CELEBRITIESMUSICΟ Roger Waters μοιράζεται μια νέα ηχογράφηση του «The Gunner’s Dream»

Ο Roger Waters μοιράζεται μια νέα ηχογράφηση του «The Gunner’s Dream»

Ένα κλασικό τραγούδι των Pink Floyd θυμάται ο Roger Waters.

Ο Roger Waters μοιράζεται μια νέα ηχογράφηση και ένα καινούργιο video για το τραγούδι «The Gunner’s Dream» από το άλμπουμ «The Final Cut» των Pink Floyd από το 1983.

Το τραγούδι αφηγείται την ιστορία ενός αεροπόρου που πεθαίνει και ονειρεύεται έναν πιο ασφαλή και καλύτερο κόσμο, χωρίς πόλεμο.

Το ασπρόμαυρο video ανοίγει με τον Roger Waters στο πιάνο, να τραγουδά μόνος του στο στούντιό του.

Τα μέλη της μπάντας του, ο Dave Kilminster στην κιθάρα, ο Joey Waronker στα ντραμς, ο μπασίστας Gus Seyffert, ο κιθαρίστας Jonathan Wilson, ο Jon Carin στο πιάνο και στα πλήκτρα, ο Bo Koster στο Hammond, οι τραγουδίστριες των Lucius, Jesse Wolfe και Holly Laessig, τον συναντούν καθώς ξετυλίγεται το τραγούδι, ο καθένας από το δικό του στούντιο.

«Χτες βράδυ, είδα το ντοκιμαντέρ “The Man Who Saved The World”, του 2013. Το όνομα αυτού του ανθρώπου είναι Stanislav Petrov. Ένα χρόνο πριν ο Stanislav σώσει τον κόσμο το 1982, έγραψα ένα τραγούδι, το “The Gunner’s Dream”», έγραψε ο Roger Waters στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Είναι παράξενο να σκέφτεσαι ότι αν ο Stanislav δεν ήταν στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, κανείς από εμάς δεν θα ήταν ζωντανός, κανείς κάτω των 37 χρόνων δεν θα είχε γεννηθεί», συνέχισε.

«Αναγνωρίζεται από όλους, εκτός από τους κρετίνους, ότι τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν καμία αξία. Αναγνωρίζεται επίσης ότι είναι μια ωρολογιακή βόμβα και ότι τα αγνοούμε, ρισκάροντας. Ατυχήματα συμβαίνουν. Οι Stanislav αυτού του κόσμου είναι σπάνια ράτσα. Είμασταν εξαιρετικά τυχεροί», τόνισε.

«Αν κυβερνούσα τον κόσμο, θα άκουγα τα λόγια των σοφών. Θα απαλλασσόμουν από τα πυρηνικά όπλα. Το πρώτο πράγμα, αύριο το πρωί. Ανήμερα της ονομαστικής γιορτής του Δρος (Martin Luther) King. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο. Ο κόσμος δεν μπορεί να κυβερνηθεί. Μπορεί μόνον ν’ αγαπηθεί, να τον σεβόμαστε και να τον μοιραζόμαστε. Αν είμαστε ακόμη εδώ, το πρωί», κατέληξε ο Roger Waters, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS