ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESMUSICEurovision: Τι απαντά ο Πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής μετά τον σάλο για...

Eurovision: Τι απαντά ο Πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής μετά τον σάλο για το 4αρι στην Κύπρο

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής για την Eurovision 2023, Νικόλαος Νικολακόπουλος.

Μιλώντας στην Εξήγησε γιατί έδωσαν 4αρι στην Κύπρο, με τον ίδιο να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «Ψηφίσαμε αυτό που πιστεύαμε»

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα με την αψυχολόγητη κίνηση από την ελληνική επιτροπή απέναντι στην Κύπρο, αλλά και στο γεγονός ότι η κατάσταση έχει χρωματιστεί και πολιτικά.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2023: Μέλος κριτικής επιτροπής εξηγεί για το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο

«Είμαστε και οι πέντε ειδικοί του χώρου. Η ΕΡΤ έστειλε στην EBU τα βιογραφικά μας και τα ενέκρινε. Συγκεντρωθήκαμε και οι πέντε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ψηφίσαμε με παρουσία συμβολαιογράφου, σύμφωνα με τους κανόνες της EBU. Η διαδικασία ήταν διαφανής και αμερόληπτη. Ήμασταν αντικειμενικοί. Ψηφίσαμε και τα 26 τραγούδια, με βαθμίδα από το ένα έως το 26. Δεν σκεφτήκαμε τα στοιχήματα. Δεν έχουμε να δικαιολογήσουμε τίποτα. Μάλιστα, υπήρξε σχετικό βίντεο της EBU που ανέφερε να μην ψηφίσουμε με συναισθηματικά κριτήρια».

Διαβάστε επίσης: Eurovision: Η νίκη της Σουηδίας, το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο και η πρώτη αντίδραση του Andrew

Στο μεταξύ, ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην ΕΡΤ αφού ρεπορτάζ που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως η διοίκηση έχει ζητήσει από στέλεχός της, να υποβάλλει την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας εμμέσως τις ευθύνες για το φιάσκο στην Eurovision.

Τα μέλη της ελληνικής κριτικής επιτροπής φέςτος ήταν:

Χρήστος Γιακουμόπουλος
Φώτης (Τάκης) Γιαννούτσος
Νικόλαος Νικολακόπουλος
Κλαούντια Ματόλα
Ευανθία Θεοτοκάτου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS