William και Kate ξυπνούν άσχημες μνήμες από τη ζωή της Diana

William και Kate ξυπνούν άσχημες μνήμες από τη ζωή της Diana

William και Kate ξυπνούν άσχημες μνήμες από τη ζωή της Diana

Πάνω από δύο δεκαετίες μετά τη θρυλική φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μόνης μπροστά από το Ταζ Μαχάλ, ο γιος της πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ θα επισκεφτούν το ινδικό ορόσημο τον επόμενο μήνα, επαναφέροντας αναμνήσεις από το περιβόητο ταξίδι της μητέρας του, το 1992.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 1992, η εικόνα της Νταϊάνα να κάθεται μόνη σε ένα παγκάκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ταζ Μαχάλ, ενός μνημείου για την αγάπη, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και θεωρήθηκε ότι συμβόλισε την ανεπανόρθωτη κατάσταση του γάμου της με τον κληρονόμο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολου.

Το ζευγάρι χώρισε 4 χρόνια αργότερα, το 1996, μετά από 15 χρόνια γάμου, ένα χρόνο πριν Νταϊάνα σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Ο Κάρολος απέφυγε το Ταζ Μαχάλ σε όλες τις επόμενες επισκέψεις του στην Ινδία, αλλά ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ανυπομονούν να το επισκεφτούν, κατά τη διάρκεια της επίσημης εξαήμερης περιοδείας τους στην Ινδία και το Μπουτάν, που ξεκινά στις 10 Απριλίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γουίλιαμ την Τρίτη.

kate

«Ο Δούκας του Κέιμπριτζ έχει φυσικά επίγνωση της τεράστιας εκτίμησης που έχει η μητέρα του στην Ινδία» δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Αισθάνεται απίστευτα τυχερός που θα επισκεφτεί έναν τόπο όπου η μνήμη της μητέρας του διατηρείται ζωντανή από τόσο πολλούς ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά από την επίσκεψή της στο Ταζ Μαχάλ, ο δούκας και η δούκισσα ανυπομονούν να δουν αυτό το όμορφο μέρος και να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις για τον εαυτό τους, αλλά και να πουν «ευχαριστώ» στους ανθρώπους της Ινδίας».

Η ιστορία της θλιβερής φωτογραφίας

Ο άνδρας που επί 12 χρόνια προστάτευε τα πιο απόκρυφα μυστικά του Καρόλου και της Νταιάνας (και της Καμίλα), ο Dickie Arbiter, έχει περιγράψει μεταξύ άλλων την ιστορία πίσω από αυτή τη φωτογραφία σε βιβλίο του:

«Τα σύννεφα στον γάμο τους ήταν έντονα και είχα αρχίσει να υποψιάζομαι το χειρότερο. Ανησυχούσα ιδιαίτερα για την Νταιάνα. Ήταν ευάλωτη και βρισκόταν σε μεγάλο συναισθηματικό πόνο.

ladyd

Όταν το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστές διαδρομές για να καλύψουν μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας, η απογοήτευση σε όσους γνώριζαν για την υπόσχεση του Κάρολου ήταν μεγάλη.

Tα ΜΜΕ κυκλοφορούσαν με τίτλους: Η Νταϊάνα θα επισκεφτεί μόνη της το Ταζ Μαχάλ.

Τότε, ο Κάρολος θα μπορούσε να πάει με την Νταϊάνα στο Ταζ Μαχάλ, για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αλλά δεν ήθελε. Προφανώς αισθάνθηκε ότι θα ήταν υποκρισία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι δύο τους ήταν κουρασμένοι από αυτή την παρωδία. Τα ΜΜΕ αντέδρασαν όπως αναμενόταν. Γέμισαν με φωτογραφίες της Νταϊάνας, μόνης στο Ταζ Μαχάλ, μόλις τρεις ημέρες πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τότε, ένας δημοσιογράφος ρώτησε την πριγκίπισσα τι σκεφτόταν για αυτόν τον υπέροχο τάφο. Σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα, επιλέγοντας τα λόγια της με προσοχή και στη συνέχεια εξαπέλυσε την πρώτη της δημόσια βολή κατά του Πρίγκιπα. «Ήταν μια θεραπευτική εμπειρία… πολύ επουλωτική».

Ο δημοσιογράφος την ρώτησε: «Τι εννοείτε ακριβώς;»

Μετά από άλλη μια παύση, η πριγκίπισσα απάντησε, με λάμψη στα μάτια της: «Δούλεψέ το στο μυαλό σου».

Θα μπορούσα να φανταστώ τη χαρά με την οποία εκείνος άκουσε αυτά τα λόγια. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είχαν απλά τις εικόνες, αλλά και την ιστορία που θα τις συνόδευε.

Με αυτά τα λόγια, η Νταϊάνα είχε δώσει ουσιαστικά το ελεύθερο στα ΜΜΕ να γράψουν ότι ήθελαν».

Πηγή : thetoc.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *