ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESTVΑυτή είναι η πρώτη κυπριακή ταινία που θα προβληθεί στο Netflix

Αυτή είναι η πρώτη κυπριακή ταινία που θα προβληθεί στο Netflix

Η νέα ταινία της Στελάνας Κληρή «Μπρος Γκρεμός» (Find Me Falling), με πρωταγωνιστές τους Χάρι Κόνικ Τζούνιορ και Αγνή Σκοτ, θα γίνει η πρώτη κυπριακή ταινία που θα στριμάρει στο Netflix.

Όπως ανακοίνωσε η Κύπρια σκηνοθέτρια η ταινία έχει πουλήσει τα παγκόσμια δικαιώματα στο Netflix, στο οποίο θα προβάλλεται διεθνώς από τις 19 Ιουλίου 2024, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά και με την προβολή της στους κινηματογράφους σε τοπικό επίπεδο.

Είναι μια συμπαραγωγή Κύπρου-ΗΠΑ, σε παραγωγή Jupiter Peak Productions (ΗΠΑ) και Meraki Films (Κύπρος) και με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου (ΣΕΚΙΝ).

Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κύπρο μεταξύ Πέγειας και Λευκωσίας, με την τοπική εταιρεία Green Olive Films να διευθύνει την παραγωγή. Η πλειοψηφία του συνεργείου και του καστ ήταν από την Κύπρο με πάνω από 150 άτομα να εργάζονται στην παραγωγή. «Αυτή είναι η οριστική απόδειξη ότι η Κύπρος είναι ικανή να παράγει ταινίες παγκόσμιας κλάσης για ένα διεθνές κοινό κι ότι ο κόσμος θέλει να ακούσει τις ιστορίες μας» δήλωσε η Στελάνα Κλήρη.

Την ταινία έγραψε, σκηνοθέτησε και παρήγαγε η Νοτιοαφρικανοκύπρια σκηνοθέτις Στελάνα Κληρή μαζί με τους Αμερικανούς παραγωγούς Στίβεν Σαπίρο και Κιθ Άρνολντ και πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Έμμι και Γκράμι ηθοποιός και τραγουδιστής Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, η Αγνή Σκοτ, η Άλι Φούμικο Γουίτνεϊ, ο Τόνι Δημητρίου, η Λέα Μαλένη, η Αγγελική Φιλιππίδου, η Αθηνά Ροδίτου και ο Κλάρενς Σμιθ.

Σε σχετικό δημοσίευμα στο Tudum by Netflix αναφέρεται ότι στη νέα αυτή ρομαντική κωμωδία, ο τραγουδιστής και ηθοποιός (Independence Day, New in Town, The Iron Giant) Χάρι Κόνικ Τζούνιορ παίζει έναν ρόλο που μπορεί αρχικά να φαίνεται ως γνώριμο πεδίο για τον ίδιος: ενός ροκ σταρ. Αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες μεταξύ του Κόνικ και του χαρακτήρα του, Τζον Όλμαν. «Παίζει κόντρα ρόλο ως ένας σκεπτόμενος, με τατουάζ, μοναχικός σταρ της ροκ» λέει η Στελάνα Κληρή στο Tudum. «Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε πιο ταιριαστό ηθοποιό και πέρα από αυτό, έγραψε δύο φανταστικά τραγούδια για την ταινία».

Σύμφωνα με την ίδια η ταινία είναι ένα «ερωτικό γράμμα προς την Κύπρο και ελπίζω να ταξιδέψει το κοινό και να προσφέρει λίγη μαγική απόδραση». «Επιπλέον, δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο από το να περπατάς στα γυρίσματα δίπλα σε έναν γκρεμό με θέα τον απέραντο γαλάζιο ορίζοντα της Μεσογείου. Δεν μπορείς να έχεις καλύτερη ‘θέα από το γραφείο!’» προσθέτει.

Ποια είναι η υπόθεση του «Find Me Falling»;

© Παύλος Βρυωνίδης

Προερχόμενος από ένα αποτυχημένη άλμπουμ και με τη δημοτικότητά του σε  φθίνουσα πορεία, ο ώριμος ροκ σταρ Τζον Όλμαν αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από την καριέρα του για να ανακτήσει τη σπίθα του. Μετακομίζει σε ένα απομονωμένο σπίτι κοντά σε γκρεμό στο ειδυλλιακό νησί της Μεσογείου, την Κύπρο, αλλά το όνειρο του να κρατήσει χαμηλό προφίλ εκτροχιάζεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με απελπισμένες ψυχές και αργότερα αντιμετωπίζει ακόμη πιο περίπλοκες εκπλήξεις όταν ξαναφουντώνει μια παλιά φλόγα.

«Αυτή είναι μια ερωτική ιστορία για πολλά είδη αγάπης: ρομαντικά, οικογενειακά, όνειρα ζωής και τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για τους ανθρώπους ή τα πράγματα που αγαπάς», λέει η Στελάνα Κληρή. «Ο Τζον πρέπει ουσιαστικά να αποφασίσει αν η αγάπη της ζωής του είναι η μουσική του ή η γυναίκα που άφησε πίσω του».

Η Κύπρια δημιουργός υπόσχεται ότι η ταινία θα μοιάζει με διακοπές και αποκαλύπτει ότι ο Χάρι Κόνικ Τζούνιορ έχει μερικά νέα τραγούδια για το κοινό και μάλιστα… σε περισσότερες από μία γλώσσες».

philenews.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS