Μια αναδρομή στα 100 χρόνια ιστορίας του εμβληματικού N°5 της Chanel

0
4340

Το όνομά του, παγκοσμίως γνωστό. Το αποτύπωμά του, μια επανάσταση. Το μπουκάλι του ένα απαράμιλλο αριστούργημα. Ο λόγος για το εμβληματικό Chanel N°5, το οποίο από τη δημιουργία του το 1921 θεωρείται το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο.

Το νέο επεισόδιο Inside Chanel εξερευνά την μακρά ιστορία του από όταν δημιουργήθηκε ως το πρώτο άρωμα για γυναίκες με γυναίκα δημιουργό μέχρι σήμερα. Είτε χάρη στην Marilyn Monroe που το μετέτρεψε σε μύθο, ομολογώντας ότι φορούσε μόνο μερικές σταγόνες από αυτό όταν πήγαινε για ύπνο, είτε χάρη στον Andy Warhol που το χρησιμοποιούσε ως εικονίδιο pop art, με την πάροδο του χρόνου το N°5 κατάφερε να μετατραπεί σε παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο.

Επειδή το πιο δημοφιλές άρωμα όλων των εποχών χρειάζεται να συνδυάζεται με τα κατάλληλα πρόσωπα, έχει επιλέξει μούσες που, σε όλο τον κόσμο, ενσωματώνουν την κομψότητα και την αποπλάνηση χωρίς να υπονομεύουν τη δική τους προσωπικότητα: η Catherine Deneuve, η Carole Bouquet, η Nicole Kidman ή η Marion Cotillard είναι μεταξύ των πρεσβευτών που, με το πνεύμα και τον εκσυγχρονισμό τους, ανύψωσαν το N°5 στο αιώνιο γυναικείο πάνθεον.

Το νούμερο 5 είναι φτιαγμένο για εκείνες τις γυναίκες που, όπως η Mademoiselle Chanel, επιλέγουν ποιες θέλουν να γίνουν και γίνονται. Είναι ένα άρωμα που, σαν ένα παλτό αόρατης πανοπλίας, δίνει σε κάθε γυναίκα τη δύναμη να αντιμετωπίζει τη ζωή.