακρόασης μουσικής κατά την οδήγηση.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *