Ξαφνικό σπυράκι, τι να κάνω; Η γρήγορη λύση

Ξαφνικό σπυράκι, τι να κάνω; Η γρήγορη λύση

Ξαφνικό σπυράκι, τι να κάνω; Η γρήγορη λύση

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις ένα σημαντικό ραντεβού και το ίδιο πρωί ξυπνάς με ένα τεράστιο σπυράκι στο πρόσωπο. Πρώτη αντίδραση: πανικός! Φαντάσου δε, αν είσαι bride-to-be και ξαφνικά δεις να εμφανίζεται ένα τεράστιο σπυράκι στο πρόσωπο σου. Η λύση πρέπει να είναι γρήγορη και άμεση. Ιδού:

Σπάζοντας το σπυράκι µπορεί να δηµιουργήσεις τα εξής σοβαρά προβλήµατα: να αφήσεις µια µεγάλη κοκκινίλα (κακό) ή να µην καταφέρεις εντέλει να του βγάλεις το πύον, µένοντας και µε την ουλή και µε την κοκκινίλα (πάρα πολύ κακό).

Ξαφνικό σπυράκι, τι να κάνω;

Η λύση είναι µία: «Τοποθέτησε στο σηµείο ένα κοµµάτι ζεστό πανί για λίγα λεπτά ώστε να ανοίξει ο πόρος – βούτηξέ το σε καυτό νερό και στύψε το ώστε να έχει και αρκετή υγρασία» λέει η αισθητικός Elani Beckley. Μετά, τρίψε το σπυράκι µε καθαρό οινόπνευµα και µε ήπιες κινήσεις προσπάθησε να το παραβιάσεις µε τέτοιον τρόπο που τα δάχτυλά σου να µην το ακουµπούν, πιέζοντας µερικά εκατοστά πίσω από τον πόρο. «Αν δε βλέπεις να σπάει, σταµάτα. Άπλωσε λίγο οξυζενέ και άφησέ το στη µοίρα του, αλλιώς θα µπεις σε µεγαλύτερους µπελάδες (µόλυνση, πρήξιµο, ουλή)» προσθέτει η αισθητικός.

Τουλάχιστον, µπορείς να το κάνεις αόρατο: οι καλυπτικές κρέµες προσώπου ΒΒ ή DD παρέχουν θεραπεία µαζί µε φυσικό καµουφλάζ των ατελειών. Στην περίπτωση που καταφέρεις να σπάσεις το σπυράκι µε τη µία, φρόντισε την περιοχή µε µια αντιβακτηριδιακή αλοιφή. Δυστυχώς, σε περιπτώσεις όπου τα πράγµατα θα πάνε στραβά και το σπυρί πρηστεί περισσότερο, µόνο ένας δερµατολόγος µπορεί να δώσει οριστική λύση, µέσω µιας ένεσης κορτιζόνης που θα το εξαφανίσει σε 24 ώρες.

Πηγή : Like.com.cy/ shape.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *