Βιβλίο ‘Η επιστήμη της μαγειρικής’ – Επανακυκλοφορεί σε περιορισμένη ποσότητα!

Βιβλίο ‘Η επιστήμη της μαγειρικής’ – Επανακυκλοφορεί σε περιορισμένη ποσότητα!

Βιβλίο ‘Η επιστήμη της μαγειρικής’ – Επανακυκλοφορεί σε περιορισμένη ποσότητα!

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή, 23 Ιουνίου, σε προνομιακή τιμή με τον Φιλελεύθερο την πολυτελή έκδοση 144 σελίδων «ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» που επανακυκλοφορεί σε περιορισμένη ποσότητα και διαβάστε για την ιστορία, την παράδοση, τη σημασία, τις ιδιαιτερότητες και τη διατροφική αξία του κυπριακού ψωμιού.

Μαζί, συνταγές για παραδοσιακά ζυμώματα!

Η εντυπωσιακή διαδρομή του ψωμιού της Κύπρου από τον καιρό της εμφάνισής του μέχρι τη σύγχρονη εποχή, επιβεβαιώνει ότι η ίδια η ύπαρξη του νησιού και η ιστορική του συνέχεια, βασίστηκαν στο ψωμί. Ως διατροφικό είδος, το ψωμί κράτησε τους Κυπρίους ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Ως αξία πολιτισμού, δεν έπαψε να τους συνοδεύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, διατηρώντας μέχρι σήμερα τον σημαντικότατο συμβολικό του ρόλο. Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει το ψωμί της Κύπρου μέσα από τις ιστορικές πηγές και τα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και μέσα από τις παραδόσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική και τελετουργική σημασία του ψωμιού, τις ιδιαιτερότητες και την αισθητική του.

Στο βιβλίο επίσης θα βρείτε συνταγές για παραδοσιακά κυπριακά ζυμώματα όπως: άρτος ή πρόσφορο, παννυχίδα, αρκατένα, αθηαινίτικο ψωμί, πίτες της σάτζης, καττιμέρια, λαγγόπιτες, γλυτζιστά τζοιλανιώτικα, πισίες, μιλλόπιτες καρπασίτικες, λαλαγκούθκια, ζαμπούσιες με παπαρούνες, σιάμισιη, κολοκοτές, τριμιθόπιτες, ταχινόπιτες, λαδόπιτα ή πίτα τυλιχτή και πολλά άλλα.

Χορηγός Έκδοσης: ΦΟΥΡΝΟΙ ΖΟΡΠΑΣ

Σε περιορισμένη ποσότητα  την Κυριακή 23 Ιουνίου με τον Φιλελεύθερο!

Μαζί, το DOWN TOWN σε πολυσέλιδη έκδοση με το GOING OUT, και το ΦΙΛGOOD.

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *