CELEBRITIESSOCIAL LIFE«Yianis Christodoulou Foundation»: Ένα φιλανθρωπικό gala αφιερωμένο στα παιδιά με αναπηρίες (video)

«Yianis Christodoulou Foundation»: Ένα φιλανθρωπικό gala αφιερωμένο στα παιδιά με αναπηρίες (video)

Πόσο εύκολο είναι να ζεις στην Κύπρο ως ένα παιδί με αναπηρίες; Καθόλου. Και αυτό είχε στο μυαλό του ο Κύπριος δισεκατομμυριούχος John Christodoulou και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα που δημιούργησε, «Yianis Christodoulou Foundation».

Ο γνωστός Κύπριος ανέλαβε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία με βασικό στόχο την στήριξη των δημόσιων ειδικών σχολείων του νησιού μας και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών τους.

Το «Yianis Cristodoulou Foundation» διοργάνωσε πρόσφατα ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο σκάφος αναψυχής Zeus το οποίο έπλευσε στην Κύπρο για αυτόν τον σκοπό.

Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους, πέρα από πρόσωπα από  τον  πολιτικό, επιχειρηματικό και το χώρο των media της Κύπρου, είδαμε και πολλά ονόματα από το εξωτερικό  , όπως η Μαρίνα Βερνίκος, φωτογράφος και επιχειρηματίας, ο David Coulthard, πρωταθλητής αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο Christian Moore, γιος του γνωστού ηθοποιού Roger Moore και φυσικά η αγαπημένη κύπρια τραγουδίστρια Άννα Βίσση.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το έργο του Ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation. Επίσης πραγματοποιήθηκε δημοπρασία με μοναδικά δώρα και αντικείμενα, τα οποία αφορούσαν μαθήματα karting και δείπνο για δύο στο Μονακό με τον David Coulthard, διαμονή για ένα σαββατοκύριακο για δύο άτομα στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Canary Riverside Plaza στο Λονδίνο, περιορισμένης έκδοσης φωτογραφία από τη Μαρίνα Βερνίκος, δείπνο και βραδινή έξοδος με τον John Christodoulou και την Άννα Βίσση στο Μονακό, υπογραμμένη αφίσα από τον εξαίρετο ηθοποιό Roger Moore, της 13ης ταινίας της σειράς James Bond με τίτλο OCTOPUSSY που κυκλοφόρησε το 1983, 2 χαλαρωτικά σαββατοκύριακα για δύο με θεραπείες σπα στα ξενοδοχεία Amara Hotel Limassol και Elysium Hotel Paphos και 2 θέσεις σε private jet (Citation X) για ένα σαββατοκύριακο ταξίδι με επιστροφή από τη Λάρνακα στη Μύκονο με ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου. Το συνολικό ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανήλθε στα €300.000.

Ο John Christodoulou, ιδρυτής του Yianis Christodoulou Foundation, δήλωσε: «Eίμαστε εδώ για ένα όμορφο σκοπό, αν πάρετε την ευκαιρία να δείτε τα σχολεία θα αλλάξει τη ζωή σας, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα σχολεία»

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Γωγώ Αλεξανδρινού ενώ το ψυχαγωγικό πρόγραμμα ανέλαβε η «απόλυτη» Άννα Βίσση, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τις φιλανθρωπικές της ανησυχίες αφού τραγούδησε αφιλοκερδώς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε ακόμα μια έκτακτη δημοπρασία, τα χρήματα της οποίας θα αξιοποιηθούν προς όφελος των παιδιών των οικογενειών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού. Η εν λόγω δημοπρασία που συγκέντρωσε €65.000 και περιλάμβανε ένα ανδρικό ρολόι IWC327010 PILOT’S WATCH ‘The big Pilot’s Watch Top Gun Mojave Desert Edition, μια ιδιωτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας IWC στη Γερμανία, ένα διήμερο ταξίδι με σκάφος Benetau Oceanis 35, μήκους 13 μέτρων με 3 υπνοδωμάτια στην περιοχή Oristano Sardinia και μια ιδιωτική επίσκεψη στο Μουσείο David Coulthard στη Σκωτία.

Άλλαξαν όψη στα ειδικά σχολεία

Λαμβάνοντας φιλμάκια, τραγούδια, έργα τέχνης και τρισδιάστατες κατασκευές από μαθητές των ειδικών σχολείων Κύπρου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Helping Children – Hands Up For All», το Yianis Christodoulou Foundation υλοποίησε με έργα τις αξίες ισότητας, σεβασμού και κοινωνικής ενσωμάτωσης που ανέδειξαν τα παιδιά. Μάλιστα, το Ίδρυμα αποφάσισε να αυξήσει το συνολικό ποσό των βραβείων από €17.000 σε €27.000, ώστε να είναι νικήτριες όλες οι συμμετοχές.

  • Στο Ειδικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα στη Λάρνακα, το οποίο εξασφάλισε το πρώτο βραβείο των €10.000, δημιουργήθηκε παιδότοπος για τους μαθητές με αγορά παιχνιδιών και διαμόρφωση δαπέδου ασφαλείας.
  • Στο Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο, το οποίο εξασφάλισε το δεύτερο βραβείο των €5.000, αγοράστηκε εξοπλισμός και μηχανήματα για την εκγύμναση των μαθητών. 
  • Στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας έγινε ανακαίνιση κοινόχρηστου χώρου κουζίνας, όπου αγοράστηκαν έπιπλα και εξοπλισμός. Στον χώρο αυτό τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες, μαγειρεύουν, σερβίρουν φαγητό και γενικότερα μαθαίνουν να αυτοεξυπηρετούνται.
  • Στο Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός στη Λευκωσία δημιουργήθηκε ένα μικρό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου αγοράστηκε όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι μαθητές (ποδήλατα, πινακίδες και άλλα).
  • Στο Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά αγοράστηκε ηχητικός εξοπλισμός, ηχεία και κονσόλες, καθώς τα παιδιά ασχολούνται με τη μουσική.
  • Στη Σχολή Κωφών στη Λευκωσία κατασκευάστηκε ξύλινο υπαίθριο υπόστεγο με πάγκους και τραπέζια.
  • Στο Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης στην Πάφο δημιουργήθηκε ειδική θεραπευτική αίθουσα «Snoezelen Mutli-Sensory».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS

Green Knight

Malignant