BEAUTYΤο pampering της λιπαρής επιδερμίδας και τα προϊόντα που την προσέχουν

Το pampering της λιπαρής επιδερμίδας και τα προϊόντα που την προσέχουν

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: όλες θέλουμε λάμψη στην επιδερμίδα μας – καμιά μας, όμως, τη γυαλάδα που αφήνει η υπερβολική έκκριση σμήγματος που είναι βασικό χαρακτηριστικό της λιπαρής επιδερμίδας.

Αυτό συμβαίνει όταν οι σμηγματογόνοι αδένες που υπάρχουν στο πρόσωπο υπερλειτουργούν (συνήθως στη ζώνη Τ), γεγονός που οδηγεί σε διευρυμένους, φραγμένους πόρους, σπυράκια, γυαλάδα.

Oily Skin 1

Πίσω από αυτή τη «συμπεριφορά» κρύβονται διάφορες αιτίες όπως η γενετική προδιάθεση, οι ορμόνες, το στρες, η διατροφή, η υπερβολική υγρασία, η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών και «σκληρών» προϊόντων καθαρισμού κ.ά.

Το ζητούμενο στην περιποίηση του λιπαρού δέρματος είναι να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην υπερβολική λιπαρότητα και τη διατήρηση της φυσικής υγρασίας του. Η βασική ιεροτελεστία skincare δεν διαφέρει από αυτή που χρειάζονται όλοι οι τύποι δέρματος: καθαρισμός (με συστατικά όπως το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ), απολέπιση (δύο φορές την εβδομάδα), ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία καθημερινά.

Beautiful Young Woman With Moisturizing Gel On Her Face

Ένας… αστικός μύθος που κυκλοφορεί για τη λιπαρή επιδερμίδα είναι πως δεν έχει ανάγκη την ενυδατική κρέμα, γιατί θα την κάνει ακόμα πιο λιπαρή. Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος, απαντούν οι ειδικοί – η λιπαρότητα και η ενυδάτωση είναι δύο εντελώς διαφορετικές συνθήκες που δεν αλληλεξαρτώνται, με την ενυδάτωση να είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της επιδερμίδας. Αν λοιπόν δεν της προσφέρετε την απαραίτητη ενυδάτωση, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τη βάλετε σε μια κατάσταση «στέρησης», αναγκάζοντας τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερο σμήγμα σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την ισορροπία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS