Το πιο σκληρό unFollow… ever

Το πιο σκληρό unFollow… ever

Το πιο σκληρό unFollow… ever

Στον Alpha δεν βλέπουν γενικά με καλό μάτι τα δημοσιεύματα που ΔΕΝ αποθεώνουν τα προγράμματά τους κι έχουν έναν ειλικρινά περίεργο τρόπο να αντιδρούν σ’ αυτά: Με περίεργα, ανώνυμα και υπόπτως πανομοιότυπα (και κακογραμμένα) «θέματα» σε διάφορα -κυρίως κουτσομπολίστικα και ελαφρώς αναξιόπιστα- σάιτ που κατά κάποιο τρόπο «απαντούν» σε (κατά τη γνώμη τους) μη κολακευτικά αλλά τουλάχιστον ενυπόγραφα και legit, ρεπορτάζ τηλεπεριοδικών/εφημερίδων μεταξύ αυτών και της παρούσας στήλης. Για παράδειγμα, γράφαμε για τις περιπέτειες του «Μπλε» και τον πονοκέφαλο που δημιουργεί η δαπανηρή σειρά του Γιώργου Τσιάκκα στο κανάλι (έχοντας προβλέψει μάλιστα και τη μετακίνησή της σε άλλη ώρα) και λίγα 24ωρα αργότερα κάνει την εμφάνισή του ένα από τα πιο (αθέλητα) σπαρταριστά κομμάτια που διαβάσαμε φέτος και το οποίο μας ενημέρωνε ότι σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία το «Μπλε» αλλάζει ώρα λόγω της… τεράστιας επιτυχίας που γνωρίζει. Ναι. Αλήθεια. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία που ο Alpha μετακίνησε τη σειρά στις 9μ.μ. για να γνωρίσει… ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ό,τι στις 7.30μ.μ., άλλωστε αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται, σωστά; Φαντάζομαι πως και τα μονοψήφια που γράφει τώρα στη νέα της ώρα είναι μέρος της… μεγάλης αυτής επιτυχίας, ενώ όταν κοπεί (όχι αν) το ίδιο σάιτ θα γράφει ότι ο Alpha λύγισε υπό το βάρος της τεράστιας επιτυχίας του «Μπλε» και το έκοψε για να μην καταρρεύσει. Φυσικά και βγάζει νόημα.

 

Όπως και όταν γράψαμε για τον άθλο του «Happy Hour» που κατάφερε κυριολεκτικά από το μηδέν (τόσο κατέγραφε η απογευματινή ζώνη μέχρι και πριν βγει η εκπομπή στον αέρα) να χτίσει κοινό και μάλιστα κάποιες μέρες να ξεπεράσει σε τηλεθεατές ακόμα και την Αριστοτέλους. Πάλι λίγα 24ωρα μετά, με τη συνέπεια σαλιγκαριού μετά τη βροχή, εμφανίστηκαν πάλι σε διάφορα σάιτ πανομοιότυπα, ανυπόγραφα (και απελπιστικά κακογραμμένα) «θέματα» που υπόσχονταν «όλη την αλήθεια (sic) για τα νούμερα της Αριστοτέλους» που δεν είναι άλλη από την ακλόνητη πρωτιά της «βασίλισσας της απογευματινής ζώνης» που -όπως λένε- αποδεικνύεται καθημερινά από το γεγονός ότι «παραμένει η αγαπημένη επιλογή των τηλεθεατών». Και για του λόγου του αληθές παρατίθενται τα στοιχεία ΜΙΑΣ μόνο μέρας (η ίδια σε όλα τα δημοσιεύματα φυσικά) κατά την οποία το «Με Αγάπη Χριστιάνα» ήταν όντως πρώτο στη ζώνη του.

 

Με δεδομένο ότι η Χριστιάνα είναι πρώτη στη ζώνη της εδώ και πάρα πολύ καιρό χωρίς φυσικά να λείπουν οι «σκοτεινές» φάσεις όπως η ζημιά που υπέστη πέρσι από το «Power of Love», εύλογα αναρωτιέται κανείς α) γιατί τόσος πανικός και β) έχει στ’ αλήθεια η Χριστιάνα ανάγκη από ύποπτης προέλευσης, κακογραμμένα και ανώνυμα δημοσιεύματα που να την αποθεώνουν τονίζοντας τα αυτονόητα; Και για να τελειώνουμε μ’ αυτή τη φάρσα: Γεγονός 1ο: Το «Με αγάπη Χριστιάνα» είναι αναμφισβήτητα η πιο πετυχημένη εκπομπή για το είδος της, όμως, όπως τα μακρόβια προγράμματα λογικό είναι να περνά φάσεις κάμψης ή να εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Γεγονός 2ο: Το «Happy Hour» είναι αναμφισβήτητα η έκπληξη της φετινής σεζόν για τους λόγους που αναλύσαμε εκτενώς στο προηγούμενο τεύχος και αφού όπως λέτε «η Nielsen δεν λέει ποτέ ψέματα» (λες και οι υπόλοιποι το συνηθίζουμε ας πούμε) τη Δευτέρα 3/12 αν και σε μερίδιο το «Με Αγάπη» ήταν μπροστά με 16,8% έναντι του 15,2% του «Happy», η εκπομπή του Γιόρτσιου ήταν ψηλότερα στον ημερήσιο πίνακα κατάταξης καθώς είχε περισσότερους τηλεθεατές σε απόλυτους αριθμούς (23.600 έναντι 21.900 της Χριστιάνας). Αλλά αυτά φυσικά δεν θα τα δείτε γραμμένα σε πανομοιότυπα, ανυπόγραφα και προχειρογραμμένα «ρεπορτάζ».

 

Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το τέλος της σεζόν για να απονείμω στον ΑΝΤ1 το βραβείο του Γρηγορότερου Κοψίματος Εκπομπής Που Δεν Πήρε Κανείς Χαμπάρι για το… unfollow που έκανε στο «Follow Live» μετά από έξι εβδομάδες και 12 εκπομπές. Τι unfollow, δηλαδή, που περισσότερο με delete και block έμοιαζε αν και ρίχνοντας μια ματιά στις πενιχρές επιδόσεις του μαγκαζίνο στα απογεύματα του Σαβ/κου δεν νομίζω να αποτέλεσε και μεγάλη έκπληξη. Δυστυχώς, το κακό ιστορικό που έχει το είδος στη συγκεκριμένη ζώνη επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, άλλες οι συνήθειες του κοινού το απόγευμα τις καθημερινές και τελείως διαφορετικές τα Σαβ/κα. Κι αυτό είναι κάτι που γνώριζαν οι ιθύνοντες, γι’ αυτό και η έκπληξή μας όταν το κανάλι που δεν φημίζεται για τη μεγάλη του αγάπη στις εγχώριες ψυχαγωγικές εκπομπές άναψε το πράσινο φως σε μία και μάλιστα σε μια ζώνη που αποδείχτηκε χώρος ταφής για ανάλογες προσπάθειες του παρελθόντος. Μοιάζει σχεδόν… προμελετημένο.

 

Τουλάχιστον ο ΑΝΤ1 έδωσε την ευκαιρία στην Αφροδίτη Γεωργίου και τους συνεργάτες της να αποχαιρετήσουν και να ευχαριστήσουν τους (λιγοστούς) τηλεθεατές τους. Όχι σαν κάποια άλλα κανάλια όπου οι συντελεστές μάθαιναν ότι δεν έχουν πια εκπομπή λίγο πριν μπουν στο στούντιο, ονόματα δεν λέμε γιατί πιθανόν θα τ’ αλλάξουν πάλι!

Κανόνας: Ό,τι δεν συνεχίζεται, κόβεται

Κατανοούμε την ανάγκη κάποιων συντελεστών να στηρίξουν το πρόγραμμά τους, όμως παιδιά όσο κι αν μας αρέσει να παίζουμε με τις λέξεις όταν μία σειρά ή εκπομπή δεν φτάνει μέχρι το τέλος της σεζόν (τις πλείστες φορές και αν δεν συντρέχουν προσωπικοί λόγοι) σημαίνει ότι κόπηκε λόγω έλλειψης τηλεθεατών. Ορίστε ένας χρήσιμος οδηγός του τι λένε επίσημα κανάλια/συντελεστές και τι πραγματικά εννοούν.

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ/ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ          ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΝ

Η σειρά ολοκλήρωσε τον αρχικό αριθμό επεισοδίων    –     Κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Το κανάλι δεν επέλεξε να ανανεώσει τη συνεργασία πέρα από τον αρχικό αριθμό επεισοδίων  – Κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Η ιστορία ολοκληρώθηκε, συμφωνήσαμε με το κανάλι/συντελεστές πως δεν μπορούσε να συνεχιστεί μ αυτή τη μορφή – Κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Αποφασίσαμε από κοινού να πάμε τη συνεργασίας μας ένα βήμα παραπέρα και να παρουσιάσουμε κάτι καινούργιο – Κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Η αρχική συμφωνία ήταν για 40 επεισόδια. Συνεπώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος της  –     Κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Το κανάλι δεν ανανέωσε τη συνεργασία για λόγους που δεν μου επιτρέπεται να δημοσιοποιήσω  –     Κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Η εκπομπή τα πήγε εξαιρετικά. Απλά ως κανάλι είμαστε σε φάση που επιθυμούμε ένα ολότελα διαφορετικό concept στη συγκεκριμένη ζώνη  –     Κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Τα νούμερα ήταν πάρα πολύ καλά ενώ δεχόμασταν καθημερινά πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα από τους τηλεθεατές –     Κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *