CELEBRITIESSHOWBIZΣτέφανος Τσιτσιπάς: Τα κλάματα και η συγνώμη μετά το ξέσπασμα στη μητέρα...

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα κλάματα και η συγνώμη μετά το ξέσπασμα στη μητέρα του 

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στο SDNA και τη Βίκυ Γεωργάτου, ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος πήρε θέση για το περιβόητο περιστατικό του γιου του με την μητέρα του, Τζούλια. 

Όπως διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, μετά το συγκεκριμένο επεισόδιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξέσπασε σε κλάματα ζητώντας συγγνώμη.

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Η απάντηση του πατέρα του στον σάλο, μετά το ξέσπασμα στη μητέρα του

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Απόστολου Τσιτσιπά

«Ξέρουμε ότι περνούν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό ενός αθλητή. Το άθλημα έχει πολλά διαλείμματα. Έχει τα changeovers 1.5 λεπτό, έχουμε ανάμεσα στους πόντους 25 δευτερόλεπτα. Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, είναι τα δύο τρία του παιχνιδιού σε χρόνο. Οπότε φαντάσου πόσες σκέψεις περνούν από το μυαλό σου. Η διαχείριση των σκέψεων είναι ήδη ένα τεράστιο πράγμα και ο αθλητής παλεύει να βρει τη σωστή σκέψη να κάνει εκείνη τη στιγμή, για να παίξει ισορροπημένο τένις. Οποιοσδήποτε παράγοντας τον επηρεάζει, του δίνει περισσότερες σκέψεις στο κεφάλι του. Είναι πολύ δύσκολο και αυτό εξηγώ στην Τζούλια. Εκείνη δεν έχει κοουτσάρει παίκτη που είναι τόσο καιρό στο Top 5. Είναι μεν ο γιος της, αλλά δεν έχει κοουτσάρει, δεν έχει ζήσει όλη τη διαδικασία. Πώς ξυπνάμε το πρωί, πώς προετοιμαζόμαστε, πώς εγώ προσπαθώ να του δημιουργήσω τη διάθεση να προπονηθεί, να βάλει στόχους και να δουλέψει γι’ αυτούς. Και να δουλέψει και τη νοοτροπία, γιατί δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό. Για έναν προπονητή η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό. Τι να το κάνω εγώ, αν έχω έναν αθλητή και τον πάρω για δύο ώρες να προπονηθεί, χωρίς να δημιουργώ τη σωστή νοοτροπία; Να τον κάνω σωστό αθλητή και σωστό άνθρωπο, διότι παίζει και αυτό ρόλο» δήλωσε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Το συζητήσατε μετά με την Τζούλια;

Διαβάστε επίσης: Λούης Πατσαλίδης: Η συγκινητική αναφορά στην μητέρα του και ο εκνευρισμός του με Τσιτσιπά

«Φυσικά… Το κατάλαβε, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει ότι τον επηρέασε πάρα πολύ. Και όμως, ο ίδιος ο Στέφανος τής είπε “με επηρέασες, με συγχωρείς που ήταν αυτή η αντίδρασή μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση εκείνη τη στιγμή”. Πρέπει να καταλάβει η Τζούλια ότι οφείλει να τον αφήσει να οδηγήσει αυτός την κούρσα. Είναι πια έτοιμος και αυτό της είπα».

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς περιέγραψε στη συνέχεια και τι ακριβώς έγινε μετά το ματς με τον Μεντβέντεφ στη Ρώμη. Ο ίδιος τόνισε: «Πήγε μετά από μία ώρα στο ξενοδοχείο ο Στέφανος και σχεδόν έκλαιγε, ζητώντας συγγνώμη. Και μου λέει η Τζούλια “τι έπαθε αυτός;”. Δεν κατάλαβε καν τι έγινε! Εκείνος ήταν πολύ στεναχωρημένος που συμπεριφέρθηκε έτσι στη μητέρα του. Είπα στην Τζούλια “άφησέ τον, είναι ώρα”. Τέλος! Αν έχει μια αδυναμία σε αυτή τη ζωή ο Στέφανος, είναι η μάνα του. Την αγαπάει τόσο πολύ, ό,τι και αν κάνει θα το δεχτεί. Της λέω ότι πρέπει το σταματήσεις αυτό, πρέπει να του πεις ότι είναι πλέον δυνατός, ότι είναι εντάξει μόνος του».

fthis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS