CELEBRITIESMUSICEurovision 2023: Μεγάλη νικήτρια η Σουηδία! Στην 12η θέση η Κύπρος

Eurovision 2023: Μεγάλη νικήτρια η Σουηδία! Στην 12η θέση η Κύπρος

Μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2023 είναι η Σουηδία η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 583 βαθμούς! Η Κύπρος με τον Andrew Lambrou κατέκτησε την 12η θέση. Ο 67ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας με την Σουηδία να έχει καταφέρει να φέρει την χώρα της στην κορυφή!

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha Cha Cha» ενώ την τρίτη, το Ισραήλ με το «Unicorn». Η Σουηδία, με την Loreen και το Tattoo ήταν το απόλυτο φαβορί με την νικήτρια του 2012 με το “Euphoria” στα 40 της πλέον, να κερδίζει τον διαγωνισμό για 2η φορά!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό και μουσικό show ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και σε αυτό είδαμε 26 καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στη σκηνή του Λίβερπουλ Αρένα με σκοπό να κερδίσουν τη το μεγάλο βραβείο και να φέρουν το διαγωνισμό στο “σπίτι” τους.

Η Κύπρος με την εντυπωσιακή εμφάνιση του Andrew Lambrou και το τραγούδι «Break A Broken Heart» έλαβε συνολικά 126 βαθμούς από κριτικές επιτροπές και κοινό έτσι πήρε την 12η θέση!

Εντύπωση πάντως προκάλεσε οι μόνο 4 βαθμοί που μας έδωσε η Ελλάδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εμφάνιση της νικήτριας χώρας που είναι η Σουηδία:

Δείτε όλα όσα έγιναν στην μαραθώνια βραδιά του μεγάλου τελικού: 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS