UncategorizedHoly Guacamole: Tα 7 αγαπημένα μας σημεία για μεξικανικό και tex-mex φαγητό

Holy Guacamole: Tα 7 αγαπημένα μας σημεία για μεξικανικό και tex-mex φαγητό

Από το Μεξικό και το Τέξας, τα σαλούν της Άγριας Δύσης και τους πλανόδιους πωλητές, το γευστικό αυτό street food αναδείχθηκε σε μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές φαγητού σε καντίνες, pub και εστιατόρια ολόκληρου του πλανήτη. Αυτά είναι τα 7 αγαπημένα μας σημεία για μεξικανικό και tex-mex φαγητό στην Κύπρο.

Από την Νταϊάνα Αζά

Tacos Amor
Ένα από τα πιο πετυχημένα food spots του Limassol Agora, το Tacos Amor είναι αυτό που κατάφερε απ’ την πρώτη στιγμή να αναδειχθεί ως ένα από τα καλύτερα στέκια για μεξικανικό φαγητό στην πόλη της Λεμεσού. Όλα ξεκίνησαν όταν ο σεφ και ιδιοκτήτης, με χρόνια εμπειρίας στην Αγγλία, αποφάσισε να εμπλουτίσει το γαστρονομικό σκηνικό με ένα concept, βασισμένο στην street food λογική, αλλά και στην εμμονή του να σερβίρει στους πελάτες αυθεντικές γεύσεις, τις οποίες δημιουργεί ο ίδιος από το μηδέν. Τα πάντα εδώ φτιάχνονται από το αυθημερόν, με ολόφρεσκες πρώτες ύλες και δημιουργικούς συνδυασμούς γεύσεων, που ξεκινούν από τα Tacos και τα Burritos και φτάνουν μέχρι τις σαλάτες, τα εμπνευσμένα dips και τα Quesadillas που αποτελούν την ολοκαίνουρια προσθήκη στο μενού. Το δικό μας αγαπημένο, πάντως, παραμένει το Prawn Taco, με γαρίδες, λάχανο, ανανά και κίτρινό σος πιπεριού, καθώς και τα Slow Cooked Burritos, με χοιρινό ή βοδινό, που περιέχουν αβοκάντο, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα chipotle. Limassol Agora, Κωνσταντίνου Κανάρη 45-19, Λεμεσός,70070070, http://www.limassolagora.com

Tacos Amor

Tacos Amor1

Tonantzin Mexican Cuisine
Καλύπτοντας ένα κενό που είχε δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια, το νέο εστιατόριο της παλιάς Λευκωσίας ετοιμάζει αυθεντικά πιάτα της μεξικανικής κουζίνας: Tacos de carnitas, με χοιρινό μαγειρεμένο για 6 ώρες, γκρίγκα, με χοιρινό μέσα σε δύο τορτίγιες με τσίλι, τυρί και ανανά, φλάουτας με κοτόπουλο, πατάτα, ιβίσκο και sour cream, αλλά και εντσιλάδας με κοτόπουλο σε τρεις τορτίγιες και σάλτσα από σχεδόν 100 συστατικά. Πυγμαλίωνος 4, Λευκωσία, 99283660.

Tonatzin

Tonatzin1

Tequila
Αυθεντικά μεξικάνικα πιάτα καθώς και λαχταριστές fusion Tex-Mex επιλογές, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της τουριστικής περιοχής της Αγίας Νάπας. Το φαγητό είναι πραγματικά εύγευστο, με κομψή παρουσίαση, το προσωπικό είναι κεφάτο και ο χώρος πολύ ευχάριστος. Προσφέρεται και μεξικάνικος μεζές για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν λίγο απ’ όλα, συνδυάζοντάς τα με μια μεγάλη κανάτα με παγωμένη μαργαρίτα φράουλας, που αποτελεί και το εξωτερικό ντεκόρ του κτιρίου. Γωνία Λεωφόρου Νησί και Αγίας Μαύρης, Αγία Νάπα, 23723620.

Tequila Mexican Garden

Tequila Mexican Garden1

Por Favor Mexican restaurant
Σερβίρει αυθεντικά πιάτα από την μεξικανική κουζίνα και signature κοκτέιλ, σε μια ευρύχωρη αυλή με πολύχρωμες λεπτομέρειες στο ντεκόρ. Στο πλούσιο food μενού του θα βρεις πολλά ορεκτικά, από Empanadas και Taquitos , μέχρι Habanero Bites και nachos, σαλάτες, dips, tacos και burritos, quesadilla, burgers, fajitas και επιδόρπια. Δοκίμασε το καυτερό burrito Hot Favor, επιλέγοντας τη γέμιση της αρεσκείας σου (τραγανό κοτόπουλο, birria, al pastor, κοτόπουλο στο γκριλ, γαρίδες και λαχανικά), τα tacos Al Pastor με μεξικανικό χοιρινό doner, μαγιονέζα με lime, κρεμμύδια και σάλτσα από ανανά ή το The Mexican burger με τραγανό chirozo, τυρί sombrero, guacamole, pico de Gallo και μαγιονέζα και συνδύασέ τα με τη spicy μαγιονέζα Habanero Cajun, τη σπιτική sour cream ή το αρωματικό Lemon Aioli. Μάρκου Δράκου 3, Έγκωμη, Λευκωσία, 77770510.

Por Vafor 1

Por Favorx

Los Bandidos
Λένε πως είναι το καλύτερο μεξικάνικο εστιατόριο της περιοχής και όχι άδικα. Σε μια ατμοσφαιρική πράσινη αυλή, απολαμβάνεις εκτός από τα κλασικά, burritos, fajitas, flautas  και quesadillas, ζουμερά Mexican BBQ Bandido Ribs, την Ensalada Mexicana και τα Chimichangas, επιλέγοντας ανάμεσα σε κοτόπουλο, βοδινό ή λαχανικά. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το τηγανιτό του παγωτό με tortilla, κανέλα και ζάχαρη, αλλά και την παγωμένη Strawberry Margarita, με αλκοόλ ή χωρίς.
Άρη Βελουχιώτη 2, Αγία Νάπα, 23723258.

Los Bandidos 5

Los Bandidos2

Gypsy‘s Western Saloon
Ανοιχτό από το 1983, το Gypsy’s western saloon κατάφερε μέχρι και σήμερα να διατηρήσει τους σταθερούς του θαμώνες, που δεν το αλλάζουν με κανένα άλλο μπαρ στην πόλη. Για την ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε κάποιο αμερικανικό Σαλούν της Άγριας Δύσης, τον casual χαρακτήρα, τις παγωμένες μπίρες, τις Margaritas και κυρίως, για τα καλύτερα nachos και dips της πόλης. Sour Cream, Salsa, Guacamole, Bean, Cheese και Chili Con Carne με σπιτικά chips, αλλά και τρία διαφορετικά burritos, με βοδινό, σπιτικό Chili Con Carne και χορτοφαγικό, με φασόλια και λιωμένο τυρί τσένταρ.  28ης Οκτωβρίου, Λεμεσός, 99609410.

Gipsy's

Gipsys`1

Rio Bravo Saloon
Ένα από τα πρώτο Tex-Mex εστιατόρια του νησιού, συνεχίζει να σερβίρει εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες  τα διαχρονικά αγαπημένα του πιάτα, στον cosy εσωτερικό του χώρο και στην ευρύχωρή του αυλή. Στο Rio Bravo ξεκινάμε με τις γευστικές του Margaritas και τα ντιπ Sour Cream, Guacamole, Salsa και το πικάντικο Cheese και συνεχίζουμε με την Taco Salad, τα Fajitas, τα Burritos, τα Tacos και τα Flautas. Στις επιλογές του μενού και τα spare ribs, τα burgers και το Mexican Steak που σερβίρεται με τηγανητές πατάτες.
Αριάδνης 5, Μουτταγιάκα, Λεμεσός, 25770000.

Rio Bravo

Rio Bravo1

 Περιοδικό “Down Town”, τεύχος 794.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS