Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αποκάλυψε ο πρίγκιπας Harry

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αποκάλυψε ο πρίγκιπας Harry

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αποκάλυψε ο πρίγκιπας Harry

Η 12η μέρα του ταξιδιού του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην Αυστραλία έκρυβε μπόλικη συγκίνηση και μια γεμάτη πάθος ομιλία του 34χρονου πρίγκιπα.

Στην εμφάνισή του στο πρωτάθλημα Invictus, το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδια που αφορά του τραυματίες πολέμου, η ομιλία του Harry προκάλεσε ρίγη συγκίνησης κι όχι άδικα.

Ο πρίγκιπας μίλησε για τη δική του μάχη, το δικό του σοβαρό πρόβλημα υγείας που κατάφερε να ξεπεράσει.

O Harry που έχει πολεμήσει και στο Αφγανιστάν, είχε την ιδέα υλοποίησης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος πριν τέσσερα χρόνια κι από τότε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

Ο δούκας του Sussex, μίλησε με ενθουσιασμό για τους τραυματίες πολέμου που είναι παράδειγμα προς μίμηση και εξήγησε πως το μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους αυτούς είναι να ξεπεράσουν την δική του εσωτερική μάχη, εκείνη της πνευματικής υγείας.

Ο Harry, εξήγησε πως και ο ίδιος είχε αυτό το μεγάλο πρόβλημα και πάλεψε πολύ για να το ξεπεράσει και να βρεθεί εδώ που βρίσκεται σήμερα: «Σε έναν κόσμο που η αρνητικότητα έχει τόσο μεγάλη προβολή, οι πρωταθλητές μας καταφέρνουν εξωπραγματικά κατορθώματα και πολλοί από αυτούς είχαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τίποτα δεν είναι δυσκολότερο όμως από τη μάχη με τις ψυχικές ασθένειες. Το να έχεις να παλέψεις με τις πιο σκοτεινές εμπειρίες και να τις ξεπερνάς, σε μεταμορφώνει σε πρότυπο για όλους εμάς που έχουμε παλέψει με τα συναισθήματα ή με τα ψυχικά προβλήματα. Μας δείχνετε πως είναι οκ να μην είσαι οκ. Και μας δείχνετε το πιο σημαντικό, ότι πρέπει να ζητάμε βοήθεια. Το έχω περάσει κι εγώ αυτό, έχω υποφέρει και πρέπει να βοηθήσουμε κι όλους εκείνους που παλεύουν αυτή τη στιγμή. Όταν καταλάβετε ότι η πρόκληση είναι αληθινή, υπάρχει ελπίδα. Όταν είστε θαρραλέοι να ζητήσετε βοήθεια, γίνεστε πανίσχυροι. Ζείτε, νιώθετε πραγματικά και δεν επιβιώνετε απλά».

Ο Harry είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τη στιγμή που κλείστηκε στον εαυτό του, στα 12 του χρόνια όταν έχασε τη μητέρα του και είχε εξηγήσει πως για 20 χρόνια υπέφερε.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *