Το Φεστιβάλ Breach είναι αφιερωμένο στον Αυτοσχεδιασμό και την Πειραματική μουσική. Αποτελεί μοναδικό στο είδος του και διοργανώνεται στην Κύπρο για πρώτη φορά. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το φεστιβάλ Irtijal στο Λίβανο – το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βηρυτό.
Στόχος του Breach είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτές τις πρακτικές στην Κύπρο: ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, free jazz, σύγχρονη κλασική μουσική, πειραματική ηλεκτρονική μουσική, sound-art, καθώς και πολλές άλλες αχαρτογράφητες ηχητικές περιοχές.
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά του Breach Festival, το οποίοι ένωσε δυνάμεις με το φεστιβάλ Irtijal στο Λίβανο – το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βηρυτό, που γιορτάζει την 22η επέτειο στηρίζοντας την αυτοσχεδιαστική και πειραματική μουσική. Οι μουσικοί που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ προέρχονται από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο και Γερμανία. Όλοι ανεξαιρέτως είναι καταξιωμένοι στον τομέα του αυτοσχεδιασμού και της πειραματικής μουσικής και έχουν μακρά ιστορία εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Καλλιτέχνες: Sharif Sehnaoui, Raed Yassin, Fadi Tabbal, Thomas Ankersmit, Μαρίνα Ταντανόζη, Αλέξια Βασιλείου, Άντρια Νικοδήμου, Άλκης Νικολαΐδης, Γιώργος Μπίζιος
05/04/2022 – 06/04/2022, Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Λευκωσία.
Πρόγραμμα Συναυλιών Φεστιβάλ
5 Απριλίου – 20:00-22:00
APLOMB (Μαρίνα Ταντανόζη & Άντρια Νικοδήμου)
Inhale…exhale…now open your eyes (Αλέξια Βασιλείου & Άλκης Νικολαΐδης)
Thomas Ankersmi
6 Απριλίου – 20:00-22:00
AGGA-GAGA (Άλκης Νικολαΐδης & Γιώργος Μπίζιος)
“A” Trio (Mazen Kerbaj, Sharif Sehnaoui, Raed Yassin)
Breach Ensemble
Εργαστήρια:
5 Απριλίου -16:00-19:00 – “Free Improvisation Lab” – με τους Sharif Sehnaoui , Μαρίνα Ταντανόζη και Άντρια Νικοδήμου
6 Απριλίου – 17:00-19:00 – “Δημιουργικές χρήσεις της τεχνολογίας: Ξεπερνώντας τους ανθρώπινους περιορισμούς με το “Challenger” – Ένα διαδραστικό όργανο – με τον Δρ. Άλκη Νικολαΐδη “

