Βρετανοί στα κατεχόμενα επιλέγουν το φύλο του μωρού

Βρετανοί στα κατεχόμενα επιλέγουν το φύλο του μωρού

Βρετανοί στα κατεχόμενα επιλέγουν το φύλο του μωρού

Της Παναγιώτας Χαραλάμπους

Θέλετε να φέρετε στον κόσμο ένα αγόρι; Ή μήπως προτιμάτε κορίτσι; Παιδί με το φύλο της επιλογής σας υπόσχεται να σας εξασφαλίσει ένα ιατρικό κέντρο – μη εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας – που βρίσκεται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το οποίο παρακάμπτοντας ασφαλώς το διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος και τις νόμιμες διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, διατείνεται ότι «ειδικεύεται» στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή επιλογής φύλου. Το εν λόγω ιατρικό κέντρο φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για πολλά ζευγάρια στην Βρετανία, που προκειμένου να αποφύγουν το βρετανικό δίκαιο, καταφεύγουν στα κατεχόμενα για να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ιατρική πρακτική για την επιλογή φύλου απαγορεύεται διά νόμου στην Βρετανία, την Κύπρο, αλλά και στις πλείστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πρόκειται για αμφιλεγόμενη μέθοδο αναπαραγωγής που εγείρει σοβαρά διλήμματα βιοηθικής.

Βρετανοί που μίλησαν στην «Daily Mail» αναφέρουν μάλιστα ότι «στην Κύπρο όλα είναι νόμιμα» και ότι το ιατρικό κέντρο IVF αποτελεί τον κόμβο αυτής της ανερχόμενης βιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ PHILENEWS.COM

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *