Βραβεία Θεάτρου: Θρίαμβος της παράστασης «(Μ)adams Family»

Βραβεία Θεάτρου: Θρίαμβος της παράστασης «(Μ)adams Family»

Βραβεία Θεάτρου: Θρίαμβος της παράστασης «(Μ)adams Family»

Σε θρίαμβο της παράστασης «(Μ)adams Family» εξελίχθηκε η 9η τελετή των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου. Η παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Persona πήρε τα πέντε από τα συνολικά έξι βραβεία που διεκδικούσε, ακολουθούμενη από το «Τρίτο Στεφάνι» του ΘΟΚ με δύο. Με δύο αγαλματάκια κατέβηκε από τη σκηνή και ο Στέφανος Αθηαινίτης, που κέρδισε τα Βραβεία Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας για την παράσταση «(Μ)adams Family».

Στον λογοτέχνη και θεατρικό συγγραφέα Μιχάλη Πασιαρδή, για την πολύπλευρη και πολυσήμαντη προσφορά του στο κυπριακό θέατρο, απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου Κύπρου. Ο Μ. Πασιαρδής παράλαβε τη σημαντική διάκριση από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκε Ειδικό Βραβείο για Σημαίνουσα Προσωπικότητα του Πολιτισμού, στον Λουκή Ακρίτα.

Η φετινή 9η τελετή των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Kεντρική Σκηνή Αίθουσα «Εύης Γαβριηλίδης» του Θεάτρου ΘΟΚ. Τη σκηνοθεσία της τελετής, που μεταδόθηκε ζωντανά από το ΡΙΚ, είχε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος.

Η τελετή αφορούσε τη θεατρική σεζόν 2014- 2015.

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Τάκη Τζαμαργιά για την παράσταση «Τρίτο Στεφάνι».

Το Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε στον Γιώργο Αναγιωτό για την ερμηνεία του στην παράσταση «Ποιο Σώμα».

Το Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκε στην Νιόβη Χαραλάμπους για την ερμηνεία της στην παράσταση «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι».

Το Βραβείο Θεατρικής Διασκευής απονεμήθηκε στον Σάββα Κυριακίδη για τη διασκευή του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή «Τρίτο Στεφάνι».

Το Βραβείο Σκηνογραφίας απονεμήθηκε στον Στέφανο Αθηαινίτη για το σκηνικό της παράστασης «(Μ)adams Family».

Το Βραβείο Ενδυματολογίας απονεμήθηκε στον Στέφανο Αθηαινίτη για τα κοστούμια της παράστασης «(Μ)adams Family».

Το Βραβείο Μουσικής απονεμήθηκε στην Χριστίνα Αργύρη για τη μουσική της παράστασης «(Μ)adams Family».

Το Βραβείο Χορογραφίας/Κίνησης απονεμήθηκε στη Μαρία Μέση (χορογραφία), τη Λέα Μαλένη (κίνηση) και τους ηθοποιούς της παράστασης «(Μ)adams Family».

Το Βραβείο Σχεδιασμού Φωτισμών απονεμήθηκε στην Καρολίνα Σπύρου για τους φωτισμούς της παράστασης «(Μ)adams Family».

Καλύτερη Παράσταση Παιδικού/Νεανικού Έργου αναδείχτηκε η παραγωγή της Σκηνής 018 του ΘΟΚ «Μια Γιορτή στου Αλ Νουρί», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

Οι κριτικές επιτροπές

Την Κριτική Επιτροπή για τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου 2014-15 αποτελούσαν οι Μελέτης Αποστολίδης (Αρχιτέκτονας, Εικαστικός), Μαρίνος Καρτίκκης (Σκηνοθέτης Κινηματογράφου, Εικαστικός), Δρ Κώστας Κωνσταντινίδης (Ακαδημαϊκός), Έλενα Πάρπα (Iστορικός Tέχνης, Eπιμελήτρια Eκθέσεων), Σοφοκλής Σοφοκλέους (Ιατροδικαστής)

Την Κριτική Επιτροπή για την Καλύτερη Παράσταση παιδικού/ νεανικού έργου αποτελούσαν οι Δέσπω Πασιά (Εκπαιδευτικός, Μουσειολόγος), Γιώργος Στόγιας (Εκπαιδευτικός), Έλενα Στυλιανού (Ακαδημαϊκός, Θεωρητικός Τέχνης).

– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/politismos-kypros/162/304930/vraveia-theatrou-megalo-vraveio-ston-michali-pasiardi#sthash.tq2VVZcE.dpuf

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *