Το ημερολόγιο Pirelli αποθεώνει διαφορετικά όμορφους ανθρώπους

Το ημερολόγιο Pirelli αποθεώνει διαφορετικά όμορφους ανθρώπους

Το ημερολόγιο Pirelli αποθεώνει διαφορετικά όμορφους ανθρώπους

Τα τελευταία χρόνια το ημερολόγιο της Pirelli έχει πει οριστικό αντίο στις σέξι πόζες από πανέμορφες γυναίκες και πλέον έχει γυρίσει σελίδα.

Έτσι το 2016 είδαμε τη διάσημη φωτογράφο Αnnie Liebovitz να κάνει πορτρέτα (γυμνά και μη) διάσημων γυναικών κάθε ηλικίας και ιδιότητας, ενώ για το ημερολόγιο του 2017 επιστρατεύτηκε ο πασίγνωστος φωτογράφος Peter Lindbergh ο οποίος επίσης μας χάρισε μια εντυπωσιακή σειρά από φωτογραφικά πορτρέτα διάσημων δυναμικών γυναικών.

Και το ημερολόγιο του 2018 ακολουθεί την ίδια γραμμή.

Για το νέο ημερολόγιο επιστρατεύτηκε ο φωτογράφος Tim Walker, ο οποίος έκανε μια φωτογράφηση με θέμα την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων σε συνεργασία με τον στυλίστα Edward Enninful.

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων υπήρξε για μένα σημείο αναφοράς μέρος της δουλειάς μου και της ζωής μου. Μια μαύρη Αλίκη είναι σαν ένας εντελώς καινούργιος τρόπος να την δεις. Η ιδέα γεννήθηκε όταν επισκέφθηκα πριν πέντε χρόνια την χήρα του Roald Dahl. Μου εκμυστηρεύτηκε πως αρχικά η οικογένεια Bucket στο βιβλίο “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” προορίζονταν να είναι μαύρη. Σκέφτηκα πόσο πολύ θα είχε αλλάξει κάτι τέτοιο τον ρουν της ιστορίας», σχολίασε ο Tim Walker.

Όσο για το αν το χαοτικό παραμύθι αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνία, απαντά: «Το χάος της Αλίκης επιλέχθηκε επειδή κυρίως είμαι φωτογράφος μόδας και αντιλαμβάνομαι την βιομηχανία της μόδας σαν τη χώρα των θαυμάτων. Δεν νομίζω πως μοιάζει με τη σημερινή κοινωνία».

Σε αυτή τη φωτογράφηση συμμετέχουν δεκάδες διασημότητες από τη διάσημη drag queen και ηθοποιό RuPaul, το μοντέλο Naomi Campbell, τον πασίγνωστο ράπερ Sean “Diddy” Combs, την κωμική ηθοποιό Whoopi Coldberg μέχρι τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Lupita Nyong’o (12 χρόνια σκλάβος).

Το ημερολόγιο Pirelli γεννήθηκε πριν πολλές δεκαετίες από την ομώνυμη εταιρία ελαστικών σε μια προσπάθεια να αναδείξει την γυναικεία ομορφιά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει εντελώς ύφος παρουσιάζοντας εικόνες που λειτουργούν περισσότερο εν είδει κοινωνικού σχολιασμού.

Το ημερολόγιο δεν διατίθεται για πώληση στο κοινό, αντιθέτως δωρίζεται κάθε χρόνο σε διάσημους και διάφορες επιχειρήσεις.

 

 

Πηγή : thetoc.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *