Xoρεύοντας στο σήμερα

Xoρεύοντας στο σήμερα

Xoρεύοντας στο σήμερα

Τάσεις, δημιουργίες αλλά και ρεύματα του σύγχρονου χορού προτείνουν στο κοινό οι παραστάσεις της 21ης διοργάνωσης του γνωστού φεστιβάλ. Η θεματολογία και κυρίως η διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει τις χορογραφικές προσεγγίσεις, είναι αυτή που ξεχωρίζει φέτος, αγγίζοντας από τον νεοκλασικό χορό μέχρι τις πιο αφαιρετικές εκδοχές του.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν, εφτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Ανάμεσά τους χώρες με παράδοση στον σύγχρονο χορό, οι οποίες παρουσιάζουν έργα σημαντικών χορογράφων, όπως οι Chris Haring και Itamar Serussi Sahar που εκπροσωπούν την Ιταλία, οι Inbal Pinto και Avshalom Pollak από το Ισραήλ, αλλά και ο ανερχόμενος Έλληνας Χρήστος Παπαδόπουλος.
Η κυπριακή συμμετοχή στο Φεστιβάλ αποτελείται από δύο παραστάσεις οι οποίες επιλέχθηκαν κατά την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού 2018. Πρόκειται για την παράσταση NLE (Near Life Experience) σε χορογραφία της Λίας Χαράκη (.pelma.Lia Haraki), και την παράσταση Whispers σε χορογραφία της Φούλης Στυλιανίδου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τις δει στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, στις 20 Ιουνίου. Ώρα έναρξης: 20:30.
Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ απευθύνεται και σε παιδιά με τη χορογραφία της Teresa Rotemberg που φτάνει από την Ελβετία.

11 Ιουνίου, [N]emo Body, Ολλανδία
Η ομάδα Gotra και ο χορογράφος Joost Vrouenraets επιδιώκουν να παρακινήσουν τους θεατές σε μια επανεξέταση των απόψεών τους, με στόχο να βρουν την αλήθεια μέσα τους. Πέντε χορεύτριες βιώνουν τα όρια της δικής τους σωματικότητας, με το αισθητικό ιδεώδες να παραμορφώνει την αντίληψή της και να τη μεταμορφώνει σε μια εικόνα απογοήτευσης, σύγκρουσης και πόνου. Διάρκεια 77’. Θέατρο Ριάλτο, 20:30.

15 Ιουνίου, Meeting you was Fate, Γαλλία
Μια παράσταση για το παρόν, μέσα από μια εξερεύνηση της σχέσης αγάπης ανάμεσα σε δύο όντα, τη σταθερότητα και την εναλλαγή των συναισθημάτων που δημιουργούνται από την ίδια τους τη μεταβλητότητα, φτάνει από το παριζιάνικο Théâtre du Corps Pietragalla-Derouault. Το έργο δημιούργησαν οι Marie-Claude Pietragalla και Julien Derouault, χορογράφοι ασχολούνται με τη μνήμη, όχι του σώματος, αλλά της ψυχής. Διάρκεια 80’. Θέατρο Ριάλτο, 20:30.

Giselle, 22 Ιουνίου, Balletto di Roma, Ιταλία
Η βαθιά εξερεύνηση στον κόσμο της Giselle, είναι κάτι παραπάνω από μια νέα εκδοχή της γνωστής ιστορίας. Αυτό που χαρακτηρίζει τη χορογραφία των Itamar Serussi Sahar και Chris Haring είναι κυρίως μια βαθιά εξερεύνηση του κόσμου της νεαρής κοπέλας που προδόθηκε από τον εραστή της και της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. O Andreas Berger αναδιατάσσει τη γνωστή μουσική του Adolphe Adam με τρόπο που να δημιουργούνται για τους χορευτές νέες δυνατότητες ρυθμού και κίνησης. Διάρκεια 90’. Θέατρο Ριάλτο, 20:30.

ICETREE, 24 Ιουνίου, Ισραήλ
Ένα ταξίδι ανακάλυψης, του κοινού έργου των Inbal Pinto & Avshalom Pollak, που επιστρέφουν σε γνώριμα τοπία για τους ίδιους. Η παράστασή τους μοιάζει σαν ένα γράμμα σταλμένο από τόπο μακρινό, που διαχέεται στο παρόν, δημιουργώντας μια αλλιώτικη εμπειρία, επαναπροσδιορίζοντας τον ίδιο τον εαυτό τους. Διάρκεια: 55’. Θέατρο Ριάλτο, 20:30.

ΙΟΝ, 28 Ιουνίου, Ελλάδα
Μια παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, σε σύλληψη και χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου, ένα ζωντανό σύστημα από δέκα χορευτές πάλλεται και συντονίζεται, έλκεται και απωθείται, καταγράφοντας τροχιές που ακολουθούν τους μηχανισμούς της φύσης. Η χορογραφία θέτει ερωτήματα ανθρώπινης φύσης, γιατί εκεί έξω είμαστε όλοι ιόντα, ηλεκτρικά φορτισμένα. Διάρκεια: 60’. Θέατρο Ριάλτο, 20:30.

30 Ιουνίου, Zick Zack Puff, Ελβετία
Η Παιδική Παράσταση Zick Zack Puff από την Mafalda Company είναι η πρώτη που φτάνει στο φεστιβάλ για παιδιά. Η ομάδα Mafalda από τη Ζυρίχη και η χορογράφος Teresa Rotemberg, συναρπάζουν το κοινό, μέσα από πολυδιάστατους κόσμους. Μέσω κοινών εμπειριών οι καλλιτέχνες αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ευκαιρία στη διαφορετικότητα, αρκεί να ενώσουν δυνάμεις και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον. Διάρκεια 50’. Η παράσταση είναι για παιδιά άνω των 3. Θέατρο Ριάλτο, 19:00.

* Είσοδος: €5 | €20 Για όλες τις παραστάσεις (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία). Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία. Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ – Πληροφορίες / Κρατήσεις 77777745. Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ/ 22410181 (μόνο τη μέρα της παράστασης από τις 19:00)E-tickets: www.rialto.com.cy

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *