BEAUTYΜάθε κάθε πότε πρέπει να κάνεις μάσκα προσώπου για να έχεις τέλεια...

Μάθε κάθε πότε πρέπει να κάνεις μάσκα προσώπου για να έχεις τέλεια επιδερμίδα

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μάσκα προσώπου; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο γενικός κανόνας συστήνει τη χρήση της μάσκας μία με δύο φορές την εβδομάδα, αν και αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σου και, βέβαια, από τα συστατικά που περιέχει η μάσκα που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, μια μάσκα που περιέχει ενεργά συστατικά απολέπισης, όπως το σαλικυλικό οξύ, ή συστατικά όπως η άργιλος που δεσμεύουν τη λιπαρότητα και συσφίγγουν τους πόρους, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή. Αν όμως έχεις επιδερμίδα με τάση για ξηρότητα ή με ευαισθησίες, τότε θα πρέπει να αποφύγεις εντελώς αυτού του τύπου τις μάσκες και να προτιμήσεις συνθέσεις ενυδατικές και καταπραϋντικές.

 

Adobestock 359625701

Το φαινόμενο over-masking

Είναι γεγονός πως βλέποντας τα άμεσα αποτελέσματα που μπορεί να δώσει μια μάσκα στο πρόσωπο, είναι εύκολο να το… παρακάνουμε με τη χρήση της, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Η υπερβολή στη χρήση της μάσκας προσώπου μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στον επιδερμικό φραγμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροφλεγμονές, ερεθισμοί, σπυράκια, αφυδάτωση. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται άμεσα από τη σύνθεσή της: οι μάσκες που έχουν ενυδατική, θρεπτική ή καταπραϋντική δράση μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα, περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα. Αντίθετα, μάσκες με απολεπιστική δράση και συστατικά όπως η άργιλος, η ρετινόλη, το σαλικυλικό οξύ, τα οξέα φρούτων κ.ά. μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα αν γίνονται πιο συχνά από ό,τι είναι απαραίτητο, γιατί απομακρύνουν από την επιφάνειά της τα προστατευτικά έλαια και τα φιλικά βακτήρια που είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία του δέρματος- για αυτό, περιορίσου σε μία φορά την εβδομάδα. 

Adobestock 486948792

Multi-masking: μια έξυπνη ιδέα στο skincare

Το multi-masking είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει στην περιποίηση της επιδερμίδας και όχι άδικα: εφαρμόζοντας διαφορετικές μάσκες σε διαφορετικές ζώνες του προσώπου, ανάλογα με ανάγκες που παρατηρείς σε κάθε μία από αυτές, προσφέρεις μια απόλυτα στοχευμένη, sur mesure φροντίδα. Έτσι, αν σε ταλαιπωρεί η λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα στη ζώνη Τ, μπορείς να εφαρμόσεις μια μάσκα με σαλικυλικό οξύ μόνο σε αυτή την περιοχή ενώ αν θέλεις την ίδια στιγμή να καταπολεμήσεις κούραση και θαμπάδα στο υπόλοιπο πρόσωπο, μπορείς να εφαρμόσεις μια μάσκα που θα επαναφέρει τη φωτεινότητα και θα το αναζωογονήσει. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος να εξασφαλίσεις πως η επιδερμίδα σου θα λάβει τα σωστά συστατικά, στις σωστές περιοχές του προσώπου, χωρίς να διαταραχτεί η ισορροπία της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS