Το plus size μοντέλο Tess Holliday στο εξώφυλλο του SELF! (εικόνες)

Το plus size μοντέλο Tess Holliday στο εξώφυλλο του SELF! (εικόνες)

Το plus size μοντέλο Tess Holliday στο εξώφυλλο του SELF! (εικόνες)

Tο ότι είμαστε plus size δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε υγιείς, όπως ακριβώς και γυναίκες που είναι πιο αδύνατες από εμάς δεν χρειάζεται να αποδείξουν το αντίστοιχο» έγραφε πριν από λίγες ημέρες η λεζάντα που συνόδευσε μία φωτογραφία της Tess Holliday στο Instagram.

Η γυναίκα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο εξαιτίας του bullying που δεχόταν για τα κιλά της εγκαινιάζει μία νέα εποχή και μάχεται για όλες εκείνες που δεν έχουν βρει τη δύναμη να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να αντιμετωπίσουν κατάματα όσους θεωρούν πως η τελειότητα είναι ένα νούμερο στη ζυγαριά. Η Tess φιλοξενείται στο πρώτο digital cover του αμερικάνικου SELF στο ”The Health Issue”. Ποζάρει με ένα φούξια φόρεμα ενώ ο τίτλος «η υγεία μου δεν αφορά κανέναν» δίνει το μήνυμα.

«Σας ενοχλεί που ένα παχουλό σώμα σαν το δικό μου υπάρχει στον κόσμο; Αυτό το σώμα μου δίνει λεφτά και φέρνει ικανοποίηση τόσο σε εμένα, όσο και στον σύντροφό μου και σε κάποιους από εσάς». Είναι μία από τις πολλές δηλώσεις της στην προσπάθειά της να καταρρίψει τα πρότυπα ομορφιάς του δυτικού κόσμου.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από το viral hashtag #EffYourBeautyStandards που δημιουργήθηκε έπειτα από τα σκληρά ρατσιστικά σχόλια που δεχόταν κάτω από τις φωτογραφίες της στο Instagram.

«Οι άνθρωποι πρέπει να ασχολούνται με τους εαυτούς τους κι όχι με τους άλλους. Νομίζω πως με ενοχλεί πάρα πολύ που οι άνθρωποι έχουν μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό τους για το πώς πρέπει να δείχνουν. Δε χρειάζεται να αποδείξω σε κανέναν ότι είμαι υγιής γιατί πολύ απλά δεν είναι δουλειά τους να ασχολούνται με αυτό» θα πει στη συνέντευξή της.

Είναι ειλικρινής λέγοντας πως πριν από έξι χρόνια δε θα τολμούσε να βγει έξω φορώντας κάτι που θα άφηνε ακάλυπτα τα χέρια της. Τώρα πια ξέρει πως δεν την ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος και νιώθει απελευθερωμένη.

Πέρα από τα κιλά και την εικόνα της η Tess μιλά πολύ ανοιχτά για την κατάθλιψη αλλά και για την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. «Πίστεψα πως θα τρελαθώ τον τελευταίο χρόνο και αποφάσισα να επισκεφθώ έναν life coach. Είναι πολύ υποστηρικτικός και με βοηθά πολύ.»

Η ίδια ποστάροντας το εξώφυλλο έγραψε: «Μου φαίνεται πολύ σουρεαλιστικό να βλέπω ένα χοντρό κορμί στο εξώφυλλο ενός περιοδικού υγείας. Σε ευχαριστώ SELF που αλλάζεις το παιχνίδι μαζί μου.»

We’re thrilled to share our first ever digital cover, featuring model, author, and fat-positivity activist Tess Holliday (@tessholliday). From editor-in-chief @carolynkylstra’s editor’s letter: “Holliday identifies as a fat woman; we chose to give her a platform because she has insightful things to say about thriving in a world that devalues bodies of size. We also chose to feature her because size representation is necessary, especially for a national health media brand that can help guide the conversation about what it means to be healthy and how to make health accessible. You don’t know how healthy or unhealthy a person is just by looking at them, you don’t know what their health goals and priorities are, and you don’t know what they’ve already done or are planning to do for their health going forward. And moreover, you should know that concern trolling—using a person’s perceived health to justify making them feel bad about themselves—isn’t just counterproductive, it’s abusive.” Tap the link in bio to read the rest of the letter. — Photographer: @catherineservel, Wardrobe Styling: @marpeidro, Hair: @christianmarc at @forwardartists using @randco, Makeup: @kristinhilton at @thewallgroup, Manicure: @nailsbyemikudo at @opusbeauty | #TeamSELF

A post shared by SELF (@selfmagazine) on

Πηγή : ladylike.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *