CELEBRITIESMUSICEurovision 2023: Ραντεβού απόψε στον Β' Ημιτελικό με Κύπρο και Ελλάδα!

Eurovision 2023: Ραντεβού απόψε στον Β’ Ημιτελικό με Κύπρο και Ελλάδα!

Aπόψε όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Λίβερπουλ όπου διεξάγεται ο 67ος Διαγωνισμός της Eurovision με τον B’ Ημιτελικό! Η «καρδιά» της μουσικής Ευρώπης φέτος χτυπά στο M&S Bank Arena και στις 22.00 ακριβώς σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ θα δούμε τις 16 χώρες να διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου 13 Μαΐου. Μεταξύ αυτών η Κύπρος και η Ελλάδα με τον Andrew Lambrou και τον Victor Vernicos αντίστοιχα.

Ο Αndrew Lambrou θα εμφανιστεί με το τραγούδι «Break a broken heart» και ο 16χρονος Victor με το κομμάτι «What they say».

Cyprus: Andrew Lambrou "break A Broken Heart"

Κύπρος και Ελλάδα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή M&S Bank Arena με στόχο να προκριθούν στον τελικό.

Victor

Διαβάστε εδώ: Eurovision 2023 – Α’ ημιτελικός: Oι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό, τα φαβορί και οι εκπλήξεις (βίντεο)

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του τελικού είναι η Μελίνα Καραγεωργίου και ο Αλέξανδρος Ταραμουντά από το ΡΙΚ. Η Κύπρος θα εμφανιστεί στην 6η θέση ενώ η Ελλάδα στην 8η θέση.

Οπως και στον Α’ Ημιτελικό, έτσι και στον Β’ Ημιτελικό, δέκα χώρες προκρίνονται στον τελικό.

Στη φετινή διοργάνωση σημαντική θα είναι η αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δυνατότητα ψήφου δίνεται, για πρώτη φορά, σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Στον δεύτερο ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου έχουν οι θεατές από τις 16 χώρες που συμμετέχουν, οι τρεις χώρες που προκρίνονται απευθείας, δηλαδή Ισπανία, Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Τα φαβορί

Με τα προγνωστικά να δίνουν και να παίρνουν, μεγάλα φαβορί του αποψινού Β’ Ημιτελικού θεωρούνται Αρμενία και Αυστρία.

Σύμφωνα με τα στοιχήματα, ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού αναμένεται να είναι η Σουηδία με τη Loreen. Την ίδια ώρα όμως, αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι Tatoo σημειώνει μία σταθερά πτωτική πορεία τις τελευταίες ημέρες.

Αντιθέτως, συνεχώς ανοδικά κινείται η Φινλανδία. Ο 29χρονος ράπερ Käärijä, που βρίσκεται στη 2η θέση των στοιχημάτων, εντυπωσίασε με το τραγούδι του Cha Cha Cha.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών στον B’ ημιτελικό:

Δανία
Αρμενία
Ρουμανία
Εσθονία
Βέλγιο
Κύπρος
Ισλανδία
Ελλάδα
Πολωνία
Σλοβενία
Γεωργία
Άγιος Μαρίνος
Αυστρία
Αλβανία
Λιθουανία
Αυστραλία

Δείτε όλα τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού στο παρακάτω βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS