HomeARCHIVE5ο Lidl Wellness Camp: Μαθαίνουμε να ζούμε καλά

5ο Lidl Wellness Camp: Μαθαίνουμε να ζούμε καλά

Το πρώτο βήμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής είναι η γνώση. Τι μας κάνει καλό, πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες, γιατί η βιωσιμότητα αγγίζει τη ζωή μας; Μέσα από διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια, το 5ο Lidl Wellness Camp, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερα από 250 άτομα να περάσουν ένα φανταστικό διήμερο, μαθαίνοντας για την ευεξία και τη συνειδητή διατροφή. 

 ΑΝΤΡΕΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

Συχνά αισθανόμαστε ότι έχουμε παγιδευτεί στις καθημερινές μας συνήθειες… Τρώμε ασυνείδητα, δεν βρίσκουμε την ενέργεια να θέσουμε νέους στόχους κι αφήνουμε το στρες να μας καταβάλλει και να μας οδηγεί σε παραίτηση. Η μεγάλες αλλαγές όμως ξεκινούν από μικρές-μικρές επιλογές, οι οποίες γίνονται πολλές μικρές «νίκες» που μας οδηγούν σε νέες συνήθειες που αντέχουν στον χρόνο.

R5c 9298Όσες και όσοι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο 5ο Lidl Wellness Camp στο ξενοδοχείο «Ρόδον» στον Αγρό, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν και να αποκομίσουν πολύτιμα εφόδια και πρακτικά εργαλεία για να πετύχουν μακροχρόνιες αλλαγές για την υγεία και την ευεξία τους. Το πλούσιο διήμερο πρόγραμμα ανέλαβαν 12 διακεκριμένοι επαγγελματίες που μέσα από σειρά παρουσιάσεων και διαδραστικών εργαστηρίων προσέφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε μεγάλους και παιδιά.

R5c 8717

Ο επιτυχημένος θεσμός της LIDL Cyprus, διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φαγητού που εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου κι αποτελεί μια έμπρακτη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης του κοινού σε σημαντικά ζητήματα, με έναν ευχάριστο και εμπειρικό τρόπο. Η συμμετοχή και η διαμονή παρέχεται εντελώς δωρεάν, αφού στόχος της Lidl είναι να διαδώσει όσο γίνεται πιο πλατιά στην κοινωνία έναν συνειδητό τρόπο ζωής και μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον. 

R5c 9891

Ο Βασίλης Λαγογιάννης, Γενικός Διευθυντής Lidl Κύπρου αναφέρθηκε στο διαχρονικό όραμα της Lidl Κύπρο, το οποίο ξεπερνά την απλή λιανική πώληση και εστιάζει στη δημιουργία βιώσιμων λύσεων για την κοινωνία. «Η υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και η προαγωγή ενός υγιεινότερου και βιωσιμότερου τρόπου ζωής αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας μας», είπε, προσθέτοντας ότι «το Wellness Camp αποτελεί μία αντανάκλαση του οράματός μας “στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο” και ταυτόχρονα την ειλικρινή δέσμευσή μας για τη συνολική υγεία των πελατών μας, η οποία εκτείνεται πέρα από την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας, στην προώθηση ενός περιβάλλοντος όπου ενθαρρύνονται και διευκολύνονται οι επιλογές ενός υγιεινού τρόπου ζωής».

R5c 8669

Αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε ζωή

H παθολόγος Δρ Christine Bishara, ειδική σε θέματα εντερικής λειτουργίας και συγγραφέας του βιβλίου The Gut Revolution, παρουσίασε δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις, η πρώτη με θέμα την «Υγεία του Εντέρου κι έναν οδηγό για ανοσολογική υγεία, έλεγχο του βάρους και καλύτερη διάθεση» και η δεύτερη για την «προσωπικότητα του εντέρου» και πώς η διατροφή επηρεάζει τη διάθεση.

Τρεις κορυφαίες Κλινικοί Διαιτολόγοι, Δρ Ελένη Αντρέου, Νικολέτα Μιχαηλίδου και Χριστίνα Αριστοτέλους, ανέπτυξαν μέσα από τις διαλέξεις τους τρία καυτά θέματα διατροφής. Η Δρ Ανδρέου μαζί με τον Δρ Χρίστο Πέτρου, αναπληρωτή καθηγητή στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μίλησαν για την προσέγγιση Food is Medicine και τη σημαντική σχέση ανάμεσα στη διατροφή και στην υγεία από τη σκοπιά τόσο της διαιτολογίας όσο και της φαρμακευτικής.

Ο Δρ Νίκος Κωνσταντίνου, αναπληρωτής καθηγητής Γνωστικής Νευροεπιστήμης στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ, η Δρ Ανθή Λούτσιου, εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος και η Κλινική Διαιτολόγος Χριστίνα Αριστοτέλους, ανέπτυξαν το θέμα της συνήθειας και πώς μπορούμε να σπάσουμε τον κύκλο των επαναλαμβανόμενων επιλογών. Έδωσαν στους παραβρισκόμενους τα εφόδια για να κάνουν αλλαγές οι οποίες θα είναι ανθεκτικές στον χρόνο, αφού κατανοήσουν τους μηχανισμούς που μας οδηγούν στις συνήθειες. Μέσα από πρακτικές συμβουλές έδειξαν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σπάσουμε επιβλαβείς συνήθειες και να χτίσουμε νέες ωφέλιμες.

R5c 9386

Για τα… δύο τρισεκατομμύρια μικρόβια που κάνουν καλό στην υγεία μας, μίλησε η Δρ Μυρτάνη Πιερή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Δρ Ξένια Λοϊζίδου. Πολιτικός Μηχανικός, Ακτομηχανικός και Πρόεδρος Δ.Σ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, παρουσίασε πρακτικές δράσεις για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, την στιγμή που γύρω μας συντελείται μια περιβαλλοντική καταστροφή – από τις πυρκαγιές, την πλαστική ρύπανση και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους μέχρι την ξηρασία και τη διαχείριση των αποβλήτων. Η Κούλλα Κίκα, Χημικός στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενημέρωσε το κοινό για την ασφάλεια τροφίμων, την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων, τους ελέγχους και τα μέτρα που μπορεί να λάβει ο ενημερωμένος καταναλωτής.

Στο δίλημμα «Διατροφή ή Άσκηση» απάντησαν τεκμηριωμένα η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος Νικολέτα Μιχαηλίδου και ο Δρ Μιχάλης Μιχαηλίδης, διευθυντής του Κέντρου Αθλητιατρικών Ερευνών Κύπρου. Οι μέχρι τώρα μελέτες δείχνουν πως ο συνδυασμός των δύο είναι ιδανικός για την απώλεια βάρους αλλά και τη διατήρησή του αλλά και για τη διατήρηση της υγείας μας.

R5c 7614

Στη διάρκεια του διήμερου Wellness Camp το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ασκήσεις γιόγκα με την Κρίστη Λουκά και τη δεύτερη να μυηθεί στην τέχνη του Capoeira με τον Mestre Casquinha. Τα παιδιά διασκέδασαν συμμετέχοντας και τις δύο μέρες σε δραστηριότητές με βάση την παιδαγωγική του δάσους, οργανωμένες από το Σχολείο του Δάσους. Το πρωτότυπο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, με δραστηριότητες που έδωσαν έμφαση στην εκπαίδευση, μέσα από το παιχνίδι και την επαφή με τη φύση, είχαν ως στόχο τη σύνδεση των παιδιών με το περιβάλλον.

Το Lidl Wellness Camp πραγματοποιήθηκε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου. Η Lidl Κύπρου δεσμεύτηκε να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, με στόχο τη διάδοση όσο το δυνατό πιο πλατιά στην κοινωνία, της εμπεριστατωμένης γνώσης και την καλλιέργεια μιας καταναλωτικής κουλτούρας που θέτει την υγεία και τη βιωσιμότητα ως προτεραιότητα. 

R5c 9416
R5c 7798
R5c 8089
R5c 8288
R5c 8403
R5c 8571
R5c 8752
R5c 8788
R5c 8803

paid partnership with Lidl Cyprus

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends