Τρεις τρόποι για να διορθώσετε το smokey eyes (σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος)

Τρεις τρόποι για να διορθώσετε το smokey eyes (σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος)

Τρεις τρόποι για να διορθώσετε το smokey eyes (σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος)

 

Τοποθετήστε eye pads κάτω από τα μάτια σας

Το πιο σύνηθες πρόβλημα με τις περισσότερες σκιές είναι ότι αφήνουν fallout, γεμίζουν δηλαδή την under eye περιοχή με μικροσκοπικούς κόκκους χρώματος. Τι κι αν τινάξετε καλά το πινέλο σας πριν το ακουμπήσετε στο βλέφαρό σας, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο (ίσως σε μικρότερο βαθμό). Γι’ αυτό και η makeup artist Tracey Levy σας προτείνει να ξεκινήσετε πρώτα με το μακιγιάζ των ματιών και μάλιστα να τοποθετήσετε κάτω από αυτά ένα ενυδατικό eye patch. «Μόλις ολοκληρώσετε το eye look σας, βγάλτε την μάσκα ματιών και η ζημιά θα έχει εξαφανιστεί» δηλώνει. Plus, το δέρμα σας θα είναι έτοιμο να δεχτεί το foundation και το concealer.

 

Επιλέξτε ένα eyeliner σε μορφή μολυβιού

Ένας εναλλακτικός τρόπος να αποφύγετε το fallout των σκιών είναι να τις αντικαταστήσετε με ένα κρεμώδες μολύβι ματιών. Αυτή η τεχνική, την οποία χρησιμοποιεί και η makeup artist Elsa Morgan, σας εγγυάται 100% επιτυχία στο smokey eye look σας. «Ξεκινήστε μουντζουρώνοντας ένα καφέ ή ένα μαύρο μολύβι ματιών στο πάνω και κάτω βλέφαρο. Έπειτα βάλτε το μολύβι και μέσα στο μάτι σας για ακόμη περισσότερη ένταση» προτείνει η ειδικός.

 

Πάρτε μια μπατονέτα

Μήπως το smokey eye look σας βγήκε πιο σκούρο απ’ ό,τι το θέλατε; Ή μήπως κουνήσατε απότομα το χέρι σας και απλώσατε την σκιά σε κάποιο σημείο που δεν έπρεπε; Μην πανικοβάλεστε. Υπάρχει λύση και την έχετε ήδη στο μπάνιο σας: η μπατονέτα. Βουτήξτε τη σε νερό micellaire, όπως συστήνουν οι makeup artists Elsa Morgan και Gita Bass, και το λάθος σας θα σβηστεί στο λεπτό. Και μην ανησυχείτε για το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Επειδή οι φόρμουλες των νερών micellaire δεν είναι καθόλου λιπαρές, θα αφαιρέσουν μόνο το περιττό χρώμα χωρίς να χαλάσουν καθόλου τη βάση σας.

πηγή: glow.gr

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *