Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη – Βομβιστικές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα

Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη – Βομβιστικές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα

Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη – Βομβιστικές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα

Η βελγική πρωτεύουσα δέχθηκε συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση με βόμβες στο αεροδρόμιο και σε σταθμούς του μετρό.

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών και μια τρίτη έκρηξη, με διαφορά περίπου μίας ώρας, στον σταθμό του μετρό στο Μάαλμπεκ, κοντά σε κτήρια της ΕΕ.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο RT έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς και 35 τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές πως στο αεροδρόμιο ο δράστης ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε απόλυτος πανικός με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί και το σημείο των εκρήξεων να μοιάζει με πεδίο μάχης.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο “πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις”. “Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (…) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι” σημείωσε.

Το επίπεδο συναγερμού στο Βέλγιο ανέβηκε στο επίπεδο 4, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ όλες οι συγκοινωνίες έχουν κλείσει.

Την ευθύνη για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ανέλαβε το ISIS, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Την ίδια στιγμή, υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης πανηγυρίζουν στα social media την επίθεση. «Το κράτος θα σας αναγκάσει να επαναξιολογήσετε τους τρόπους σας χίλιες φορές προτού τολμήσετε ξανά να σκοτώσετε μουσουλμάνους , και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος να υπερασπιστούν», έγραψε ένας υποστηρικτής της ομάδας στο Twitter, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι. Η βελγική αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα.

Κύπρια ανάμεσα στους τραυματίες
Μια Κύπρια πολίτης ήταν ανάμεσα στους τραυματίες από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται.

Η Πρεσβεία της Κύπρου στο Βέλγιο και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ε.Ε. είναι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για παροχή πρόσθετων πληροφοριών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4NzUgIp2rk0

vr2

brussels3

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *