ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΥγιεινά ροφήματα και τροφές, που όμως κάνουν κακό στα δόντια

Υγιεινά ροφήματα και τροφές, που όμως κάνουν κακό στα δόντια

Τι πιο όμορφο από ένα λαμπερό χαμόγελο! Για να το έχουμε βέβαια πρέπει να προσέξουμε λίγο τις τροφές μας. Γιατί μπορεί αρκετοί διατροφολόγοι να συστήνουν κάποια ροφήματα για μια καλύτερη διατροφή, ωστόσο κάποια από τα συστατικά αυτών, μπορεί να βλάψουν το χαμόγελο μας.

Δεν είναι λοιπόν μόνο τα ζαχαρωτά και οι σοκολάτες που μπορούν να βλάψουν τα δόντια μας αλλά σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορεί να καταστρέφουν το χαμόγελό σου.

1. Μαύρο τσάι
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The European Journal of Dentistry εξέτασε ποιο ποτό -κόκκινο κρασί, κόκα κόλα, τσάι, καφές- αφήνει περισσότερους λεκέδες στα δόντια. Προς έκπληξη όλων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τσάι προκαλεί δυσχρωμίες!

2. Ρόφημα βοτάνων
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Dentisty, συνέκρινε δόντια που είχαν εκτεθεί σε μαύρο τσάι, ρόφημα βοτάνων ή νερό. Αυτά τα οποία είχαν εκτεθεί στα δύο πρώτα είχαν τις μεγαλύτερα προβλήματα στο σμάλτο, αλλά το ρόφημα βοτάνων έκανε τη χειρότερη ζημιά.

3. Εσπεριδοειδή
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό General Dentistry, o χυμός λεμονιού προκαλεί σοβαρή βλάβη στο σμάλτο, ενώ στη λίστα με τη λίστα με τους «ενόχους» συμπληρώνει ο χυμός γκρέιπφρουτ και ο χυμός πορτοκάλι.

4. Καφές
Ο καφές αποτελεί όξινο ρόφημα, γεγονός που τον κάνει βλαβερό για την υγεία των δοντιών, ενώ σε συνδυασμό με τη ζάχαρη που πολλοί του προσθέτουν, προκαλεί λεκέδες. Για να τους αποφύγεις, φρόντιζε να πίνεις ταυτόχρονα όσο περισσότερο νερό μπορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS