Το Πάρκο Σοκολάτας έρχεται στην Κύπρο!

Το Πάρκο Σοκολάτας έρχεται στην Κύπρο!

Το Πάρκο Σοκολάτας έρχεται στην Κύπρο!

Μία συζήτηση με την οικογένεια Κωνσταντινίδη που κάνει τα όνειρά μας… θεματικά πάρκα!

Ο συρμός αναχωρεί σε 30 δευτερόλεπτα. Πιάνεστε από τις μπισκοτένιες χειρολαβές, οι πόρτες από κακαόδεντρο κλείνουν και τα πρώτα σοκολατένια δέντρα φαίνονται στον ορίζοντα. Λίγα λεπτά αργότερα στέκεστε σε μία άμμο φτιαγμένη από ζαχαρότευτλα. Μπροστά σας ξεπροβάλλουν οι ξακουστές φυτείες κακάο του Αμαζονίου, το παλάτι του φημισμένου βασιλιά της σοκολάτας Μοντεζούμα, ένας τεράστιος σοκολατένιος φούρνος και η Κοιλάδα των γλυκών εκπλήξεων. Δεν ονειρεύεστε. Η θρυλική πόλη της Σοκολάτας βρίσκεται, όντως, μπροστά στα μάτια σας!

Αυτόν τον κόσμο φέρνει στη Διεθνή Κρατική Έκθεση της Λευκωσίας, από τις 9 Δεκεμβρίου, η «Eksagon Exhibitions», μία εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει για τα θεματικά πάρκα που δημιουργεί στην Κύπρο και την Ελλάδα. To τελευταίο της δημιούργημα, το «Chocolate Park», μάλιστα, έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να ενημερώνει τον επισκέπτη για την προέλευση και τα οφέλη της σοκολάτας, να τον ξεναγεί στα γλυκά μυστικά της που έχουν θαφτεί στον χρόνο, αλλά και να εξηγεί τις συνέπειες από την κατάχρησή της. Παράλληλα, στους χώρους του εντυπωσιακού πάρκου θα μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους γλυκά, σπάνια εκθέματα, αλλά και απίθανους ήρωες της σοκολάτας, έχοντας μία μοναδική ευκαιρία να μάθει με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο την ιστορία της αγαπημένης τροφής του πλανήτη.

«Η αισθητική του συγκεκριμένου project είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του», σημειώνει η Άννα Κωνσταντινίδου, μιλώντας για την προσπάθεια της «Eksagon Exhibitions» να κάνει τη Λευκωσία την «πρωτεύουσα της σοκολάτας στην Ευρώπη». Μάλιστα, όπως τονίζει η ίδια, «το πάρκο είναι ειδικά σχεδιασμένο με προσεγμένα στοιχεία, βγαλμένα από παραμύθι και διαδραματίζεται σ’ έναν ρομαντικό κόσμο γεμάτο από παράδοση, μυρωδιές και ιστορίες για παιδιά και ενήλικες. Ένας μικρόκοσμος, διαφοροποιημένος από το σήμερα, γεμάτος με αξιοθέατα και ομορφιές».

Δίπλα της ο αδερφός της Ανδρέας Κωνσταντινίδης περιγράφει τα οφέλη της σοκολάτας και τη σημασία της για την υγεία μας. «Η σοκολάτα είναι συνυφασμένη μόνο με την αύξηση του βάρους και την κακή υγεία. Αυτό που μας ξεφεύγει είναι τα οφέλη της και συγκεκριμένα τα οφέλη του κακάο, το οποίο δρα σαν αντιοξειδωτικό στον οργανισμό και συμβάλει στην καλή μας διάθεση, καθώς ενεργοποιεί τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς και της ευχαρίστησης. Μία ώρα επίσκεψης στο Πάρκο της Σοκολάτας, θα γεμίσει τις μπαταρίες για μια… ολόκληρη βδομάδα!».

Το «Chocolate Park» δεν είναι το πρώτο θεματικό πάρκο που διοργανώνει η «Eksagon Exhibitions», καθώς η ιστορία της επιτυχίας της έχει τις ρίζες της στο παρελθόν. Το πρώτο θεματικό πάρκο της ομάδας, το «Μουσείο και Πάρκο Δεινοσαύρων», ήταν μία ζωντανή ξενάγηση ανάμεσα στους πιο… δημοφιλείς δεινόσαυρους που πέρασαν από τον πλανήτη μας και ένα ταξίδι στην ιστορία μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον! Οι ίδιοι το αντιμετώπισαν ως μία μεγάλη πρόκληση για κάτι καινούριο στην οικογενειακή ψυχαγωγία της χώρας, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει, καθώς χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα απόλαυσαν τους 10μετρους δεινοσαύρους και τον κόσμο τους! Φέτος οι Γιγαντιαίοι Δεινόσαυροι ταξίδεψαν στην όμορφη πόλη της Σόφιας, καθώς σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Βουλγαρίας, διοργάνωσαν το συγκεκριμένο project, όπου η επιτυχία του «σφράγισε» την μακροχρόνια συνεργασία με το συγκεκριμένο Εμπορικό κέντρο.

Οι καινοτόμες ιδέες τους, όπως είναι φυσικό, συνέχισαν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου δημιούργησαν μαζί με την ομάδα των «Dream Workers» θεματικά πάρκα εμπνευσμένα από την αρχαιοελληνική μυθολογία. Αφετηρία της προσπάθειας ήταν το πάρκο «Οι 12 άθλοι του Ηρακλή» όπου, μέσα από μία περιπετειώδη ξενάγηση γεμάτη πρωτότυπες δοκιμασίες και σύγχρονα μαθήματα ιστορίας, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ζήσει μέσα από τα δικά του μάτια τις δοκιμασίες του ημίθεου. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που το μότο της ομάδας είναι “Experience it, as if actually living it”, δηλαδή, «Βίωσε το, σαν να ζεις πραγματικά σε αυτό». Φέτος, μάλιστα, το πάρκο με τους άθλους του Ηρακλή μετακόμισε στην Αθήνα και στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, όπου φιλοδοξεί να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ εισιτηρίων.

Το ταξίδι, όμως, στην ελληνική μυθολογία δε σταματά εδώ, καθώς η τρομερή ομάδα της «Eksagon Exhibitions» δημιούργησε το θεματικό πάρκο της «Οδύσσειας», μία υπερπαραγωγή με έντονα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, σ’ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας με τρισδιάστατα – ρομποτικά ομοιώματα που διαθέτουν κίνηση και ήχο όλων των θηρίων και των τεράτων που κατάφερε να υπερνικήσει ο Οδυσσέας! Κι όλα αυτά, ενώ και το πάρκο «Εποχή των Παγετώνων» που κατασκεύασαν ταξίδεψε ήδη σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Δράμα και Πάτρα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Ποιες είναι, όμως, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία ομάδα που δημιουργεί θεματικά πάρκα και από που αντλεί έμπνευση;
«Το δυσκολότερο μέρος είναι στο στήσιμο ενός πάρκου. Υπάρχει δυσκολία στον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό, αλλά με τη βοήθεια του συνεργείου πετυχαίνουμε να ταξιδέψουν οι σκέψεις μας από το χαρτί στο πάρκο. Το πιο όμορφο και δημιουργικό κομμάτι είναι σαφώς αυτό των ιδεών. Πραγματικός καταιγισμός, αλλά και αστείες στιγμές, κυρίως με τις ιδέες αυτές που τελικά απορρίπτονται. Κάθε φορά, άλλωστε, γεννιούνται ιδέες από παντού, χωρίς προηγούμενη σκέψη, υλοποιήσιμες (και μη), εξωπραγματικά δύσκολες, ακατόρθωτες αλλά και καταπληκτικές, οι οποίες μετά θα εμπλουτιστούν και θα ζωντανέψουν δημιουργώντας το επόμενο θεματικό πάρκο», τονίζει ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, έτερος μέλος της ομάδας και της οικογένειας και στέκεται στις παιδικές αναμνήσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε όλα αυτά που δημιουργούν σήμερα.

«Όταν ήμασταν μικροί, κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίναμε με τους γονείς στο χωριό. Καθώς επιστρέφαμε, και στριμωγμένοι καθώς ήμασταν οι τέσσερις μας στο πίσω κάθισμα σε ένα μικρό αμάξι, παρακαλούσαμε τους γονείς μας να σταματήσουν σε ένα Λούνα Παρκ, πριν φτάσουμε σπίτι. Κατά καιρούς τα καταφέρναμε και τους πείθαμε να μας πάνε για ένα μισάωρο στο γνωστό Λούνα Παρκ της περιοχής. Για εμάς η επίσκεψη αυτή ήταν η καλύτερη έξοδος. Οι κερματοδέκτες και τα συγκρουόμενα ήταν το παν στο παιδικό μας μυαλό», θυμάται και προσθέτει: «Μισή ώρα και 2-3 λίρες ξόδευε ο πατέρας για τα τέσσερα παιδιά του – τόσα μπορούσε».

Τα τέσσερα αδέρφια πήραν από πολύ νωρίς την απόφαση να δημιουργήσουν κάτι από κοινού ενώ, όπως αποκαλύπτουν ακόμη και η επωνυμία “Eksagon” κρύβει τη δική τους μικρή οικογενειακή αλήθεια. «Σαν οικογένεια είμαστε πολύ δεμένοι», σημειώνουν και διευκρινίζουν: «Πάντα λέγαμε ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι μαζί, ώστε όλες οι προσπάθειες, οι κόποι και οι επενδύσεις μας να έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της οικογένειάς μας, των 6 μας – εξ’ ου και η επωνυμία Eksagon». Σε ό,τι αφορά την ιδέα για την κατασκευή θεματικών πάρκων, αυτή προέκυψε όπως λένε από τη δική τους παλαιότερες συμμετοχές σε θεματικά πάρκα, αλλά και από τα ταξίδια και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν σε πάρκα σε όλη την Ευρώπη.

Πλέον, το οικογενειακό τους όνειρο έχει γιγαντωθεί, με δεκάδες ανθρώπους να εργάζονται για τα πρότζεκτ τους, από σχεδιαστές και διακοσμητές μέχρι ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, ακόμη και σκηνοθέτες ή σεναριογράφοι, ενώ στα μελλοντικά σχέδια της οικογένειας Κωνσταντινίδη είναι η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου – μουσείου φιλανθρωπικού χαρακτήρα με αναπαραστάσεις από σημαντικά ιστορικά γεγονότα μαζί με εκπαιδευτικά εργαλεία, ενισχυμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά και ρομποτικά εκθέματα. «Θέλουμε να συνδεθούμε στο μυαλό ενός οικογενειάρχη ως ο απόλυτος χώρος για εκπαίδευση και ψυχαγωγία», καταλήγουν με μία φωνή.

Info
Το site της “Eksagon Exhibitions”: http://www.eksagonexhibitions.com/index.asp
H σελίδα της στο Facebook: https://www.facebook.com/EksagonGlobal/
To προφίλ της στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOz3bF-ZUor-vwleQw-SJ6Q
To e-mail της “Eκsagon Exhibitions”: [email protected]

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: SFERA 96.8 KAI TO ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DOWN TOWN

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *