Σπούδασε παιδαγωγικά, κέρδισε τον τίτλο της «Β’ Αναπληρωματικής Μις Κρήτη 2013», έχει πάθος με τη γυμναστική, ο ελληνικός γλωσσικός πλούτος της προκαλεί… ηδονή και λατρεύει την παρουσίαση. Η Ιωάννα Μαλέσκου, είναι η νέα μούσα του Σκάι κι από τον Σεπτέμβρη θα δίνει καθημερινά ραντεβού στη συχνότητα του Σίγμα. Μια πρώτη γνωριμία μαζί της θα λύσει κάθε τηλεοπτική σας απορία.
Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη
Λαμπερή, όμορφη, με ένα εκτυφλωτικό χαμόγελο να στολίζει το ήδη εντυπωσιακό παρουσιαστικό της, η ξανθιά και γαλανομάτα Ιωάννα Μαλέσκου είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της τηλεόρασης που διέπρεψε με το νάζι και το εκρηκτικό της ταπεραμέντο στην Κρήτη, η μούσα του Λούη Πατσαλίδη και τώρα η νέα παρουσία του Σκάι για την οποία φιλοδοξεί να αναδείξει ως το νέο απόλυτο τηλεοπτικό αστέρι της Ελλάδας και της Κύπρου.
Με καταγωγή από την Πρέβεζα, η 30χρονη Ιωάννα, βρέθηκε στο Ηράκλειο για να δουλέψει ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο, μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όμως, βρήκε αλλού την τύχη της. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα. Και ασφαλώς αποτελεί για μένα τόπο αγαπημένο, τόσο λόγω των όμορφων αναμνήσεων που τη συνοδεύουν όσο και γιατί εκεί ζει μόνιμα η οικογένειά μου. Επιστρέφω για λίγες ημέρες, συνήθως, τα καλοκαίρια. Όσο το πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν. Ωστόσο μόνιμα δε θα επέστρεφα. Η πορεία και οι επιλογές μου έχουν ορίσει χρόνια τώρα τον προσανατολισμό μου».
Η δασκάλα από την Πρέβεζα, έχει κάψει… καρδιές σε όλο το Ηράκλειο, με το εντυπωσιακό κορμί και τα υπέροχα μάτια της, παρουσιάζοντας εκπομπή στο «Κρήτη TV», «Καλό σας μεσημέρι». «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι κομμάτι μιας μεγάλης υγιούς οικογένειας, αυτήν της “Κρήτη TV”. Που από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με αγκάλιασε. Είναι σπουδαίο πράγμα να αισθάνεσαι ασφάλεια όταν σχεδόν τα πάντα γύρω σου, χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα. Απαιτείται, όμως, να προσπαθείς και να εργάζεσαι σκληρά, να δίνεις καθημερινά τον καλύτερό σου εαυτό και να εξελίσσεσαι. Να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες, ποιοι πίστεψαν σε σένα και να μένεις σταθερός στις αξίες και τα πιστεύω σου».

Δηλώνει λάτρης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ενώ δεν διστάζει να σχολιάσει πως ο ελληνικός γλωσσικός πλούτος της προκαλεί… ηδονή. «Δούλεψα σε διάφορα δημοτικά, από χωριό σε χωριό πήγαινα. Έχω φάει την Κρήτη με το κουτάλι. Δυσκολίες υπήρξαν, ειδικά την πρώτη χρονιά. Κατέβηκα με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα. Την πρώτη χρονιά πήγα σε ένα απομακρυσμένο, ορεινό χωριό, όπου η εμφάνισή μου ήταν κάτι το οποίο δεν είχαν συνηθίσει και το πρωτεύον για να σχολιάσει κάποιος. Αυτό δημιούργησε ανισορροπίες. Η σχέση μου με την ελληνική γλώσσα είναι σχέση ζωής. Από παιδάκι είχα αυτό που για να πω μια λέξη, πρέπει να ξέρω πώς γράφεται. Για να την γράψω, πρέπει να ξέρω την ετυμολογία της και τη ρίζα της. Λάτρης των αρχαίων ελληνικών και όλης της μαγείας των λέξεων. Ο γλωσσικός πλούτος είναι κάτι που μου προκαλεί ηδονή».
Η παρουσιάστρια δεν κρύβει ότι ο έρωτας την έκανε να μείνει στην Κρήτη, καθώς εδώ και 5,5 χρόνια είναι λογοδοσμένη. Μάλιστα, ο σύντροφός της, Κωστής, υπεύθυνος στην τεχνική υπηρεσία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έκανε βόλτες έξω από το σχολείο για να την γνωρίσει κι εκείνη, επειδή τον είδε να οδηγεί ακριβό αμάξι, νόμιζε πως «ήταν από αυτούς τους χωριάτες που ήθελαν να κάνουν επίδειξη»! «Η Κρήτη κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Τόπος ευλογημένος! Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Άλλωστε η Ελλάδα μας έχει αδιαμφισβήτητα σε κάθε γωνιά της αμέτρητες -συχνά κρυμμένες- ομορφιές!», λέει σε συνέντευξή της στο creteonair.
Η Ιωάννα, συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσω των καλλιστείων του νησιού το 2013 κερδίζοντας τον τίτλο της «Β’ Αναπληρωματικής Μις Κρήτη» και έκτοτε η καθημερινότητά της έχει αλλάξει ριζικά. Η ζωή της πέρασε από πολλές φουρτούνες, όμως η Ιωάννα αποδεικνύει συνεχώς πως είναι καλός «καπετάνιος». «Η συμμετοχή μου στα καλλιστεία ήταν απόρροια εκείνης της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Ανεξάρτητα από τον τίτλο που απέσπασα, και μόνο η παρουσίασή μου στα πλαίσια της εν λόγω διοργάνωσης (που αποτελεί θεσμό στην Κρήτη), συνέβαλε στην αναγνωρισιμότητά μου. Είναι γεγονός. Ανέκαθεν όμως, υπήρξα της λογικής ότι καθένας σε βάθος χρόνου αποκτά ότι του αξίζει. Δεν είναι σκοπός μου να γίνω εφήμερα γνωστή και να έχω τη ζωή ενός βεγγαλικού. Και επίσης, στη ζωή μας ποτέ δεν έρχεται κάτι έτοιμο. Κι αν έρθει, κάτι δεν πάει καλά.. Πάντα υπάρχει το τίμημα και ένα αντάλλαγμα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ευκαιρίες προκύπτουν και αν όντως αξίζεις, με δουλειά και προσωπική συστηματική προσπάθεια, θα εξελιχθείς».
Σχετικά με τον παραλληλισμό με την Ελένη Μενεγάκη, η Ιωάννα λέει ότι «είναι τόσο όμορφο να τα ακούς. Η Ελένη Μενεγάκη είναι καπετάνιος, βασιλιάς -όχι βασίλισσα- αλλά εγώ δεν αντέγραψα κανέναν. Η Μενεγάκη είναι μία, δεν μου αρέσει να λένε ότι είμαι μία Μενεγάκη, είμαι μία Μαλέσκου, ένας διαφορετικός άνθρωπος που κάνει κάτι διαφορετικό που δεν μοιάζει με την Μενεγάκη. Γιατί να με πούνε Μενεγάκη; Είναι αστείο! Να το διαβάσει κι εκείνη και να γελάει μαζί μου. Δεν θέλω στη ζωή μου να μοιάζω με κάποιον, γιατί θα είμαι κόπια. Εγώ είμαι εγώ, δεν αντιγράφω κανέναν!», λέει σε συνέντευξή της απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν μοιάζει ή όχι με την Ελένη Μενεγάκη.
Πως αισθάνεται, όμως, όταν βλέπει αποσπάσματα των εκπομπών της σε άλλες εκπομπές; «Επειδή έχω χιούμορ, η αλήθεια είναι ότι όταν τα αποσπάσματα επικεντρώνονται σε πιο αστείες, χαριτωμένες στιγμές από την εκπομπή μου, κομμένες και ραμμένες με μια πιο χιουμοριστική διάθεση, γελώ. Συνήθως αυτά αφορούν στιγμές μου στην κουζίνα, στην ενότητα της “Μαγειρικής”. Τότε είναι η πιο χαλαρή Ιωάννα. Η Ιωάννα που μαγειρεύει με το φιλαράκι της και απευθύνεται στις φίλες τηλεθεάτριές της. Δε σας κρύβω, όμως, ότι καμιά φορά προβληματίζομαι γιατί ανησυχώ ότι θα παρερμηνευθούν οι προθέσεις και ο τρόπος μου.
Ένας συνεπής τηλεθεατής όμως γνωρίζει καλά ποια είναι η “Μαλέσκου από το Καλό Μεσημέρι” και πώς προσαρμόζεται και στο πιο αυστηρό και στο πιο ευχάριστο πλαίσιο μιας συνέντευξης, μιας ενότητας. Σε εμπαθείς και άδικες προσεγγίσεις δε στέκομαι. Δεν έχει άλλωστε νόημα. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς κακή πρόθεση. Σίγουρα το λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου και κατανοώ τους λόγους που επιλέγονται τέτοια αποσπάσματα και όχι συνεντεύξεις μου ακόμη και από αναγνωρίσιμα πρόσωπα». Πάντως, η σχέση της με τον Λούη Πατσαλίδη φαίνεται ότι έχει περάσει σε άλλο καθώς οι δύο φαίνεται να διατηρούν πλέον φιλικές σχέσεις. Μια γνωριμία που ξεκίνησε από πλευράς του extra large standup comedian ο οποίος τα τελευταία χρόνια φρόντιζε να εξυμνεί -με τον δικό του σατιρικό τρόπο, τα κατορθώματά της στο Κρήτη TV και λίαν συντόμως στον Σκάι.
Ως γνωστόν, η Κρητικιά παρουσιάστρια θα είναι το νέο πρόσωπο της ψυχαγωγίας του καναλιού του Φαλήρου παρουσιάζοντας τη δική της καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή -θα διαδεχθεί το «Μεσημέρι» του Γιώργου Λιάγκα το οποίο δεν πρόκειται να συνεχιστεί- υπό τον τίτλο «Love it». Η νέα εκπομπή της Ιωάννας θα είναι υποστηρικτική για τα άλλα προγράμματα του καναλιού και κυρίως για το «Big Brother», τις «8 λέξεις» και το «The Voice» που θα κάνουν πρεμιέρα αρχές Σεπτεμβρίου και θα μεταδίδεται στο Σίγμα. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ζώνη που θα προβάλλεται η εκπομπή στον Σκάι. Το πιθανότερο είναι να είναι στη ζώνη 12μ.-2μ.μ. που προβαλλόταν το «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», αλλά υπάρχει ένα σενάριο που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από τον σταθμό ότι η νέα εκπομπή θα τοποθετηθεί στο δίωρο 9-11π.μ.
Στην Κύπρο η εκπομπή, κατά πάσαν πιθανότητα, θα μεταδίδεται με μία μέρα καθυστέρηση κι αμέσως μετά το Πρωτοσέλιδο, στην ώρα δηλαδή που μεταδιδόταν η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Η μεταγραφή της Ιωάννας από το Κρήτη TV στον Σκάι προκάλεσε σωρεία σχολίων τόσο στα social media όσο και στα τηλεοπτικά πάνελ των εκπομπών προκαλώντας την οργή αλλά και τη λύπη της παρουσιάστριας η οποία θέλησε να δώσει την δική της απάντησή με μια αινιγματική ατάκα με πολλά υπονοούμενα: « Οι αδύναμοι πάντα φωνάζουν και καυχιούνται. Οι δυνατοί σωπαίνουν και προχωρούν. Ο Θεός βγάζει ανθρώπους από τη ζωή σου, γιατί έχει ακούσει συζητήσεις που εσύ δεν άκουσες.».
Ενοχλημένη για την απόφαση της Ιωάννας να «εγκαταλείψει» το πόστο της ήταν και η διεύθυνση του Κρήτη TV η οποία με ανακοίνωσή της ευχαριστούσε μεν την παρουσιάστρια για τη συνεργασία της μαζί της κι από την άλλη εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για την αποχώρησή της. «Η Κρήτη TV ανακοινώνει την διακοπή της συνεργασίας της, αποδεσμεύοντας την στο τέλος αυτής της περιόδου, την Ιωάννα Μαλέσκου, κοινή συναινέσει και μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας. Της ευχόμαστε τα καλύτερα και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχει τους στόχους της αφού οι ικανότητες, η προσωπικότητα και ο λόγος της ξεχωρίζουν στο ελληνικό τηλεοπτικό γίγνεσθαι.
Πολύς όμως θόρυβος και εδώ είναι το θέμα μας, δηλαδή εν μέσω μιας ενεργούς συμβατικής επαγγελματικής σχέσης της Ιωάννας, εκθέτουν και δεν σέβονται μια άλλη εν λειτουργία εταιρεία και υποκινούν τα όποια θέματα τους με αλλοπρόσαλλες «κομπο-γιαννίτικες» ή άλλες ιδιοτελείς μεθόδους οι διευθύνσεις καναλιών της Αθήνας. Το “Gossip”-ίστικο σύστημα τους όπως φαίνεται όλα τα χωρά. Να το ξεκαθαρίσουμε: Η κάθε πρόταση συνεργασίας σε κάθε διακεκριμένο επαγγελματία όπως η Ιωάννα είναι θεμιτή και μάλιστα ιδιαιτέρως τιμητική για την ίδια. Υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται με σεβασμό στην εύρυθμο λειτουργία της εταιρεία μας, προς τις υπάρχουσες δεσμεύσεις και την εμπιστευτικότητα, την επαγγελματική δεοντολογία και όχι με όρους “κακοστημένων Τουρκο-παραγωγών – σήριαλ”.
Εμείς στην Περιφέρεια έχουμε πολύ ψηλά την δεοντολογία και το σεβασμό στις ιεραρχήσεις μας. Και ξέρουμε και να την υπερασπιζόμαστε όταν χρειαστεί. Είναι χαρακτηριστικό της Κρήτη TV, του κορυφαίου τηλεοπτικού περιφερειακού σταθμού αλλά και της Περιφερειακής Τηλεόρασης ότι παράγει αξιόλογα στελέχη και ότι στο σύνολο της υπερτερεί σε αξιοπιστία αλλά και σε τηλεθέαση (είναι πρώτη) αφού ξεπερνά το 25% της συνολικής τηλεθέασης (σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις- δηλαδή όσο δυο ή τρεις αθηναϊκοί σταθμοί μαζί)», λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σταθμού.
Από την άλλη, το Σκάι, ανακοινώνει κι επίσημα την παρουσία της στο κανάλι. «Η Ιωάννα Μαλέσκου, είναι το νέο πρόσωπο της τηλεόρασης και είναι στον Σκάι.Η Ιωάννα σπούδασε παιδαγωγικά αλλά την ερωτεύτηκε γρήγορα η μικρή οθόνη. Γεμάτη κέφι και αστείρευτο λόγο έρχεται για να αλλάξει τα μεσημέρια μας, μέσα από το καθημερινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του σταθμού. Μαζί με την παρέα της θα μας λένε: “Love it”».

