HomeTALK OF THE TOWNJUICYΈνα αφιέρωμα στις Κύπριες που από καστανές έγιναν ξανθιές

Ένα αφιέρωμα στις Κύπριες που από καστανές έγιναν ξανθιές

Τι κι αν τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας επαναλαμβάνουν στις σελίδες τους πως το ξανθό χρώμα στα μαλλιά είναι ξεπερασμένο; Στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους οι Κύπριες γυναίκες, είτε κινούνται στο χώρο του θεάματος είτε όχι, φαίνεται ότι εγκαταλείπουν το καστανό φυσικό τους χρώμα, για να αποκτήσουν ξανθιές αποχρώσεις.

Το Like.com.cy έψαξε και βρήκε παλιές φωτογραφίες που είναι αντιπροσωπευτικές της μεγάλης αλλαγής που προτιμούν πολλές επώνυμες κυρίες στην Κύπρο.

Οι Κύπριες, ειδικά μπροστά στο γυαλί, επιλέγουν να μεταμορφώνονται από κλασικές καστανές (χρώμα κατ’ εξοχήν των Κύπριων) σε κατάξανθες, αδιαφορώντας για τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν με πρωταγωνίστριες τις ξανθιές αλλά και τη λαϊκή ρήση που λέει «Τις ξανθιές τις ερωτεύεσαι, τις μελαχρινές τις παντρεύεσαι».

Δεν είναι γνωστό εάν υπακούνε στο σύνδρομο Barbie ή στον κανόνα που θέλει τη γυναίκα να «αποζητά αυτό που δεν είναι», ούτε εάν πρόκειται για στιλιστική επιλογή με κριτήριο τι τους ταιριάζει ή απλώς για μια τάση που θα περάσει αργά ή γρήγορα.

Μόνικα Μελέκη
Από την εποχή του γάμου της με τον Ανδρέα Μελέκη, το χρώμα των μαλλιών της πέρασε από σαράντα κύματα. Καστανό σκούρο, καστανό ανοιχτό, με ανταύγειες, κόκκινο της φωτιάς (μια πολύ ωραία φάση στο στιλ της) ενώ στην πιο ώριμη φάση της, έχει καταλήξει οριστικά στο ξανθό.

monika1 monika2

monika3

Χριστιάνα Αριστοτέλους
Με κατάλευκη επιδερμίδα, η Χριστιάνα στα πρώτα της βήματα, προβληματιζόταν –όπως είπε- εάν θα της ταίριαζε ή όχι το ξανθό. Μάλιστα, αρχικά το απέκλειε. Πέρασε πάντως από τη μεταβατική φάση του ανοιχτού καστανού, σταθεροποιήθηκε για ένα διάστημα στις μελί ανταύγειες και σιγά – σιγά κατέληξε στο ολόξανθο, που την κάνει να ξεχωρίζει, όπως αρμόζει και στις υπόλοιπες στιλιστικές της επιλογές.

aristotelous aristotelous1

aristotelous3

aristotelous4

Μαρίνα Φιλιππίδου
Η καστανή κούκλα έγινε ξανιά και ενθουσίασε, ενώ ύστερα, για ένα μεγάλο διάστημα, ξάφνιασε με την επιστροφή της σε ένα πολύ γλυκό καστανό του μπρούντζου. Κι όλα αυτά για να επιστρέψει τελικά στο ξανθό που της ταιριάζει. Ό, τι και να κάνει, η Μαρίνα έτσι και αλλιώς είναι πανέμορφη.

marina

marina2

Δήμητρα Μακρυγιάννη
Η Δήμητρα, μια γυναίκα με αυθεντική ομορφιά, ένας πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος, παραμένει ίσως από τις ωραιότερες παρουσίες στο χώρο της δημοσιογραφίας. Είναι ίσως –κατά την άποψη μας- μια από τις γυναίκες που εντυπωσιάζει και με ξανθό και με καστανό μαλλί.

makrigianni makrigianni2

makrigianni3 makrigianni4

makrigianni5

 

Ειρήνη Χαραλαμπίδου
Το χρώμα και το μήκος των μαλλιών της, όπως και τα χτενίσματά της, πέρασαν από σαράντα κύματα. Τελικά όμως κατάληξε στο μετριοπαθές καστανό, κάτι που υπογραμμίζει πια και το status της, ως βουλευτής του ΑΚΕΛ.

eirini eirini1

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends