Βόρεια Κορέα: Έκανε νέα πυραυλική δοκιμή

Βόρεια Κορέα: Έκανε νέα πυραυλική δοκιμή

Βόρεια Κορέα: Έκανε νέα πυραυλική δοκιμή

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα πυραυλική δοκιμή.

Αυτή τη φορά, εκτόξευσε βλήμα αγνώστου τύπου, από περιοχή κοντά στην Πουκτσανγκ, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Στη σημερινή δοκιμή, ο πύραυλος κατέγραψε πτήση περίπου 500 χλμ., σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Η Ιαπωνία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της προς την Βόρεια Κορέα για την πυραυλική δοκιμή και όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, το Τόκιο δεν θα ανεχτεί τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις από την Βόρεια Κορέα.

Ο ίδιος είπε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας με κατεύθυνση την Θάλασσα της Ιαπωνίας και πιθανόν να προσγειώθηκε εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας χωρίς να προκαλέσει καταστροφές σε πλοία και αεροπλάνα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει για την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς (MRBM) και επισήμανε ότι το βεληνεκές του ήταν μικρότερο σε σχέση με τις πρόσφατες δοκιμές. «Είμαστε ενήμεροι ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν MRBM. Αυτό το σύστημα, το οποίο δοκιμάστηκε τελευταία φορά τον Φεβρουάριο, έχει μικρότερο βεληνεκές σε σχέση με τους πυραύλους που δοκιμάστηκαν τις τρεις τελευταίες φορές από την Βόρεια Κορέα», ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η δοκιμή αυτή έγινε μία εβδομάδα έπειτα από την προηγούμενη, για την οποία η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι επρόκειτο για νέο τύπο πυραύλου, ικανό να φέρει μεγάλη πυρηνική κεφαλή.

Την περασμένη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για μία ακόμη φορά, απαίτησε από την Πιονγκιάνγκ να μην κάνει άλλες τέτοιες δοκιμές, τονίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να δείξει ειλικρινή δέσμευση στην αποπυρηνικοποίηση, με συγκεκριμένες ενέργειες.

Στη σημερινή δοκιμή, ο πύραυλος κατέγραψε πτήση περίπου 500 χλμ., σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. Ο πύραυλος της προηγούμενης εβδομάδας είχε πετάξει για περίπου 700 χιλιόμετρα.

 

Πηγή : iefimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *