CELEBRITIESMUSICEurovision 2023: Απόψε ο Α' Ημιτελικός! Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Eurovision 2023: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός! Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Aντίστροφα μετράμε για τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Απόψε το βράδυ ξεκινάει και επίσημα με τον Α’ Ημιτελικό, ο οποίος είναι γεμάτος φαβορί και τραγούδια που έχουν κερδίσει ήδη την προτίμηση των Eurofans!

15 συνολικά χώρες θα διαγωνιστούν για μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου και απόψε στις 22:00 θα διεξαχθεί ο Α’ Ημιτελικός, με τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη την Φινλανδία, Σουηδία.

Η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα εμφανιστούν στον Β’ ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου όπως και η Ελλάδα με τον Victor Vernicos.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2023: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός! Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (13 Μαΐου) θα πάρουν οι 10 χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία. Σε αυτόν τον ημιτελικό, πέρα από τις συμμετέχουσες χώρες, δικαίωμα ψήφου έχουν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία που έχουν ήδη προκριθεί στον μεγάλο τελικό ως μέλη των λεγόμενων «Big Five» λόγω της σημαντικής οικονομικής συνεισφοράς τους στην EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση).

Στη φετινή διοργάνωση σημαντική θα είναι η αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας στην Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δυνατότητα ψήφου δίνεται, για πρώτη φορά, σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Στον πρώτο ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου έχουν οι θεατές από τις 15 χώρες που συμμετέχουν, οι τρεις χώρες που προκρίνονται απευθείας, δηλαδή Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία, καθώς και θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Η σειρά που θα εμφανιστούν τα τραγούδια στον Α’ ημιτελικό:

1.Νορβηγία
2.Μάλτα
3.Σερβία
4.Λετονία
5.Πορτογαλία
6.Ιρλανδία
7.Κροατία
8.Ελβετία
9.Ισραήλ
10.Μολδαβία
11.Σουηδία
12.Αζερμπαϊτζάν
13.Τσεχία
14.Ολλανδία
15.Φινλανδία

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS