Τηλεοπτική αποστολή στην Κένυα για το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά

Τηλεοπτική αποστολή στην Κένυα για το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά

Τηλεοπτική αποστολή στην Κένυα για το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά

Το ΡΙΚ 1 παρουσιάζει την ερχόμενη Δεύτερα, το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που έκανε στην Αφρική για το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριου όταν ομάδα του ΡΙΚ, συγκεκριμένα η Αλεξία Μουταφίδου, ο Χάρης Μυλωνάς και η Κατερίνα Χαραλάμπους , ταξίδεψε με τη στήριξη της Qatar Airways σε μία αποστολή στην Κένυα συνοδευόμενη από εθελοντές του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά για να δει από κοντά το έργο του Ιδρύματος.

Φτάνοντας επισκέφθηκαν το ορφανοτροφείο Μακάριος, το πιο μεγαλεπήβολο έργο του Ιδρύματος με 180 παιδιά ορφανά ή κακοποιημένα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν τη δουλειά που γίνεται από τους εθελοντές και τους χορηγούς του Ιδρύματος και να συνομιλήσουν και να πάρουν συνεντεύξεις από τα ίδια τα παιδιά. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν πολλά από τα σχολεία που στηρίζει το Ίδρυμα σε όλη την Κένυα καθώς και την παραγκούπολη Kibera και τις φυλακές ανηλίκων.

Και οι τρεις εθελοντές του ΡΙΚ «υιοθέτησαν» μέσω του προγράμματος του «Υιοθετώ ένα παιδί» τα τρία παιδάκια που εκείνη τη μέρα το Ίδρυμα Σοφία κατάφερε να βγάλει υπό την κηδεμονία του από τις φυλακές και να τα στείλει στο ορφανοτροφείο, όπου θα μπορούσαν με ασφάλεια πλέον να μορφωθούν και να κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τη Δευτέρα 29.05.2017 στις 21.10.

Πηγή : Από το περιοδικό Tv Μανία, τεύχος 1227

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *