ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΥΓΕΙΑYποφέρεις από αϋπνίες; Αυτές οι ασκήσεις yoga θα σε βοηθήσουν

Yποφέρεις από αϋπνίες; Αυτές οι ασκήσεις yoga θα σε βοηθήσουν

Μήπως έχεις αϋπνίες και έχεις δοκιμάσει τα πάντα χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα; Πολλές φορές δοκιμάζουμε από mists με άρωμα λεβάντα, τσάγια, μέχρι το “σωστό” μαξιλάρι και πάλι δεν μας βοηθούν και ιδιαίτερα στο πρόβλημα της αϋπνίας.

Σίγουρα το άγχος και η κούραση είναι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τις προσπάθειες που κάνεις γι’ αυτό έχουμε να σου προτείνουμε 3 ασκήσεις yoga για να κάνεις κάθε βράδυ πριν ετοιμαστείς για ύπνο και να είσαι σίγουρη ότι θα δεις αποτέλεσμα!

Μπορεί να κάνεις αμέτρητες προσπάθειες και να σου φταίνε τα πάντα αλλά με αυτές τις ασκήσεις θα βρεις επιτέλους την ησυχία σου και δεν θα χρειάζεται πια να μετράς προβατάκια. Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι δεν είσαι η μόνη που εξαιτίας της αϋπνίας σου αρχίζεις να καθαρίζεις, ή να μαγειρεύεις ή βάζεις ταινία γι’ αυτό relax και… κάνε yoga!

Αυτές είναι οι ασκήσεις yoga που θα σε βοηθήσουν να  αντιμετωπίσεις τις αϋπνίες:

Balasana
Γονάτισε και σκύψε μπροστά, τεντώνοντας τα χέρια σου, έχοντας τις παλάμες σου στραμμένες προς τα κάτω. Ακούμπα το στήθος σου πάνω στα πόδια σου και χαλάρωσε, μένοντας σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό. Προσπάθησε να μετράς μέχρι το πέντε σε κάθε εισπνοή και εκπνοή και όλα θα πάνε καλά. Θα το δεις.

Eka Pada Raja Kapotonasana
Κάθισε με το δεξί πόδι διπλωμένο μπροστά σου και το αριστερό όσο πιο τεντωμένο μπορείς προς τα πίσω. Ακόμα και αν νιώθεις πόνο στο ισχίο σου, μείνε σε αυτήν τη θέση για πέντε αναπνοές. Τόσο λίγο αρκεί, όχι μην την κάνεις για περισσότερη ώρα.

Viparita Karani
Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια σου επάνω στον τοίχο και μείνε σε αυτή τη στάση για πέντε λεπτά με τα μάτια σου κλειστά. Αυτή η στάση θα σε ανακουφίσει αποτελεσματικά από το στρες! Ναι, με το που την κάνεις, θα συμφωνήσεις αμέσως μαζί μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS