Το Ισραήλ κινδύνεψε να χάσει την Eurovision- Τελευταία στιγμή επιτεύχθηκε συμφωνία

Το Ισραήλ κινδύνεψε να χάσει την Eurovision- Τελευταία στιγμή επιτεύχθηκε συμφωνία

Το Ισραήλ κινδύνεψε να χάσει την Eurovision- Τελευταία στιγμή επιτεύχθηκε συμφωνία

Λίγες ώρες πριν λήξει το «τελεσίγραφο» της EBU στο Ισραήλ, όπου το καλούσε να καταθέσει 12 εκατ. ευρώ ως εγγύηση για τη διεξαγωγή της Eurovision, η χώρα τα κατάφερε και «έσωσε» την παρτίδα.

Το ποσό καλύφθηκε χάρη σε μια συμφωνία χρηματοδότησης που επιτεύχθηκε κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν λήξει Η εγγύηση θα καλύψει το κόστος αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για οποιονδήποτε λόγο.

Η δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ (Kan) και το υπουργείο Οικονομικών συγκρούονταν τις τελευταίες εβδομάδες και αλληλοκατηγορούνταν ότι απειλούν αμοιβαία τη διοργάνωση του διαγωνισμου ο οποίος θεωρείται πολύ σημαντικός για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Kan ζητούσε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να πληρώσει την εγγύηση αλλά το υπουργείο επέμενε να καλύψει το ποσό από τα χρήματα που έχει ήδη λάβει με βάση τον προϋπολογισμό.

«Η κρίση της Eurovision τελείωσε» μετέδωσε το δημόσιο ραδιόφωνο. «Η Kan θα καταθέσει σήμερα τα 12 εκατομμύρια της εγγύησης», πρόσθεσε.

Το ποσό θα καλύψει τα έξοδα αν διαπιστωθεί ότι η Kan δεν είναι σε θέση να οργανώσει τον διαγωνισμό, για παράδειγμα λόγω πολέμου ή εξαιτίας μιας φυσικής καταστροφής. Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός, η κυβέρνηση και η Kan θα συμφωνήσουν μεταξύ τους το ποσό που θα λάβει ως οικονομική βοήθεια η πρώτη.

Το Ισραήλ έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον διαγωνισμό της Eurovision και τον έχει φιλοξενήσει δύο φορές στην Ιερουσαλήμ, το 1979 και το 1999. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία και η τοποθεσία του διαγωνισμού του 2019.

Πηγή : Like.com.cy/ iefimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *