Το κομμάτι «Μαζί το χειμώνα» μέσα από τα μάτια του συνθέτη του, Κώστα Τσίρκα

Το κομμάτι «Μαζί το χειμώνα» μέσα από τα μάτια του συνθέτη του, Κώστα Τσίρκα

Η πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία ήταν 11 χρόνια πριν, μέσα από τον διαγωνισμό ανάδειξης νέων καλλιτεχνών της «Μικρής Άρκτου». Ο πρώτος του δίσκος, «Εκατό μικρές ανάσες», έφερε στο φως μια φωνή που έμελλε να παίξει σημαντικότατο ρόλο στην ελληνική μουσική τα επόμενα χρόνια: τη Νατάσσα Μποφίλιου. Ο ίδιος δίσκος έκρυβε και την υπέροχη «Ασπιρίνη», η οποία αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Ο Κώστας Τσίρκας επιστρέφει στη δισκογραφία φέτος, αυτή τη φορά σε ένα δίσκο με τραγουδίστρια την πρωτοεμφανιζόμενη Μυρτώ Βασιλείου.

Αποφασίζει να μου μιλήσει για το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο του στον δίσκο, το «Μαζί το χειμώνα»: «Τους στίχους στο τραγούδι αυτό τους έγραψε η Αργυρώ Βαντζαλίδου, πριν από αρκετά χρόνια και απ’ ό,τι ξέρω είναι το μοναδικό που έχει γράψει στη ζωή της. Συνεπώς το τραγούδι έχει μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Όταν είχε γραφτεί, είχαμε κάνει κάποια ντέμο με τη Νατάσσα, αλλά δεν είχε προχωρήσει. Μετά από αρκετά χρόνια, αποφάσισα να ετοιμάσω τον δίσκο που κυκλοφορήσαμε φέτος και ξεκινήσαμε να ακούμε διάφορα τραγούδια με τον Ηλία Βαμβακούση, τον ενορχηστρωτή του δίσκου. Το συγκεκριμένο δεν ήταν ένα από αυτά, το είχαμε αφήσει στην άκρη! Στη συνέχεια, στην παρέα προστέθηκε και η Μυρτώ Βασιλείου. Ακούγοντας διάφορα ντέμο που είχα μαζέψει, τους έβαλα και το «Μαζί το χειμώνα». Η Μυρτώ τρελάθηκε και θεωρούσε ότι έπρεπε να το κυκλοφορήσουμε, βγάζοντάς το μάλιστα προς τα έξω πρώτο από όλα τα τραγούδια του δίσκου. Αρχικά ήμουν αρνητικός, η Μυρτώ όμως επέμενε πολύ». Όταν το τραγούδι ενορχηστρώθηκε από τον Βαμβακούση, άρχισε η αναζήτηση του δεύτερου ερμηνευτή, μιας και το τραγούδι ήταν ντουέτο. «Εγώ δεν ήθελα να το τραγουδήσω, οπότε ψάχναμε τραγουδιστές. Όποιον όμως και να δοκιμάσαμε, δεν μας έβγαινε. Τελικά αποφασίσαμε να το πω εγώ μαζί με τη Μυρτώ, αφού αυτή τη μορφή έχει και ο δίσκος γενικότερα: είναι ένας δίσκος στον οποίο συνυπάρχουμε, ουσιαστικά, οι δυο μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε το τραγούδι αυτό. Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η Αργυρώ, που έγραψε τους στίχους, είναι χημικός στο επάγγελμα. Όταν άκουσε το κομμάτι ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, του άρεσε πολύ και είπε χαριτολογώντας: «Κοίτα που έρχονται οι επιστημόνισσες και μας τρώνε τις δουλειές».

Ο ομώνυμος δίσκος κυκλοφορεί από τη Feelgood Records και περιλαμβάνει δέκα νέα τραγούδια σε μουσική του Κώστα Τσίρκα και στίχους του ιδίου, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, του Γιάννη Γιαννακόπουλου και της Αργυρώς Βαντζαλίδου.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *