BEAUTYHighlighter: Το μυστικό σου για ένα μακιγιάζ όλο λάμψη

Highlighter: Το μυστικό σου για ένα μακιγιάζ όλο λάμψη

Ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιείς καθημερινά, το highlighter έχει κάθε λόγο να υπάρχει στο νεσεσέρ σου, για εκείνες τις μέρες που αισθάνεσαι ότι το πρόσωπό σου έχει ανάγκη από ένα άγγιγμα φυσικής λάμψης.

Το highlighter έχει τη δύναμη να δώσει φως στο πρόσωπο με τρόπο που μοιάζει απολύτως φυσικός και η σωστή εφαρμογή του δεν έχει να κάνει τόσο με την τεχνική, όπως συμβαίνει με το contouring, όσο κυρίως με τα σημεία στα οποία θα το τοποθετήσεις, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτή η πολυπόθητη «λάμψη εκ των έσω».

Ποια είναι αυτά τα σημεία; Το τόξο κάτω από το φρύδι, η εσωτερική γωνία των ματιών, η γέφυρα της μύτης, τα σημεία ψηλά στα ζυγωματικά, οι κρόταφοι, το V του άνω χείλους (το λεγόμενο Cupid’s bow), το κέντρο του άνω βλεφάρου, σε ένα φυσικό, μίνιμαλ μακιγιάζ.

Όσο για το πώς θα βρεις το καλύτερο highlighter για το δικό σου δέρμα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να λάβεις υπόψη δύο παράγοντες: τον τύπο της επιδερμίδας σου και, φυσικά, τον τόνο της.

Στην αγορά θα βρεις highlighters με διαφορετικές υφές (κρεμώδης, πούδρα, balm, υγρό) και, σύμφωνα με τον γενικό κανόνα, στην ξηρή επιδερμίδα ταιριάζουν περισσότερο η κρεμώδης και η υγρή μορφή ενώ στη λιπαρή η πούδρα, η οποία είναι και η πιο σταθερή από όλες τις υφές. Προσοχή: αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα και επιλέξεις highlighter σε μορφή πούδρας, εφάρμοσε ελάχιστη ποσότητα στα σωστά σημεία και κάνε καλό blending, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος οι ήδη διευρυμένοι να δείχνουν ακόμα πιο μεγάλοι.

Όσον αφορά στην ιδανική για σένα απόχρωση, αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, επίλεξε highlighters στην «ψυχρή» παλέτα δηλαδή ασημί, λιλά, ανοιχτή σαμπανιζέ ή απαλή ροζ-ροδακινί λάμψη. Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα, προτίμησε σε χρυσό-μπρονζέ ή ροδακινί ενώ τους σκούρους τόνους δέρματος κολακεύουν οι ζεστές, ροζ-χρυσές και μπρονζέ λάμψεις.

Παρέ ιδέες για το τι κυκλοφορεί στην αγορά:

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS