UncategorizedIn the name of wine: Food and wine pairing εμπειρία για απαιτητικούς...

In the name of wine: Food and wine pairing εμπειρία για απαιτητικούς ουρανίσκους

Συνδυάζοντας το fine dining με προσεγμένη λίστα κρασιών, εστιατόρια στην Κύπρο προσφέρουν μια ολοκληρωμένη food and wine pairing εμπειρία, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Le Bordeaux Bistro & Wine Bar

Αποτελεί την ολοκαίνουρια άφιξη στο γαστρονοµικό τοπίο της Λεµεσού, που µοιάζει να έχει προσγειωθεί στην Κύπρο κατευθείαν από το Bordeaux. Τοποθετηµένο στην πιο γραφική περιοχή της παλιάς πόλης, στον πεζόδροµο της Αγίου Ανδρέου, βάζει το κρασί σε πρώτο πλάνο, µε τις φιάλες να κοσµούν τους τοίχους και προσεγµένη διακόσµηση, µε ζεστό εσωτερικό χώρο και χαριτωµένη αυλή. Στον κατάλογο θα βρεις περισσότερες από 1000 ετικέτες κρασιού, µε 60 από αυτές να προσφέρονται και µε το ποτήρι, µε έµφαση στις περιοχές του Bordeaux και της Βουργουνδίας. Οι πολύτιµες συµβουλές του προσωπικού, θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό κρασί, ανάµεσά τους και σπάνιες γαλλικές ετικέτες που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στο νησί.
ΑγίουΑνδρέου 278, Λεµεσός, 99184451

Bordeaux Zzz

Λαβύρινθος Bistro & Wine bar

Ένα γουστόζικο αρχοντικό του 1907 στεγάζει το φιλικό και ζεστό αυτό wine bar που από το 2015 µας ταξιδεύει µε τις έντεχνες µουσικές του βραδιές, τις εκθέσεις τέχνης καθώς και τα εκλεκτά κρασιά του. Αρκετές ετικέτες µπορούν να παραγγελθούν ανά ποτήρι, ενώ από το µενού πρωταγωνιστούν οι πιατέλες τυριών και αλλαντικών, αλλά και οι υπόλοιπες γκουρµέ δηµιουργίες.
Αγίου Θεοδώρου 5, Πάφος, 26600145.

Labyrinthus

Do Wine and Dine

Το µαγαζί αυτό διαθέτει δύο ορόφους: Το µοντέρνα και πολύ funky διακοσµηµένο ισόγειο και το παραδοσιακό κελάρι, που διαθέτει περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιών τις οποίες µπορείς να απολαύσεις σε όποιο χώρο του επιθυµείς. Εξίσου πλούσιο όµως είναι και το µενού, που ξεκινά από το πρωινό και το brunch και καταλήγει στο δείπνο, µε πιατέλες, ζυµαρικά, σούσι, σαλάτες, µπέργκερ και πολλά άλλα. Λεωφόρος Αµαθούντος, Άγιος Τύχωνας, Λεµεσός, 25020056.

Do Wine

Vino Cultura

Ένα κοµψό wine bar που αποτελεί πια διαχρονική αξία στην πρωτεύουσα, µε σταθερούς και φανατικούς θαµώνες, θαυµαστές του ζεστού χώρου και των δηµιουργικών τους tapas. Τα εκλεκτά κρασιά από την οµώνυµη κάβα που λειτουργεί στο χώρο συνδυάζονται άψογα µε το φαγητό, µε τον βραβευµένο σοµελιέ και συνιδιοκτήτη Αντρέα Κυπριανού να αναλαµβάνει να σου συστήσει την ποικιλία που ταιριάζει ιδανικά µε τα πιάτα σου. Μην παραλείψεις να παραγγείλεις τις κροκέτες µε χαλούµι, που είναι τραγανές στο εξωτερικό, µαλακές στο εσωτερικό και σερβίρονται µε µια σος ροδιού που εµποτίζεται στη γέµιση µε ένα πλαστικό σταγονόµετρο. Κυριάκου Μάτση 20, Λευκωσία, 22676707.

Vino Cultura1

Ρους

Έχοντας δουλέψει στο πλευρό διεθνώς καταξιωµένων σεφ, ο executive chef του εστιατορίου Ρους στη Λευκωσία Αντρέας Γιαγκουλλάς, διδάχθηκε πως για καταφέρεις να πας µπροστά στο χώρο της µαγειρικής, δεν πρέπει να αρκείσαι ποτέ, σε τίποτα λιγότερο από την τελειότητα. Μέσα από το ανανεωµένο µενού που έχει δηµιουργήσει, ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο και την εµπειρία του, δηµιουργώντας µε άριστες πρώτες ύλες, εξεζητηµένες κοπές κρεάτων και θαλασσινά, πιάτα που αναδεικνύουν την κυπριακή γαστρονοµία, διαθέτοντας ειδικά µενού τόσο για vegan, όσο και τα vegetarian και percetarian. Στο wine list, που επιµελείται ο Αντρέας Κυπριανού, βρίσκουµε µεγάλη ποικιλία από ετικέτες κρασιών, πολλές από τις οποίες µπορούµε να απολαύσουµε και µε το ποτήρι, συνδυάζοντας τα πιάτα µας µε το ιδανικό για την κάθε περίπτωση είδος.
Κυριάκου Μάτση 14, Λευκωσία, 22760720.

Rous

Pralina Experience

Το εστιατόριο στην Στασικράτους µε την υψηλή αισθητική και το προσεγµένο µενού, διαθέτει µια κάβα µε πλούσια και ιδιαίτερη ποικιλία κρασιών. Ένα θεµελιώδες στοιχείο των Pralina Experience που χαρακτηρίζει τόσο τη διεθνή υπόσταση, όσο και τη συνεχή τους εξέλιξη. Εξειδικευµένοι σοµελιέ µάς προτείνουν επιλογές που συνοδεύουν τα πιάτα µε τον µεσογειακό προσανατολισµό και τις διεθνείς πινελιές, όπως το beef tartar, ο εναλλακτικός µουσακάς µε την καπνιστή γεύση ή το Langoustine Risotto µε καραβίδες και ζωµό από εσπεριδοειδή. Οι ετικέτες κρασιών στο wine list ξεπερνούν τις 500 από Κύπρο, Ελλάδα, Ευρώπη και Νέο Κόσµο, ενώ αρκετά από αυτά µπορείς να τα δοκιµάσεις και µε το ποτήρι. Στασικράτους 31, Λευκωσία, 22665588.

Pralina

The Grill

Με τα εστιατόρια που υπόσχονται µοναδικές γαστρονοµικές εµπειρίες και που ικανοποιούν τον κάθε επισκέπτη και την κάθε γευστική παλέτα, το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa θεωρείται δικαίως ένας προορισµός γεύσης. Πιο πρόσφατη προθήκη αποτελεί το Mathis by The Sea, που φέρει την υπογραφή τού διακεκριµένου, διεθνούς φήµης Chef Reto Mathis, ενώ ψηλά στη λίστα των προτιµήσεών µας παραµένει το The Grill, µε τις εξαιρετικές κοπές κρέατος και το µενού µε τις διεθνείς πινελιές, αλλά και τον πλήρη κατάλογο µε κρασιά, καθώς διαθέτει περισσότερες από 100 ετικέτες από όλο τον πλανήτη.
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεµεσός, 99475127.

Grill

Wolfgang’s Steakhouse

Το ξακουστό αµερικάνικο steakhouse και αγαπηµένο στέκι διασήµων ιδρύθηκε από τον Wolfgang Zwiener, τον γιο του, Peter, και τους συνεργάτες τους πριν από 15 χρόνια, µε το άνοιγµα του πρώτου Wolfgang’s Steakhouse στο Park Avenue της Νέας Υόρκης. Σε σύντοµο διάστηµα από την έναρξη της λειτουργίας του στη Λεµεσό, κατάφερε να αναδειχθεί σε αγαπηµένο προορισµό των απανταχού steak-lovers του νησιού, αποτελώντας µια ιδανική επιλογή για εταιρικές συναντήσεις και όχι µόνο. Σήµα κατατεθέν του είναι το άριστης ποιότητας βοδινό κρέας USDA Prime Black Angus. Η εµπειρία ολοκληρώνεται µε µια πλούσια λίστα κρασιών, από Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ και Αργεντινή, ενώ σε αυτήν θα εντοπίσεις ιδιαίτερα dessert wines, όπως το παλαιωµένο Niepoort.
Λεωφόρος Αµαθούντος 2, Μουτταγιάκα, 4531, Λεµεσός, 70004515.

Vinaria

Δεν είναι ένα απλό tapas bar, καθώς το φαγητό είναι τόσο καλό, που νιώθεις όσο πιο κοντά γίνεται στον Ισπανό θαµώνα στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Όπως µαρτυρά και το όνοµά του, ιδιαίτερη έµφαση δίνεται και στο κρασί, µε τα κρασοπότηρα και στις φιάλες κρασιού που κυριαρχούν ως στοιχείο διακόσµησης και την πλούσια κάβα να κλέβει τις εντυπώσεις. Σε αυτήν θα βρεις πολλές επιλογές σε ποτήρι από τον κυπριακό και ελληνικό αµπελώνα αλλά και από τον γαλλικό, τον ιταλικό, το χιλιανό, τον ισπανικό και τον αυστραλέζικο.
Στοά Δηµητρίου, Q City Center, Λάρνακα, 24400077.

Vinaria

Dionysus Mansion

Έχοντας κερδίσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου, το Dionysus Mansion εστιάζει στη µοντέρνα και πολύ γευστική τοπική γαστρονοµία που συνδυάζει έξυπνα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα υψηλής ποιότητας από µικρούς  παραγωγούς και ελληνικά προϊόντα πρώτης γραµµής.  Στη ροµαντική αυλή στο πίσω µέρος του διατηρητέου κτιρίου, µε τα ψηλά δέντρα, τις βουκαµβίλιες, το µικρό σιντριβάνι, τις κούνιες και τον χαµηλό φωτισµό, απολαµβάνουµε τα πιάτα µας µε τη συνοδεία εκλεκτών κρασιών, από το εκτενές wine list που εµπλουτίζεται συνεχώς µε νέες ετικέτες από τον κυπριακό και τον ελληνικό αµπελώνα, χωρίς να λείπουν και οι ιταλικές, γαλλικές ετικέτες, αλλά και αυτές από τον Νέο Κόσµο. 16ηΙουνίου 1943, Λεµεσός, 25222210.

Dionysus

Vivaldi By Mavrommatis

Το βραβευµένο εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons, υπηρετεί τη σύγχρονη κουζίνα µε υπέρκοµψη στην απλότητά της χειµωνιάτικη σάλα και µια ατµοσφαιρική βεράντα. Με επικεφαλής στην κουζίνα τον Ανδρέα Μαυροµµάτη (µε ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο του στο Παρίσι), το Vivaldi προτείνει µια σύγχρονη κουζίνα µε µεσογειακές αναφορές. Αντάξια των πιάτων και η λίστα κρασιών, που επιµελείται ο σοµελιέ του εστιατορίου, στην οποία βρίσκουµε ποιοτικά κρασιά από όλο τον κόσµο.
Ξενοδοχείο Four Seasons, Λεωφόρος Αµαθούντος 67-69, Άγιος Τύχωνας, Λεµεσός, 25858000.

Vivaldi Table & Fireplace 900x600 300dpi

Barrique Wine & Deli

To ντελικατέσεν, εστιατόριο και wine bar στο κέντρο της πρωτεύουσας έδειξε απ’ την πρώτη µέρα λειτουργίας του τις προθέσεις του και απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε στη ζωή µας για να µείνει. Ένα από τα πιο δυνατά του σηµεία δεν είναι άλλο από την πλούσια κάβα που περιλαµβάνει περισσότερες από 300 εκλεκτές ετικέτες και το ντελικατέσεν που προσφέρει δεκάδες επιλογές από εξαιρετικής ποιότητας τυριά και αλλαντικά από όλο τον κόσµο. Εξίσου δηµιουργικό όµως είναι και το µενού, µε ευφάνταστα πιάτα και γκουρµέ διάθεση. Μενάνδρου 4, Λευκωσία, 70087080.

Barrique1

Vintage Wine and Bistro

Μέχρι να επιστρέψουµε ξανά στο υπέροχο και καταπράσινο roof garden του, το ολοκαίνουριο wine bar της πρωτεύουσας συνεχίζει να µας σερβίρει το υπέροχο φαγητό και τα κρασιά του στον εσωτερικό χώρο, τη στοά και την αυλή, στην οδό Ερµού στην εντός των τειχών πόλη. Το µενού αποτελείται από πιάτα που αντλούν έµπνευση από τη µεσογειακή κουζίνα, χωρίς ωστόσο να ακολουθούν την πεπατηµένη, αφού φτάνουν µέχρι τα µονοπάτια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η µεγάλη λίστα από κρασιά δίνει έµφαση στον ελληνικό αµπελώνα, αλλά και σε άλλες σηµαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες, µε 120 από αυτά να διατίθενται µε το ποτήρι —µε τον αριθµό να αυξάνεται συνεχώς. Εγγύηση της ποιότητάς τους η εφαρµογή της µεθόδου Coravin, σύµφωνα µε την οποία το κρασί σερβίρεται στο ποτήρι χωρίς την αφαίρεση του φελλού.
Ερµού 285, Λευκωσία, 22333005.

Vintage

Περιοδικό “Taste Wine”, τεύχος 140.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS