ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΣΠΙΤΙTips για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο

Tips για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο

Καμία γυναίκα δεν έχει την δύναμη και την όρεξη μετά την δουλειά να τρέχει να τακτοποιεί το ακατάστατο σπίτι της, μιας και δυστυχώς δεν είναι εφικτό να παραμένει καθαρό για πάντα.

Για εμάς λοιπόν που τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε, υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που θα βοηθήσουν -όσο γίνεται δηλαδή- στο να διατηρείται ο χώρος μας καθαρός και τακτοποιημένος.

Ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε: 

1.Χαλάκι στην πόρτα της εισόδου σου: Τοποθέτησε ένα χαλάκι “welcome” το οποίο και θα καλωσορίζει τους καλεσμένους σου, αλλά ταυτόχρονα θα κρατάει μακριά από το εσωτερικό του σπιτιού τις σκόνες από τα παπούτσια μας. Κάπως έτσι θα καταφέρεις να γυαλίζει για περισσότερες ημέρες το πάτωμα!

2. Παιχνίδι με μουσική: Επιλέξτε το αγαπημένο σας μουσικό κομμάτι και κάντε διαγωνισμό με τα παιδιά ή τον σύντροφό σας για το ποιος θα συμμαζέψει πιο πολλά αντικείμενα μέχρι τη λήξη του με ένα έπαθλο της αρεσκείας σας.

3. Τα μικρά αντικείμενα… πριν από τον ύπνο: Ζητήστε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας να μαζεύουν 2-3 προσωπικά αντικείμενά τους πριν πάνε για ύπνο. Για παράδειγμα, τα παιδιά σας μπορούν να επιστρέφουν κάποια παιχνίδια στη θέση τους, ενώ ο σύντροφός σας να πετάει στην ανακύκλωση τις εφημερίδες του. Έτσι κάθε πρωί το σπίτι θα είναι καθαρό και εσείς ξεκούραστη.

4. Κουζίνα: Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν άπλυτα ποτήρια και πιάτα παρατημένα από εδώ και από εκεί, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι κυκλοφορούν παιδιά. ΄΄Εκπαιδεύστε΄΄ τους όλους να βάζουν τα άπλυτα στο νεροχύτη ή το πλυντήριο, καθώς και να μάθουν μέσα στη μέρα να χρησιμοποιούν ένα και μόνο ποτήρι. Εσείς φροντίστε να καθαρίζετε τις εστίες της κουζίνας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα και έτσι απλά η εικόνα της κουζίνα θα δίνει μία αίσθηση καθαριότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS