Το mantra του μπικίνι

Το mantra του μπικίνι

Το mantra του μπικίνι

Το σώμα σου είναι πανέτοιμο να εμφανιστεί με μπικίνι στην παραλία όταν εσύ καταφέρεις να σιγάσεις εκείνη τη φωνή στο μυαλό σου που λέει ότι δεν είναι αρκετά καλό. Ίσως την διώξεις, αν σηκώσεις αρκετά τη δική σου.

Να μια ιδέα. Όλα αυτά που θα ήθελες να ακούς την ώρα που ξεντύνεσαι στην παραλία γιατί δεν δοκιμάζεις να τα λες μόνη σου στον εαυτό σου; Γιατί δεν φτιάχνεις το δικό σου προσωπικό mantra* για άμεση αναπτέρωση ηθικού. Ακριβώς όπως απλώνεις το αντηλιακό σου, θα μπορούσες να μπουστάρεις την αυτοπεποίθησή σου, ψεκάζοντας το μυαλό σου με μερικές καλές κουβέντες. Ένα καλό mantra θα ήταν το «σιγά μην αλλάξω το σώμα μου για να προσαρμοστεί σε ένα μπικίνι ενώ θα έπρεπε να γίνει ακριβώς το αντίστροφο». Αν το σώμα σου δεν χωράει πια στο περσινό σου μαγιό ή το εμπριμέ με τον φιόγκο που ερωτεύτηκες στο κατάστημα θα έδειχνε ωραιότερο αν κατέβαινες δυο νούμερα, απλά μην τα φορέσεις. Πάρε το άλλο δίπλα με τα πουά που μαζεύει τα σωστά σημεία και δείχνει απόλυτο σεβασμό στις καμπύλες σου. Και μη σκεφτείς να πάρεις το μεγαλύτερο νούμερο. Έτσι κι αλλιώς το καρτελάκι θα το κόψεις για να μην πετάγεται έξω σαν γλωσσίτσα μετά από κάθε βουτιά.

Ένα δεύτερο μάντρα που μπορείς να υιοθετήσεις είναι το «δεν πρόκειται να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλες». Σίγουρα το να δεις και να σε δουν είναι μεγάλο μέρος της κουλτούρας παραλίας αλλά αυτό που δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις είναι να σκανάρεις και να βρίσκεις τις διαφορές. Πάρε την pina colata σου, φόρα το παρεό σου, περπάτα ως το τέρμα της παραλίας, βρες κοχύλια, chill out με ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα και ξεκόλλα. Κι αυτό μας φέρνει στο τρίτο και τελικό mantra του καλοκαιριού. «Θα αισθάνομαι αυτοπεποίθηση με το μπικίνι μου κι αν όχι, τουλάχιστον θα το παίζω τόσο καλά μέχρι που θα τα καταφέρω να το πετύχω». Ρίξε πίσω τους ώμους, ρούφα την κοιλιά, σπάσε τον καρπό, φόρα το γυαλί και περπάτα σαν να βρίσκεσαι σε πασαρέλα. Κι αν χρειάζεσαι ένα έξτρα μπουστ βάλε ακουστικά και ρίξε στη διαπασών εκείνο το τραγούδι που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή και από κάτω το πλήθος σε αποθεώνει καθώς ξεφωνίζεις το ρεφρέν στη βούρτσα-μικρόφωνο στο χέρι σου.

* Mantra: μια φράση που την επαναλαμβάνεις συνέχεια για να δώσεις θάρρος, κίνητρο και έμπνευση στον εαυτό σου. Αποτελεί μέρος κάποιων μεθόδων διαλογισμού.

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 267

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *