Το Κυπριακό Ψωμί: Πολυτελής έκδοση μαζί με τον «Φ» το Σάββατο 11 Μαΐου

Το Κυπριακό Ψωμί: Πολυτελής έκδοση μαζί με τον «Φ» το Σάββατο 11 Μαΐου

Το Κυπριακό Ψωμί: Πολυτελής έκδοση μαζί με τον «Φ» το Σάββατο 11 Μαΐου

Αυτό το Σάββατο, 11 Μαΐου, ο Φιλελεύθερος παρουσιάζει και προσφέρει σε προνομιακή τιμή την πολυτελή έκδοση 144 σελίδων «ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΩΜΙ» με την ιστορία, την παράδοση, τη σημασία, τις ιδιαιτερότητες και τη διατροφική του αξία.

Μαζί, συνταγές για παραδοσιακά ζυμώματα!

Η εντυπωσιακή διαδρομή του ψωμιού της Κύπρου από τον καιρό της εμφάνισής του μέχρι τη σύγχρονη εποχή, επιβεβαιώνει ότι η ίδια η ύπαρξη του νησιού και η ιστορική του συνέχεια, βασίστηκαν στο ψωμί. Ως διατροφικό είδος, το ψωμί κράτησε τους Κυπρίους ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Ως αξία πολιτισμού, δεν έπαψε να τους συνοδεύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, διατηρώντας μέχρι σήμερα τον σημαντικότατο συμβολικό του ρόλο. Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει το ψωμί της Κύπρου μέσα από τις ιστορικές πηγές και τα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και μέσα από τις παραδόσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική και τελετουργική σημασία του ψωμιού, τις ιδιαιτερότητες και την αισθητική του.

Στο βιβλίο επίσης θα βρείτε συνταγές για παραδοσιακά κυπριακά ζυμώματα όπως: άρτος ή πρόσφορο, παννυχίδα, αρκατένα, αθηαινίτικο ψωμί, πίτες της σάτζης, καττιμέρια, λαγγόπιτες, γλυτζιστά τζοιλανιώτικα, πισίες, μιλλόπιτες καρπασίτικες, λαλαγκούθκια, ζαμπούσιες με παπαρούνες, σιάμισιη, κολοκοτές, τριμιθόπιτες, ταχινόπιτες, λαδόπιτα ή πίτα τυλιχτή και πολλά άλλα.

Χορηγός Έκδοσης: ΦΟΥΡΝΟΙ ΖΟΡΠΑΣ

Μαζί, το TvΜανία, o πληρέστερος και πιο έγκυρος τηλεοπτικός οδηγός με περιλήψεις όλων των σειρών,

και οι Χρυσές Συνταγές σε εύχρηστο μέγεθος.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ!

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *