ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΤο ψηλότερο και πιο εντυπωσιακό ασανσέρ του κόσμου που βρίσκεται στην άκρη...

Το ψηλότερο και πιο εντυπωσιακό ασανσέρ του κόσμου που βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού!

Το ψηλότερο και πιο εντυπωσιακό ασανσέρ του κόσμου που βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού!
Αν σκέφτεστε ύψη και υψοφοβίες, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ασανσέρ στην Κίνα, που είναι το ψηλότερο στον κόσμο σε εξωτερικό χώρο. Κρέμεται στα βράχια και αγκαλιάζεται από πλούσιο πράσινο!

Bailong ασανσέρ στην Κίνα μέσα στο πράσινο
Το μεγαλύτερο ασανσέρ του κόσμου αποτελεί υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στο χείλος ενός γκρεμού στην Κίνα, με ύψος πάνω από 326 μέτρα, ενώ υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη! Συγκεκριμένα, το ασανσέρ Bailong βρίσκεται στο εθνικό δασικό πάρκο Zhangjiajie και μέχρι σήμερα διατηρεί το ρεκόρ του υψηλότερου ασανσέρ σε εξωτερικό χώρο στον κόσμο.

Bailong Elevator

Μοναδική κατασκευή στη φύση
H ολοκλήρωση της κατασκευής του έγινε το 2002 και ουσιαστικά περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς ανελκυστήρες, οι οποίοι είναι στην άκρη ενός βράχου, στη φημισμένη και ιστορική περιοχή του Wulingyuan.

Bailong Vraxia

Οι συγκεκριμένοι ανελκυστήρες έχουν χωρητικότητα 50 ατόμων, ενώ για να φτάσει κανείς στην κορυφή περνούν μόλις 2 λεπτά. Χάρη στο Bailong, οι επισκέπτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να δουν πολλές περιοχές του πάρκου και τις ομορφιές της φύσης ολόγυρα, που προηγουμένως ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω ενός επικίνδυνου ορεινού δρόμου.

Bailong Makrini

Από το πιο θερμό μέρος της γης μέχρι το πιο απομακρυσμένο και από τον ψηλότερο καταρράκτη μέχρι το μεγαλύτερο βάθος της θάλασσας, δείτε τα πιο ακραία σημεία του πλανήτη!

Elevator Bailong 1068x601

Σήμερα, το ασανσέρ έχει καταφέρει να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι σπεύδουν να θαυμάσουν τη μαγευτική θέα στο πλάι του βράχου, αλλά και να βγάλουν υπέροχες φωτογραφίες.

Δείτε το βίντεο:

Το απάτητο βουνό στον κόσμο – Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του!
Είναι ένα από τα απάτητα βουνά στον κόσμο, παρόλο που δεν είναι το ψηλότερο. Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του, όσοι κι αν προσπάθησαν.

Το Μούτσου Τσις βρίσκεται στο Πακιστάν και έχει ύψος 7.453 μέτρα, στην οροσειρά Καρακορούμ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν, Ινδίας και Κίνας και έχει μήκος περίπου 500 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα κομμάτι βράχου που δεν είναι καν το υψηλότερο βουνό της οροσειράς, η οποία βρίσκεται στην περιοχή με τους περισσότερους παγετώνες εκτός των πολικών περιοχών.

Η τελευταία απάτητη κορυφή
Το Μούτσου Τσις είναι το τελευταίο απάτητο βουνό στον κόσμο, αφού όσες προσπάθειες κι αν έγιναν, δεν κατάφερε κανείς να ανέβει στην κορυφή του.

Κρυμμένο στο Δυτικό Καρακορούμ, το Μούτσου Τσις έχει αποτρέψει όλες τις προσπάθειες που έγιναν για την κατάκτησή του, με σημαντικότερη την ορειβασία που οργανώθηκε από μια ισπανική αποστολή το 1999, που έφτασε τα 6.650 μέτρα στη νότια κορυφογραμμή.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες
Τον Αύγουστο του 2020, μια τριμελής αποστολή από την Τσεχία, συμπεριλαμβανομένου του ορειβάτη Παβελ Κόρινεκ και του πρώην πολιτικού Πάβελ Μπεμ, ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να ανέβει στο Μούτσου Τσις.

Aπάτητο βουνό στον κόσμο με υπέροχη φύση με έλατα και χιόνια
Μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2020, οι τρεις ορειβάτες δήλωναν ότι είχαν κάνει μεγάλη πρόοδο στην ανάβασή τους, προσπερνώντας τον πάγο του Μούτσου Τσις που είχε σταματήσει τους προκατόχους τους. Όπως μια χιονοστιβάδα τούς άλλαξε τα σχέδια και ακολούθησε μια ανάρτηση στο Facebook από τα 6.313 μέτρα, στην οποία περιγράφεται συνοπτικά η δυσκολία της ανάβασης.

Πηγή: https://www.travelstyle.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS