Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση “Rooms to Contemplate”

Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση “Rooms to Contemplate”

Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση “Rooms to Contemplate”

Ο επιμελητής της έκθεσης Δρ Σάββας Χριστοδουλίδης, εικαστικός και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Frederick, μας συστήνει τα εμβληματικά έργα της Συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος καθώς επίσης και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών, μέσα από τη δική του οπτική γωνία.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σε μία φιλική ατμόσφαιρα μία ιστορική αναδρομή της πορείας των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο σε μία παρουσίαση που περιλαμβάνει 75 έργα φιλοτεχνημένα από 38 καλλιτέχνες. Η έκθεση αποτελεί την πρώτη σε μία σειρά παρουσιάσεων, η οποία φιλοδοξεί να προβάλει και συνάμα να αναδείξει έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής συλλογής Σύγχρονης Τέχνης στην Κύπρο, αυτής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Η 3η στη σειρά ξενάγηση, εντάσσεται στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων της εικαστικής έκθεσης του Πολιτιστικού με τίτλο “Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής”.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη σε μία σειρά παρουσιάσεων, η οποία φιλοδοξεί να προβάλει και συνάμα να αναδείξει έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής συλλογής στην Κύπρο, αυτής του Πολιτιστικού Ιδρύματος. Απώτερος στόχος του Ιδρύματος από την ίδρυσή του, υπήρξε ο εμπλουτισμός της συλλογής και ο σχηματισμός μιας αντιπροσωπευτικής ομάδας έργων που θα αποτελεί ιστορική αναδρομή της πορείας των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο και θα αντικατοπτρίζει τα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα της κάθε εποχής. Μέχρι σήμερα η συλλογή δεν έχει συγκεντρωθεί σε ενιαίο και μόνιμο εκθεσιακό χώρο, καθώς μέρος της βρίσκεται σε γραφεία της Τράπεζας Κύπρου και σε χώρους συναλλαγής με το κοινό. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου συστηματοποιώντας τις προσπάθειές του για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη Συλλογή αλλά και την εκπαίδευσή τους γύρω από θέματα σύγχρονης τέχνης, συνεισφέρει με τρόπο ουσιαστικό στον τομέα των Τεχνών όσο και στον Πολιτισμό γενικότερα, όχι μόνο συλλέγοντας και φυλάσσοντας αλλά και παρουσιάζοντας έργα των σημαντικότερων κυπρίων καλλιτεχνών.

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 11:00
Εκθεσιακός Χώρος (1ος όροφος)

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157

Δωρεάν Συμμετοχή

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *