Το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας ετοιμάζει τον «Καρυοθραύστη»

Το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας ετοιμάζει τον «Καρυοθραύστη»

Το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας ετοιμάζει τον «Καρυοθραύστη»

Το μπαλέτο του Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι «Ο Καρυοθραύστης» ετοιμάζει το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας (Lefkosia Youth Ballet) για να ανεβάσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο (17, 18 και 19) στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Για τις ανάγκες της 12ης παραγωγής του το Μπαλέτο Νέων θα κάνει ακροάσεις για παιδιά από εννέα χρονών. Τα παιδιά που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με άλλα παιδιά με περισσότερη εμπειρία, αλλά και τους ταλαντούχους χορευτές της ομάδας.

Οι ακροάσεις θα γίνουν στις 20 Μαΐου 2017 στο Dance House Lefkosia στον Άγιο Ανδρέα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 22780960.

Το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1999. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με όραμα την καλλιέργεια ενός αξιόλογου «φυτωρίου» νέων ταλέντων στον χώρο του κλασικού μπαλέτου. Το ΜΝΛ έχει ως απώτερο σκοπό να ενθαρρύνει και να βοηθήσει τους νέους ταλαντούχους χορευτές, καθώς και να συνεισφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας, με την παραγωγή παραστάσεων υψηλών προδιαγραφών.

Μέλη του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας είναι τριάντα χορογράφοι – χοροδιδάσκαλοι από διαφορετικές σχολές χορού της Λευκωσίας που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, τόσο σε θέματα διδασκαλίας όσο και σε άλλα διοικητικά θέματα του οργανισμού.

Αίτηση εγγραφής μέλους στο ΜΝΛ μπορούν να υποβάλουν στο διοικητικό συμβούλιο οι ενδιαφερόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης, μέλη θεωρούνται και όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν στη χορευτική ομάδα του ΜΝΛ. Δικαίωμα συμμετοχής στη χορευτική ομάδα έχουν οι μαθητές κλασικού μπαλέτου ηλικίας 11 έως 20 χρονών. Η επιλογή τους γίνεται κατόπιν ακρόασης με τη μέθοδο της ψηφοφορίας, από δασκάλες – μέλη του ΜΝΛ.

Με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, έχει εξασφαλίσει μόνιμη στέγη για τις δραστηριότητές του στον χώρο του Dance House Lefkosia στον Άγιο Ανδρέα.

• Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στο τηλ. 22780960 για τις ακροάσεις που θα γίνουν το Σάββατο 20 Μαΐου.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *